Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Lavitaebella

Lavitaebella Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јуни 2023
    Пораки:
    180
    Допаѓања:
    24
    Nema care li za zabive sto rastat se zaredija bez pauza site kecovi sega dvojki, kupiv 3 razlicni gela, ladno davam da grize, mnogu place za glava se fakja, vo apteka i od drugi slusam belo vino malce na nepcata se mackalo, ama ne sum probala.uste, ali vo ocaj sme, i ona e nervozna i nenaspana i nie :worried:|-)

2. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    176
    Син ми кај што оди ни кажаа дека не преферираат да даваат млеко (ад) освен ако ние инсистираме .
    Претпоставувам дека не даваат заради различни деца , различно ад , различна количина и им е повеќе работа.
    Шишињата и чашите им се бележани, а менито е сосема ок - прилагодено за нивна возраст (јасли) и разновидно, не бисквити, пудинзи, крембанани и сокови.
    За жал ова треба да биде стандард за секоја градинка, не само во приватните.

3. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Мене ми е некако жал да ја носам да и ги дупнат ушињата, се си мислам дека е многу мала, а догодина па ќе разбира бетер ќе биде, а многу убави обетчиња и имаат донесено бело злато, преслатки.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. nice-girl

nice-girl Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2010
    Пораки:
    1.220
    Допаѓања:
    1.085
    во план смее здравје самоо

5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    6.727
    Ајде мајки што дупнале ушиња да предложат каде низ Скопје имаат убаво искуство :inlove:

На nice-girl му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.532
    Допаѓања:
    8.694
    Здраво, моето бебе денес прави 6 месеци, па да се селам во темава со првото прашање. Кога почнаа вашите бебиња да ги носат нозете до уста кога лежат на грб? Ова бебе ми е како покруто за разлика од брат му, уште не го прави тоа. Инаку од полни 5 се превртува секако, на подлога си игра, се подава по играчки на земја, каде и да се наоѓа начин да ги дофати, се врти во круг па и нанапред се движи ако ептен има мотивација, ама некако слабо ми ги крева нозене нагоре, не е баш еластичен :worried:. Ќе прашам и на ортопед, ама викам искуства прво да слушнам..

7. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.385
    Дојдов тука да прашам за ова и јас. :D Колку е твоето? Мојата е 1 год и 6 м. Сакам да и дупнеме ушиња сега ама па и страв ми е. Сега па и ми се погоди сто пати ја боцкаа за крвната слика, дури и од вена. А сите ми даваат совети подобро сега, затоа што поголема ќе биде борба. Внуките мои знам не даваа ни да им се сменат медицинските со обични менѓушки, разбираа. На два ума сум. Совети и каде добро дупчат ако може. Фала ви :l:

8. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.385
    Мајки како успешно да и ставам ќесе за мокрача? Два пати од сабајле не успешно, празно истечено во пелена. Пробав и погоре и подоле. Мрда не дава убаво да ставам плус се движи и го изместува.

9. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.303
    Дај маж ти, нека позборува со маж ми.
    Ме пукна дека уште била мала, ќе плачела,а какви преубави златни обетки има, едвај чекам да и ги ставам.

10. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.303
    Јас никако не успеав. Ја соблеков надоле гола и со чашка стоев до неа. Е како за инат и тогаш не се измоча и се откажав. А така мислам најубаво ќе и собереш урина.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    еден мора да е против, мене маж ми 3 години ме тераше, јас едвај попуштив, на 3 тиот благовец отидовме во гтц и едноставно влеговме во првата златара, он си ја држеше, јас излегов надвор, мн кратко трае и мислам дека беше 400 ден. по 200 од дупче :D

12. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.374
    Бебе никако не јади месо, сабајле најчесто го јади појадокот околу 200 грама и вечера јади, ручек никако. Ќе отвори уста еднаш, ќе проба и толку е. Му давам само телешко и мисиркино, ситнето или блендирано скроз, со тиквичка, батат, ориз, морков и не.. Има некој искуство или некаков трик за да пројади:D

13. Butterfly009

Butterfly009 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2022
    Пораки:
    306
    Допаѓања:
    151
    Исто сме и ние 1 год наполни никако не сака месо да јади, некогаш ќе и се згреши од готовите на хипп да касни 2,3 лажички и тоа е се...
    А пак за парченца да не зборуваме еднаш проба така парченце мало половина час во устата го држеше и на крајот и го извадив :D

14. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.155
    Допаѓања:
    27.303
    Година ипол е и скоро пројаде месо. И тоа мелено или во каша.
    Уствари, откако почна градинка се пројаде таму асално.

15. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.385
    Дали со нешто после и ги мачкаше дупчињата?

16. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.385
    Има рецепти за месо со овошје. Пробај давај така. Телешко знам со слива го мешаат. Мисиркино со јаболко и плус стави нешто зеленчук батат или ориз. Би требало така да име посладок вкус и да јаде. Месото ситно исецкано или изблендај за да не го осети. Можеш и со тиква, така сум мешала јас.

17. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Адор Дајмонд мол, супер поминавме, 1000 ден. е, и сертификат на храброст доби хаха. Еј плакна малку сега нормално, мислам повеќе од страв од девојчево, во таа фаза е од непознати. Сестрами ја однесе на 6 месеци. Значи секунда работа и излага мм надвор јас плаќам и надвор више во литература како друго дете. Не ги чепка, како да ги нема. Сега и ги сменив со други златни. Иначе има позлатени медицински челик, бело и жолто злато со цирконче. Сите тие ги користат на старт. Ова е вечерта, ништо немаше ни црвенило. И стаев во Јануари на 9 месеци.

Прикачени фајлови:

На happygirl и Baby warrior им се допаѓа ова.
  18. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.949
    Допаѓања:
    1.385
    Мене ме советуваа сега да ставам дека помала. После било потешко и кенкале и досаѓале. Така да веројатно ќе соберам храброст. Него се мислам да не ја боцкаат во спиење, спие на стомак со свртена глава. Како мене, но јас не трпам ништо и затоа вадам и обетки навечер, наутро ги ставам.

19. Ladyme

Ladyme Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2020
    Пораки:
    2.830
    Допаѓања:
    5.945
    Исто спие и мојата, ништо не ја боцкаше. Баш и ја гледав дане има нешто позади. Така да уживај иди стави и обетки.

20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.527
    Допаѓања:
    6.727
    Скоро 10месеци ќе биде на Благовец едино се мислам да не биде џабе плачките пошто вади шноли од коса и ептен е пргаво дете и све живо ја интересира ми доаѓа мислам да не ја извади и ја пикне во уста па да трчам по болници пошто сега е во фаза се иде у уста у секунда.
    Бурмите ни се од Адор и префини се газдите мн убави златари инаат не ми текна дека и бебиња може кај нив

Другарка ми ги спомна блинг блинг во гтц однел некој бебе кај нив?