Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Beksss12

Beksss12 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2019
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    18
    Здраво мамички бебето е скоро 10 месеци кога е во хранилката ги врти дланките и стапалата и се стега целата и така гледа чудно дали некоја има вакво искуство знае нешто повеќе многу ми изгледа застрашувачки...

2. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    1.558
    BellaBibi ме потсети на името. Mollers е да. Вака вие денови го прифаќа.

3. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.108
    Јас почнав да и ставам пред некое време оти приметив дека е исончана на лице уште сега :?:
    Мене во аптека ми дадоа од frezy derm малце потешко се размачкува, не знам дали е така и со други

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    27.299
    Јас од денес почнав. УВ беше 6 ка денес. А како е бело моево.

5. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    482
    Има ли друга освен нас бебето да се буди ноќе секој саат, два за цицка...?!
    9 месеци сме ова веќе е неиздржливо.
    Дали може треба дохрана да почнам да давам навечер?
    Хелп во очај сум веќе

6. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    786
    Допаѓања:
    855
    Да те утешам ние сме на формула па пак се буди на 2-3ч. Што ли не пробавме се е безуспешно. Нема една проспиена ноќ во овие 9ипол месеци
    Да се редактирам сепак пробајте

На 1RedLipss и Cvetce_ им се допаѓа ова.
  7. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.913
    Има, можи не на саат ама на два сигурно :) Пробај со дохрана ама мислам дека не е од глад. Јас три оброци давам цврста храна по 200 гр оброкот, и тоа навечер житарки банана, и цица и ад пие и пак се буди

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.913
    Како ги врти ?

9. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    482
    @LaTama
    @Cvetce_

Значи ноќеска мислам дека сакав да побегнам веќе, толку е :D
    Немаме преспие ноќ од кога е роден, последниов период хорори, ајде скок било ајде запчиња ваѓа ама никако ништо да престане. Хорор значи хорор плус на се тоа тој час или два што ќе го преспие толку немирно спие, толку се врти превртува удира со нозете па и си станува ќе седне на газ спиејќи
    Незнам што е ова ама дефинитивно на тој што го изустил "спие мирно како бебе" да му се забрани одма :D

Која формула би ми ја препорачале? Јас ништо не знам со оваа тема

На LaTama и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  10. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    501
    Допаѓања:
    1.356
    Што ставаш?

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.151
    Допаѓања:
    27.299
    Мустела имам.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.161
    Допаѓања:
    15.464
    Не знае да искаже емоции, од тоа е стегањето, исто и вртењето на дланките, исто правеше, како ќе научи да контролира, ќе прекине. Сеуште им е незрел нервниот систем.

13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    6.727
    Зошто би давала дохрана мислиш дека немаш доволно млеко? И мојата јаде три оброка дневно фул и цица два пати дневно и пак навечер се буди и сака цице. Млеко имам ја слушам како голта. Не е гладна, бара да се гушка бара блискост.

14. Cvetce_

Cvetce_ Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2024
    Пораки:
    1.288
    Допаѓања:
    1.913
    Јас давам бејби лав од дм, пре давам оти кога преминавме на 1 мн запек имаше.
    Моето кога ќе го види шишето се треси дури од што сака да пие, големи се сега можи имаат поголеми потреби а имам млеко, не дека не.

15. Hippie

Hippie Истакнат член

Се зачлени на:
    27 октомври 2021
    Пораки:
    266
    Допаѓања:
    115
    Моето е 8 месеци и нон стоп се буди ноќе да цица. 2 часа само дали сврзува највеќе. И преку ден многу слабо спие 3 пати по 30 минути. Жива ненаспана сум. Не сум помислила да давам АД бидејќи не се буди од глад. Од навика станува. Ми се иди да ја одвикнам од цицање. Можеби тогаш ќе почне да спие.
    И мене ми интересира дали има други бебиња што вкупно спијат 11 часа? Стварно тоа спиење кога ќе се среди?

На 1RedLipss и Baby warrior им се допаѓа ова.
  16. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    6.727
    Јас искрено не сакам да сум нестрплива, тешко ми е што станува ноќе ама си викам 10месеци е за некој ден еве уште толку колку што е да станува - а нема до 20месеци да биде вака секако ќе издржам. Еднаш имам бебе - ако се решам за второ можда пак, да и дадам шанса да ме гушка колку и треба и јас нејзе додека ми е малечка слатка најмила … има време ќе спие во нејзина соба за некоја година и ќе ми недостига

На fragaria, 1RedLipss, Tulip023 и 3 други им се допаѓа ова.
  17. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    482
    Имам млеко да ама човек веќе на се ќе помисли кога си изнемоштен и истрошен...
    Ајде ќе издржиме, штом не сум сама значи дека бебињата ни се такви, ја цело време мислам да не грешам некаде :D

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.672
    Допаѓања:
    2.959
    И моето еден период спиеше по пола час. Два часа буден, пола час спие. Како аларм да имаше. После се среди на две дремки од по час и 30 минути, за потоа да премине на една дремка од 2 часа и 30 минути. Исто, цица само навечер, кога ќе заспие врзува околу 3 часа, па ќе бара да цица и си продолжува уште 2-3 часа, пак цица и си продолжува до 8 сабајле. Денските подои ги тргнав постепено, остана само тој за дремката, и тој го тргнав. Сега си заспива со цуцла, сам си ја става, заспива и веднаш ја плука.

На 1RedLipss и Hippie им се допаѓа ова.
  19. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.374
    Моето е на комбинирано (повеќе дохрана) и пак па можеби скоро два месеци се будеше на секој сат, околу 7-8 пати сигурно со плачење. Има скоро 10 месеци, тоа беше кога имаше 7 месеци некаде. Најверојатно беа запчињата горе, бидејќи не беше во скок, сега веќе се буди два пати само,што е далеку подобро и јас сум презадоволна:D. Мислам дека твоето е помало малку, можеби и кај вас се запчиња во прашање

20. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    559
    Нема баш да те утешам, ама сакам само да споделам. Јас 10тина дена не смеев да го дојам од здравствени причини и во тоа време беше само на АД и ноќе си стануваше исто толку пати колку што станува за цицање, а ко демек тие денови само мм спиеше до него да не сум му мирисала, да не го потсетувам на млеко (плус и што станував на секои 3ч да се измолзувам). Така што можеби АД делумно ќе помогне, ама веројатно и до бебето си е. Јас после тоа некако се помирив дека такво си е бебето, преемачно ми е станувањето некогаш, ама ќе издржиме, како ќе им созрева нервниот систем полесно ќе им станува врзувањето повеќе циклуси, па ќе се поднаспиеме и ние.