1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.134
    Допаѓања:
    7.216
    дали ги носите бебињата на редовна контрола на педијатар секој месец? мојата е 7 месеци, до сега ја носев, читам овде дека не ги носите, не знам дали треба или не.

2. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.439
    Допаѓања:
    9.174
    До кај 6-7 месеци одевме редовно, месечно. После тоа веќе ни рекоа дека нема потреба.

Ова пред 2,5 години

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.017
    Допаѓања:
    4.431
    Јас искрено не. На 4 месеци ја однесов кај матичната. После на 6 вакцина примаше други ја прегледуваат нели. Сега бевме пред две недели кога се разболе тек.
    Самата ми рече дека ако нема потреба да не ја носам.

4. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    818
    Допаѓања:
    2.068
    Јас не ја носам бидејќи е време на вируси, ја носев до 6 месеци, а и докторката ми рече нема потреба. Сега за брзо ќе прави годинка па можеби ќе ја однесам кога ќе затопли на една контрола. Мислам дека немаш потреба да ја носиш секој месец ако си напредува и ако е се во ред. Сепак одлуката е твоја

5. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.366
    Допаѓања:
    1.956
    Не, до 5м ја носев па прекинав. После имаше за вакцина некој преглед па ортопед па се разболе и тоа и беа прегледите. Сега пред годинка ја однесов најмногу дека во градинка ќе ја пуштам па ај да ја види