Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Колкаво беше бебето тогаш ?

2. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

6ипол месеци

3. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

9 месеци сме и ги вади горните запчиња, дел препишав и на ова како причина бидејќи од скок излеговме.
    Тоа е тоа:D ќе се наспиеме некој ден

Merten and Baby warrior like this.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

IMG_9125.jpeg што мислите за вакво нешто? вреди ли да се купи?

за големата исто цело време се мислев на крај не купив зашо кнап бевме со простор, знам дека кратко се користи, па на два ума сум. откако почна да лази мир неам ни една минута :drunk:

Simon4e0507 and Guns N` Roses like this.
  5. beachedd

beachedd Истакнат член

Син ми седеше многу малку. Идејата ми беше кога почна да се превртува да е во неа за јас дур работам нешто низ дома, да е безбеден ..ама после почна сепарациска анксиозност постојано да е со некој, па ми беше џабе не ми заврши работа. Како почна да лази немаше шанси. Зависи и од карактерот на детето.

Anaroz1 likes this.
  6. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Ние вакво имаме од 5.5 месеци сега е скоро 9, и многу искористена работа ни е. Бебка обожава да си игра внатере, сега дури и излегува и лази низ цела соба. Плус нашето е со двострана подлога, и да падни нема гајле не е трврдо.

Attached Files:

Anaroz1 likes this.
  7. Feniksgirl

Ептен искористена работа ни беше, се додека не научи сама да го откопчува патентот.:rofl:

le.soleil, Baby warrior and Anaroz1 like this.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

И мојата на 9 ги изваде горните заби и на секој саат се будеше, абе и на пола саат знаеше ама помина. Сега еве година ќе прави, ни се погоди скок и двојки долу во исто време па пак истото го поминавме. Сега веќе ги изваде и скокот веројатно завршува неколку дена е подобра. На доење сме ама не мислам дека се буди затоа што е гладна. Тешко е, период е ама ќе помине.

1RedLipss likes this.
  9. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Јас дојдов само да кажам дека денес бебе имаше дремка од 2ипол саати и тоа сама во креветче за првпат во овие 7 месеци :party:.
    Мајкава и ручек направи, велигденско украси, пререди, неколку пати отидов до креветчето да проверам дали е се во ред со бебе :drunk:.

10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Јас ја имам мојата по цели денови е внатре искача кога сака си лази и надвор сма кога готвам или одам до вц ја закопчувам и си игра. Најискористено нешто што го имам

fragaria, Anaroz1 and Guns N` Roses like this.
  11. Feniksgirl

И мојата тој период почна подобро да спие денски. Од кај 7 месеци.

fragaria and Guns N` Roses like this.
  12. fragaria

fragaria Популарен член

Не ми се верува слично ни се случува
    Пред два дена за прв пат бебе спиење 1.5 ч и тоа во креветче :o денска дремка
    Успеав да средам еден куп работи и сто пати го проверив :sweat::rofl:
    Вака само можело да се сработи нешто по дома
    Исто 7 м и една недела е бебето

Guns N` Roses likes this.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

И мојата на 7месеци почна да врзува циклуси спиење памптам колку бев среќна :rofl: и јас ја проверував одев во спална да не има температура што се успа толку па ја пипкав она кома спие :rofl: иначе оваа недела прв пат после скоро 10месеци спие во креветче до спална и ниеднаш не бара да ја нишкам навечер иако станува ама ќе цица и ќе си се заврти да си продолжи. Маж ми се врати во спална после 10месеци, свечено го пречекавме, мн ми недостигаше |-)

Niliya07, fragaria, 1RedLipss and 2 others like this.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Добро моево бебе само е обратно :drunk: до сега супер спиеше, оваа недела дена се има шекнато, спие по 15 мин денски, седи до касно, навечер се буди по 100 пати, цел ден рика, само во раце сака :drunk: буквално ме име изреметено, за една недела ќе праи 8 месеци, да не има некој скок сега?:drunk:

Peperutce6, 1RedLipss and Simon4e0507 like this.
  15. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

И ние сме такви...на 4ти 8мес,една недела е вака.плус..почна да станува и да се исправа и вришти се плаши..како ми тресна вчера на глава..за секунда ..пред мене буквално ...сега спие прва дремка цела ноќ не сум спиена..лежам до неа да ми се смири мозокот

fragaria and Anaroz1 like this.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

исто, исто, по се се исправа, сто пати главата ја искрши не е стабилна, се исправа на маса, на табуретки, по столчињата по ногарките, една секунда не е за оставање, навечер станува искача од креветче, лази по спална, перници и ставав и преку тие се научила да се прекачува :drunk:

Simon4e0507, fragaria and 1RedLipss like this.
  17. dummy

dummy Истакнат член

Од исправањето им е, мојата така почна ужасно да спие непосредно откога почна да се исправа. Еве сега пак се влоши спиењето, во нов скок е влезена и плус почна да стои сама без да се држи па и тоа верувам и прави некоја возбуда. А и почна во градинка и смени на една дремка па и тоа ете ќе си допридонесе сигурно на лошиот сон и станувањата…

Simon4e0507 and Anaroz1 like this.
  18. Merten

Merten Популарен член

Еве ние 10 месеци без неколку дена, се уште не знае да поврзи циклуси денски и спие по 30 минути. Ако го оставам на мене, може и два саати да спие. А и заспива со нишање, подолго го заспивам отколку што спие. Среќа навечер колку толку спие подобро. Порано со корпата кога ќе излезевме да шетаме одма заспиваше, сега со спортскиот дел и надвор ретко ми спие:D

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

да, буквално делува како да е превозбудена дека стои, не сака ни да спие ни ништо не ја интересира, само тоа прави цело време.

Simon4e0507 likes this.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Моево сака да седи, ама сама не седнува и се нервира, сака да стане, се врти странично за да седне, ама наместо да седне се превртува на меше, кога направи седум месеци почна да се врти и од меше на грб и беше интересно и цело време се вртеше, кога е на меше се врти во круг, некогаш и наназад се влече, пробува и за напред ама неможе и почнува да плаче, да се нервира, а не и текнува дека може пак да си се сврти на грб, како да заборава, а не лази и не се исправа сама.

Туку мајки како си го организирате денот. Ние уште сме со два оброка, ручекот обично гледам да е кај 13ч, ама со дремкиве никако не можам да фатам темпо, еве сега убаво е времето сакам и да ја изнесувам, да ја прошетам саат-два.

Simon4e0507 and fragaria like this.