Другар има златара и дете колку мојава. Он ми кажа или до 6-7 медеци ставаш или кога ќе побара следно. Е јас многу сакам. Може ќе се убедиме со маж ми.
Фала ви женски полесно е кога знаеш дека не си сам Ќе пробам да мешам со нешто поблаго зошто ни готови кашички со месо не сака, правам 5 пати во неделата и само фрлам
Дали има некоја фаза на 11 месеци, да почнуваат да пребираат храна и да јадат помалку? Не раснат заби, јадеше супер до пред 1 недела, буквално се и брокули, зеленчук се што ќе дадам, освен можда леќа не сакаше. Дури повеќе сакаше да јаде отколку да цица. Сега последнава 1 недела, одбива се скоро, освен ако не е овошје или паста. Бара да цица некако повеќе. Беше и настинат, па се мислев и од тоа да не е. Има ли некоја вакво искуство, што да правам?
Од кога почнаа да ги стават нозете во уста вашите бебиња? Мојата уште малку ќе прави 8 месеци и уште не го прави тоа.
Исто поминавме. И ич не ја форсирав. Мојава само леб и беше на мени, со грчки да и даваш. И овошје и зеленчук свежи. Помина и тоа. Па си се разјаде се.
Колку време треба да стојат медицинските обетки? На интернет читам до 6недели обавезно, овде што прашав во златара ми рече 7-10 дена е доволно.
Да и деугарка ми рече најмалку месец да зарасне местото да не се направи процес. Ете и овој податок ми се вклопува со планот да ја носам на 7ми април за на роденденот во јуни да може да си носи златни убави
Ве читам неколку членки спомнавте смоки им давате Какви смоки се тие за бебе 7 м? Каде ги купувате? Некако изгледа јас каснам со воведувањето на вкусови и намирници Настинка па пак настинка па вакцини Педијатар тогаш кажа една недела ништо ново И многу сѐ се пролонгира И кога почнавте да ги ставате во хранилка? Т.с. од кој месец?
На лино има од морковче експандирано и пченкарни не е смоката намирница не касниш со ништо ја по некоја смока давам кога не ја фаќа место на пример седам во кафич и нејке да седи у место или треба да сработам нешто па сакам да е седната во столче и да не писка на секоја минута. Тука влагаат и резанки јаболко, банана, краставица занимациски грицки
Имаш какви сакаш во Зегин, на Холе, Хипп, Лино и еден куп други. Јас смоки покасно и дадов, накај 8 м. Ништо не касниш, полека се ќе проба.
Sega so smena na vremeto vo kolku gi legnuvate navecer vasite bebinja,vo isro vreme ili podicna eden cas
Некоја мајка дали има совет? Или искуство? Знам дека треба да го прават тоа, некако крута е во нозете јас едвај и ги носам накај главата , и не си воопшто игра со нив.
Не секое дете е по книга. Мојата кај 10 месеци и после може да беше, кога почна да го прави тоа. Не и носи ништо на сила. Остави сама да си прави се, тогаш кога ќе сака и ќе е спремна. И ти и јас не сме исти.