1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    6.456
    Како ви спијат најчесто бебињата - на страна, на грб на стомак? Моево дете не знае да спие на грб :( само на страна сака да спие или на страна полу стомак. Прашувам зошто навечер уствари пола од будењата на мојата и се кога се врти од една кон друга страна а некако не успева и кога ќе заглави на грб пафта со рацете и почнува да плаче :( 9ипол месеци е, и при успивање спуштање во креветче мора да ја легнам на страна инаку се буди секундарно :whew: Не знам како да ја научам да спие на грб :|

2. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.585
    Допаѓања:
    18.304
    На страна спие, така и ја легнувам, иначе се буди одма и сака со лицето да е збутана во нешто, некогаш раката ми ја зима и си ја става на лицето (facepalm).

На Трагедијаупмм, Anaroz1 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  3. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.358
    Моево цело време спиеше на грб, последниве недели се врти на стомак спие. Конечно му ставив оградици и пак успева да се удри каде што не е заштитено.

Иначе имаме 9 и пол месеци, а се уште не седи, не е ни заинтересиран да седне. Најверојатно ќе почне да лаза за брзо, стои на дланки и колената свиткани ама ќе почне да ме загрижува неседењево:D. Има ли некој исто покасно што почнало да седи бебето?

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    6.456
    Мислиш на само од лазење да си седне на газе или ти да го седнеш и не е стсбилен да седи?

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    603
    Допаѓања:
    653
    Од старт па до пред неколку месеци само на стомак спиеше. А сега (11м) 80% на страна, остатокот на стомак знае да се сврти во спиење ноќе, или мн ретко по грешка на грб ако легне. И мојава никогаш на грб не спиеше.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.386
    Допаѓања:
    6.456
    Ја па сум мислела скоро сите бебиња спијат на грб а тоа уствари не вило така изгледа :( кога ќе размислам па и ја ич нејкам на грб да спијамсе на стррсна или полу стомак можда и нејзе не и е убаво инзатоа се буди ^_^

7. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    932
    Допаѓања:
    1.358
    Ни едно, ни друго. Јас ако го седнам се навалува нанапред. Не форсирам да го седнувам, чекам сам да седне, освен на хранилка, таму на 90 степени го чувам

8. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.122
    Допаѓања:
    7.157
    мојата откако научи да се врти, спие само на стомак или на страна, ама најчесто на стомак од многу мала, на почетокот ми беше страв да не се угуши и ја преврував ама џабе, сеа се имам откажано. не знам мислам дека не можеш да ја научиш да спие на грб...

него дојдов овде за да прашам, утре сме на втора контрола кај Тони, сестрата денес ми се јави да ме праша дали ќе одиме и дека нема потреба, односно дека не е задолжително, јас и реков дека ќе ја донесеме сепак, ти знам ја носиш твојат кај Тони, што да очекувам на вториов преглед и дали ви закажа трет после проодување?