1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.509
    Во хранилка е седнат од кога седи сам стабилно. Кај мене веќе од 5м седеше сам и си е во хранилка за јадење. Ние сме 8м смоки немам и јас дадено не сум имала потреба да дадам, не се задолжителна намирница. Друго за месеците фала богу се си јаде, освен нешто кога не му е по мерак па да изеде помалку. Немам дадено само риба, јатки и некои овошја што не им е сезона. Земав минатата недела јаготки ама ни Ј од јаготка немаат, никаков вкус јас не можам да ги јадам не па на бебе да дадам. Брокула почна да јаде во комбинации инаку не сакаше да смисли, и уште спанаќ пак да го пробам оти ни во комбинации не ми го сакаше.

На fragaria му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    621
    Допаѓања:
    1.509
    Не форсирај на сила ништо. Кај мене си ги фаќа зс во уста ама му смета мешето и не може убаво да ги стави. Сака да се исправа, да стои, да чекори ама за лазење не ни пробува. Го ставам на меше и одма нс грб се враќа. Се врти сам на меше да си земе некоја играчка и одма на грб се враќа. Веќе не сака ни да лежи. Сака да е седнат и кога сме до него(многу често оти не сака сам да си игра) се фаќа за нсс за раце за алишта било што да се исправи и да стои. Се нервирав едно време што не сака ни на меше, што не покажува знаци ни за лазење ама веќе не. Се помирив дека такво ми е детето и тоа е тоа

На Kitanova77, Hippie, katerina.femina и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.011
    Допаѓања:
    4.417
    Мојата од 5 се игра со нозете и ги става во уста, ама на пример на другарка 8 месеци е бебето и ич нема интерес за нозете. Ич нема правило и ич да не се секираш. Мислам дека и @Cherry333 прашуваше за ова ако не се лажам, ама заборавив да и одговорам.
    Ако си ја држи главата цврсто кога е на стомаче и во раце, ако ги движи двете нозе истовремено, ако има рефлекси се е океј.
    Само едноставно не му се можеби интересни нозете на бебче.
    Јас и правам една игричка што многу ја сака. Кога е расположена и пуштам песнички да слуша, и ги носам ноџињата лева па десна до уста и и правам демек нњам нњам да си ги ручка ноџињата. Многу сака така и многу се смее. Пробај така ама секако не се грижи.

На Hippie, fragaria и Cherry333 им се допаѓа ова.
  4. КаринаТ

КаринаТ Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2021
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    38
    Моето почна на 5 месеци така, баш го носев од други причини на физиотерапевт и се чудеа дека е обично покасно, но јас му правев вежби што ги сакаше му го допирав лево раче за десно стапалце и обратно, па потоа и лево со лево, десно со десно и така секое утро ни беше тоа рутината, ги сакаше многу вежбиве затоа и му правев не дека нешто форсирано беше, ама така научи. Пробувај ќе научи, најверојатно и може, само не му текнало да го прави.

На Hippie и fragaria им се допаѓа ова.
  5. fragaria

fragaria Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    801
    Допаѓања:
    1.001
    После еден час ние вчера
    или барем пола саат да има пробај

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.577
    Допаѓања:
    18.290
    Мајки, што играте со 7 месечно бебе, немам идеја веќе што да правиме, се исто и досадно и е. Ја ставам доле на подлога, оставам топчиња да се врти по нив, водена подлога, пикабу, ракчето што се движи, се врти по нив ги игра. Залепив на селотејп топчиња на послужавник и да ги вади, нив исто ги игра, имаме играчка што се пуштаат топчиња и тоа и е интересно, го носи топчето да го пушти со рачето, ама цврсто го држи, не го пушта :D. Книги шушкави со илустрации и различни матријали гледаме, песнички многу сака да и пеам и играме со рачињата. Многу ја сакаме жирафата Жижи, како е читава останата досега не знам, кога ќе ја здогледа и се смее, се кикоти и почнува да писка, научи дека жирафата повторува и писка со цела сила, пресмешна е. Имаат ли вашите бебенца некои омилени играчки, активности??

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.011
    Допаѓања:
    4.417
    Јас сум приметила дека ако и давам многу играчки од еднаш и здосадуваат. На пример ќе и дадам една, после 2-3-10 минути и се здосадува и давам друга. Така некако успева вниманието да и го додржи а вака ако се на куп ништо.
    Инаку активности исто како кај вас, и пуштам песнички да слуша и да и пеам, алуминиумска на спалната да мава со нозете ама ја скина во една секунда тоа беше неуспешно, пикабу, играме со ноџињата. Мојата во глобала е 80 посто на подлога и еве ја сега се игра веќе 10 минути со држачот за цуцла. Кога ќе и здосади ќе и дадам друго и така во круг..
    Се превртува, не ја седнувам сеуште а ниту сама пробува, имаме како бејби џим што свири и со тоа се игра, го мава со рацете цело време..
    Тоа е тоа во глобала

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.