1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. LaTama

LaTama Истакнат член

Се зачлени на:
    1 октомври 2019
    Пораки:
    783
    Допаѓања:
    854
    Бејби што научивте во 7ми? Ние почнавме да лазиме, се исправи и она еднаш, прави браво, чао, го имитира кучето, ако држи нешто и и го побараш го дава , цика во последно време и нз др што :D ама и многу е нервозна и инаетлива и се сака да е по нејзино:^)
    Инаку први запчиња ни излегоа на 6м а сега имаме 6 запчиња

Последна измена: 14 април 2026 во 12:03
    На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  2. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    7.399
    мојава се исправа од пред две недели сама, се фаќа за кревет, за маса и станува :drunk:, големата дури на 9 месеци почна да лази, ова душата ми ја зема, не е стабилна цело време паѓа, а не можеш ни секунда да ја оставиш не знаеш кај ќе се испентари, и нарачав игрална сега па ќе видиме дали ќе седи, цела куќа ни е преуредена, се ни растргано и наредено со перници :drunk:
    уште не седи стабилно, а станува и стои, планирам да прооди пред да седне изгледа :rofl:

На Guns N` Roses, Baby warrior, LaTama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Големото ми беше вака ,малово флегма...
    Дури јас дека навикната на вака па прашував по педијатри дали е се ок хахаха сакав чак на ортопед да ја носам :D

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    7.399
    хахах, мене големата ми беше флегма :D секогаш две деца се скроз различни изгледа вака од муабети

На Baby warrior и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  5. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Да па слични работи, прави чао, браво, ајде. Гушни мама - и ме гушка :inlove: Лази на коленици, од 7ипол месеци лази ама се влечеше повеќе сега баш лази како дете, седнува сама веќе 2-3недели, стабилна е скроз, се дигна вчера прв пат денес неколку обиди пак прави само да начека некоја фиока отворена или масичка пониска :rofl: дел и се успешни дел паѓа на газе. Си збори нешто по нејзино си брбори се заигрува во игрална и по пола саат сама - си реди си претура пушти фати играчки :rofl: Се закача сама кога и се игра со нас доаѓа и прави ѕе или се крие и се смее на глас :D пресмешна е, слатко девојченце мое - растат брзо брзооооо со брзина на светлината. Само ради ова ми иде на второ да се решам а ми недостасува бебенце мало кога ми беше иако беше претешка за смирување/заспивање и знам дека пак ме чека долг пат / лежење клексани боцкање 9месеци / триста прегледи којзнае дали е подобро наредна година да мислам и на ова или да почекам 3-4 години барем

На Peperutce6, LaTama и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  6. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Леле ептен малечкааас хахах срце и се шета од мала да не пропушти нешто :D за станувањево и лупање по ивици од каде зимате штитници силиконски колку толку да ја обезбедам на почетоков бар?

На Anaroz1 и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  7. Трагедијаупмм

Трагедијаупмм Истакнат член

Се зачлени на:
    2 ноември 2023
    Пораки:
    1.814
    Допаѓања:
    3.800
    Од џамбо имав земено за големата и онакви за фиоки ,,заклучување" и такви за ќошеви.

На Anaroz1 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  8. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Вечер ќе одам да и земам додека не се спукала од некој раб… кога го уредував станов не мислев на бебиња многу 8-|

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    7.399
    си нарачав од тему, ама има и во џамбо види.

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    7.399
    Бебе од неделата е со температура 38-38,5, давам далерон и се спушта и за неколку саати пак качува, некако не ми беше за да ја носам на дежурен, ја однесов денес кај матичната, вака нема ништо, нос не и тече, на гради ја слушна чисто се, ај крвна слика направивме со црп, крвната слика океј е, црп то ниско, денес гледам двојката пробила. можно ли е само од заби да качува волку температура? големата исто ми ги вадеше со температура ама она како класично разболување и паѓаше имунитетот, се разболуваше и вадеше заби, ова сега ми е ново, нема никакву симптоми на настинка, а изгоре три дена од температура :drunk:

11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.087
    Допаѓања:
    27.204
    На другарка малата, сите заби со висока тем ги извади.
    Се што можеше испитаа. Совршено здраво дете. Од забите и беше таа тем.

На Peperutce6 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  12. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    4.551
    Мајки кога имаа бебињата транзиција од 3 на две дремки?
    Страшно многу тешко се успива, со плачење а и во скок сме па не знам до што е.
    За недела прави 8 бебка..

13. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.041
    Допаѓања:
    4.551
    Хахаха вредна еее браво.
    Мојава е флегма значи.
    Само ползии низ цела куќа, многу е брза. Се крева само со газот, раката и се заглавува пресмешна е

14. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    295
    Допаѓања:
    544
    Мојот почна со транзицијата кога имаше 7 месеци, мноогу тешко премина на 2, три недели се измачивме и двајцата, еден ден две долги дремки, следен три кратки, па после една долга една кратка...Недела дена пред да направи 8 се стабилизираше на 2 дремки конечно. Искрено, транзицијава од 3 на 2 ми се виде мноогу помачна од таа од 4 на 3 дремки. Се надевам дека кај вас ќе оди полесно :hug:

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    И кај нас најдолго траеше од 3 на 2 можда цел месец. На 9месеци конечно премина на 2

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.620
    Допаѓања:
    18.362
    Од 7 месеци некаде, ама хаос сме со дремките, исто едвај се заспиваме и се спие, а не сака ни да ја нишкаш, се тегне, станува ако ја земам во раце да ја успивам и на крај се откажувам, ќе ја оставам на кревет и сама заспива кога она сака.

На Peperutce6 и Anaroz1 им се допаѓа ова.
  17. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    7.399
    добро штом заспива сама, ние обреди имаме, само со фен спие, 4 ни прегореа до сега :rofl::rofl:, сега нарачав едно од тему апаратче многу добро, а секое успивање имаме по 5-6 обиди додека не се онесвести веќе :drunk: лази, искача од креветче се качува по мене, ме гризе, ме кубе, ме штипе :drunk:

На Guns N` Roses и Трагедијаупмм им се допаѓа ова.
  18. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Ќе се смири сега кај 8-9месеци ќе видиш :rofl: полесно заспиваат после. И мојата беше со обреди со нишкања со клањања по цел стан сега заспива за 5-10мин. Е сега не заспива сама пак морам во рака ама деуго е веќе

19. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.205
    Допаѓања:
    7.399
    дај боже, пошто последниов месец ни ја има извадено душата буквално не знам дали имам сврзано 3-4 саати сон, првите 6 месеци беше бајче, сега ни наплати :rofl: прво почна да лази, па беше превозбудена за тоа, стануваше навечер седеше по 3-4 саати, па два пати се фрли од спална, устата ја гризна и отече цела, па почна да се исправа, па заби, па сега прв пат температура качи, се и се собра и на неа и на нас, буквално душа немам во мене, како пијана сум цело време :drunk:

На Трагедијаупмм му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.471
    Допаѓања:
    6.631
    Хахахахаа оваа е некоја глумица скроз, готово сега ќе почене да се дига па преку ден ќе ни бидат журките навечер како да станува полесно … мислам да не се фалам мојава уште станува на 2-3саати ама барем не нишкам сњкоја вечер можда два пати неделно се случува да се расони па да морам инаку цица и продолжува. Толку мн се навикнав на испрекинато спиење што ова ми е премија. Немам поима кога планира да преспие ноќ со едно или две станувања тоа ќе ми биде победа …. До тогаш вака е арно