Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Еве и јас ќе ја потврдам Биби во нови згради во Влае хаос е водата мириса и никој не ја пие

На BellaBibi му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Mimmi39

Mimmi39 Популарен член

Се зачлени на:
    11 ноември 2017
    Пораки:
    2.479
    Допаѓања:
    4.952
    Баш чудно. Веројатно е од цевките. Во последно време многу користат пластични цевки.
    Но, сепак, квалитетот на водата (хемиски, микробиолошки, тврдина...итн.) секаде во Скопје е ист.

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    664
    Допаѓања:
    1.601
    Мајкии дали и ако да што давате на бебиња за имунитет? Имам давано мултивит ама би сакала да сменам. Мора малку имунитет да ујачаме. Синко јаде се што ќе му се даде ама џабе кога секој месец сме нешто болни па сакам да му дадам нешто

4. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.953
    Допаѓања:
    1.385
    Не знам дали само јас вака се чувствувам па затоа пишувам. Имам чувство дека потфрлувам како мајка, малава само плаче кога е со мене, а јас со моето нетрпение полудувам. Значи а ме види од работа на врата почнува да кенка, бара нешто и она не знае што, само колку да кенка нешто, не знам дали е фаза али јас ќе скренам, не можам да и удоволам. 1 година и 7 месеци е, споделете искуство како да се справам полесно. Значи стави ја во количка вришти се бори, соблечи ја за пелена борба се врти станува се препотувам, дома кога треба да се прибереме цело маало не разбира. Ајде катници 4 ки вадеше викам од тоа и беше, ама еве тера така. Дали веќе ги фаќаат тантруми или уште се мали за тоа? И како да се справам а да не ме слуша цела зграда како се дерам?

5. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.826
    Мене ми дадоа wellbaby капки, мрсулав е мојов. Витамини само на толку мало бебе може.

6. MariaBouli

MariaBouli Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јули 2024
    Пораки:
    1.679
    Допаѓања:
    3.114
    15 месеци е и исто е вака. Месец време веќе вака се понаша, цело време сум нервозна и после сум нервозна зашто сум нервозна. А она само кенка за нешто. Пресоблекување пелени е борба со дерење и клоцење, модра сум по градите од тоа клоцање. Заспивање денски па да не зборам, а со татко и заспива за 2 минути буквално.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. beachedd

beachedd Истакнат член

Се зачлени на:
    15 април 2020
    Пораки:
    235
    Допаѓања:
    186
    Исто, година и пол сме.
    Во градинка еден ден сме немале проблем, ама кога ќе дојдам дома од работа првиот саат е крш. Плаче ли плаче , не знам како да удоволам. А не е дете што плаче често..
    Кога сме дома цел ден заедно е едно дете, преку недела кога јас се враќам од работа е друго. Претпоставувам им недостигаме, а тек сега стануваат свесни за се. Иста приказна за прибирање од надвор. Плус нас не лупа изгледа и некој скок..не знам. Многу тежок периодов..за мене од кога е роден најтежок.

На Laura7 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    18.424
    Ние сме истите и со возраст исто мислам дека ни се бебињата. Јаде се буквално, убави оброци и млеко си пие ама со имунитетот катастрофа, многу често се разболува, пред една недела завршивме во болница со хоспитализација, страв ми е веќе надвор да ја изнесам, труми имам. Од витамини имам земено Babyvit na Heаlth aid но уште не сум почнала да и ги давам, се организиравме со мм користиме одмори, денови да не ја пуштаме во градинка барем месец ипол-два додека не се стабилизира, а одеше се на се 4 дена по 2 часа.

9. SanelaS

SanelaS Популарен член

Се зачлени на:
    7 октомври 2016
    Пораки:
    2.692
    Допаѓања:
    7.954
    Почна лудницава сп неможност да го облечам, неможност да сменам памперс абе ржи, квичи, се зафрла со главата.

10. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.826
    Кај нас од 6 месеци почна, се превртува во секунда, а крупничок и силен е не можам да го завртам назад, се опира. Веќе сме на гаќички, не е баш најидеално за толку мало бебе, ама врескање е иначе, вака исправен ќе го облечам (facepalm)

На Anie93 и SanelaS им се допаѓа ова.
  11. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.360
    Допаѓања:
    19.263
    Мајки, има ли негде низ форумов тема за почеток со немлечна исхрана? Како што гледам таа со оброци е друга намена. Планирам да почнам на точно 6м па секој совет е добредојден. Што би споделиле како за почеток(нешто што вас ви значело) :f:

12. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    318
    Допаѓања:
    577
    Има тема, насловена е Воведување на цврста храна кај бебињата.
    Прилично е активна, мене многу ми помогнаа советите од таму на почеток.

На Peperutce6 и Anie93 им се допаѓа ова.
  13. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Има памперс премиум гакички? И јас сум на раб на живци со соблекувањево невозможна е

14. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.826
    Мислам дека постојат, ама дали и колку ги има кај нас, не знам. Јас актив бејби користам, дури и за навечер почнав, не ми пропуштиле до сега. Инаку премиум обични користев за навечер.

15. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Ќе побарам 5ка гакички зошто сега по лето попрактични ќе се сигурно

16. Orchidea

Orchidea Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2017
    Пораки:
    1.694
    Допаѓања:
    2.972
    Дајте им нешто во раце да држат, јас така го залажувам кога менувам пелена. Не пали секогаш, ама најчесто да.

17. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.826
    Пробано ми е. И да го држи го гледа 2 3 секунди, пика во уста и со се него фаќа да се врти на страна. Така го лажам и сега за да му ги натнам гаќичките зошто не стои уште, ама дека пократко време треба за гаќичките, некако се оправаме.

18. Marijanche33

Marijanche33 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2025
    Пораки:
    637
    Допаѓања:
    686
    Да, има памперс премиум гаќички, мене ми купија по грешка кога бевме околу 6 месеци и тогаш не ми беа практични зошто беше малечка и не ни мрдаше на пресоблекување и не ни застануваше на нозе за да и ги облечам нагоре.

едит: да не те излажам за кај нас дали ги има, мене од Грција ми ги донесе свекор ми

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Baby warrior

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.872
    Супер во грција и ми требаат :D

На Marijanche33 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    4.739
    Мајки во колку од прилика ви заспиваат бебињата? Како се ближи лето, мм ми вика да и промениме распоред да си легнува малце покасно.
    Накај 19;40 е веќе заспана и спие до кај 6:30. Јас не би и менувала зашто мислам дека е супер вака како што е, ќе шетаме од 5 до 7 доста е :D И многу ме нервира ко да не знае дека веќе не сме млади луди слободни8)