Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    15.458
    Колкаво беше бебето тогаш ?

2. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    301
    Допаѓања:
    558
    6ипол месеци

3. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    326
    Допаѓања:
    482
    9 месеци сме и ги вади горните запчиња, дел препишав и на ова како причина бидејќи од скок излеговме.
    Тоа е тоа:D ќе се наспиеме некој ден

На Merten и Baby warrior им се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    IMG_9125.jpeg што мислите за вакво нешто? вреди ли да се купи?

за големата исто цело време се мислев на крај не купив зашо кнап бевме со простор, знам дека кратко се користи, па на два ума сум. откако почна да лази мир неам ни една минута :drunk:

На Simon4e0507 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  5. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    176
    Син ми седеше многу малку. Идејата ми беше кога почна да се превртува да е во неа за јас дур работам нешто низ дома, да е безбеден ..ама после почна сепарациска анксиозност постојано да е со некој, па ми беше џабе не ми заврши работа. Како почна да лази немаше шанси. Зависи и од карактерот на детето.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. WonkaMonkaa

WonkaMonkaa Активен член

Се зачлени на:
    19 декември 2024
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    136
    Ние вакво имаме од 5.5 месеци сега е скоро 9, и многу искористена работа ни е. Бебка обожава да си игра внатере, сега дури и излегува и лази низ цела соба. Плус нашето е со двострана подлога, и да падни нема гајле не е трврдо.

Прикачени фајлови:

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    15.458
    Ептен искористена работа ни беше, се додека не научи сама да го откопчува патентот.:rofl:

На le.soleil, Baby warrior и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  8. LeNora

LeNora Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2024
    Пораки:
    829
    Допаѓања:
    2.107
    И мојата на 9 ги изваде горните заби и на секој саат се будеше, абе и на пола саат знаеше ама помина. Сега еве година ќе прави, ни се погоди скок и двојки долу во исто време па пак истото го поминавме. Сега веќе ги изваде и скокот веројатно завршува неколку дена е подобра. На доење сме ама не мислам дека се буди затоа што е гладна. Тешко е, период е ама ќе помине.

На 1RedLipss му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Јас дојдов само да кажам дека денес бебе имаше дремка од 2ипол саати и тоа сама во креветче за првпат во овие 7 месеци :party:.
    Мајкава и ручек направи, велигденско украси, пререди, неколку пати отидов до креветчето да проверам дали е се во ред со бебе :drunk:.

На Peperutce6, Cvetce_, 1RedLipss и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    6.726
    Јас ја имам мојата по цели денови е внатре искача кога сака си лази и надвор сма кога готвам или одам до вц ја закопчувам и си игра. Најискористено нешто што го имам

На fragaria, Anaroz1 и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  11. Feniksgirl

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.158
    Допаѓања:
    15.458
    И мојата тој период почна подобро да спие денски. Од кај 7 месеци.

На fragaria и Guns N` Roses им се допаѓа ова.
  12. fragaria

fragaria Популарен член

Се зачлени на:
    23 октомври 2016
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.028
    Не ми се верува слично ни се случува
    Пред два дена за прв пат бебе спиење 1.5 ч и тоа во креветче :o денска дремка
    Успеав да средам еден куп работи и сто пати го проверив :sweat::rofl:
    Вака само можело да се сработи нешто по дома
    Исто 7 м и една недела е бебето

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.523
    Допаѓања:
    6.726
    И мојата на 7месеци почна да врзува циклуси спиење памптам колку бев среќна :rofl: и јас ја проверував одев во спална да не има температура што се успа толку па ја пипкав она кома спие :rofl: иначе оваа недела прв пат после скоро 10месеци спие во креветче до спална и ниеднаш не бара да ја нишкам навечер иако станува ама ќе цица и ќе си се заврти да си продолжи. Маж ми се врати во спална после 10месеци, свечено го пречекавме, мн ми недостигаше |-)

На Niliya07, fragaria, 1RedLipss и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    Добро моево бебе само е обратно :drunk: до сега супер спиеше, оваа недела дена се има шекнато, спие по 15 мин денски, седи до касно, навечер се буди по 100 пати, цел ден рика, само во раце сака :drunk: буквално ме име изреметено, за една недела ќе праи 8 месеци, да не има некој скок сега?:drunk:

На Peperutce6, 1RedLipss и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  15. Simon4e0507

Simon4e0507 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 октомври 2023
    Пораки:
    408
    Допаѓања:
    773
    И ние сме такви...на 4ти 8мес,една недела е вака.плус..почна да станува и да се исправа и вришти се плаши..како ми тресна вчера на глава..за секунда ..пред мене буквално ...сега спие прва дремка цела ноќ не сум спиена..лежам до неа да ми се смири мозокот

На fragaria и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  16. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    исто, исто, по се се исправа, сто пати главата ја искрши не е стабилна, се исправа на маса, на табуретки, по столчињата по ногарките, една секунда не е за оставање, навечер станува искача од креветче, лази по спална, перници и ставав и преку тие се научила да се прекачува :drunk:

На Simon4e0507, fragaria и 1RedLipss им се допаѓа ова.
  17. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.423
    Допаѓања:
    2.057
    Од исправањето им е, мојата така почна ужасно да спие непосредно откога почна да се исправа. Еве сега пак се влоши спиењето, во нов скок е влезена и плус почна да стои сама без да се држи па и тоа верувам и прави некоја возбуда. А и почна во градинка и смени на една дремка па и тоа ете ќе си допридонесе сигурно на лошиот сон и станувањата…

На Simon4e0507 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  18. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    949
    Допаѓања:
    1.374
    Еве ние 10 месеци без неколку дена, се уште не знае да поврзи циклуси денски и спие по 30 минути. Ако го оставам на мене, може и два саати да спие. А и заспива со нишање, подолго го заспивам отколку што спие. Среќа навечер колку толку спие подобро. Порано со корпата кога ќе излезевме да шетаме одма заспиваше, сега со спортскиот дел и надвор ретко ми спие:D

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.219
    Допаѓања:
    7.430
    да, буквално делува како да е превозбудена дека стои, не сака ни да спие ни ништо не ја интересира, само тоа прави цело време.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.641
    Допаѓања:
    18.406
    Моево сака да седи, ама сама не седнува и се нервира, сака да стане, се врти странично за да седне, ама наместо да седне се превртува на меше, кога направи седум месеци почна да се врти и од меше на грб и беше интересно и цело време се вртеше, кога е на меше се врти во круг, некогаш и наназад се влече, пробува и за напред ама неможе и почнува да плаче, да се нервира, а не и текнува дека може пак да си се сврти на грб, како да заборава, а не лази и не се исправа сама.

Туку мајки како си го организирате денот. Ние уште сме со два оброка, ручекот обично гледам да е кај 13ч, ама со дремкиве никако не можам да фатам темпо, еве сега убаво е времето сакам и да ја изнесувам, да ја прошетам саат-два.

На Simon4e0507 и fragaria им се допаѓа ова.