1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.626
    Допаѓања:
    6.871
    Баш истиов муабет го правевме пред некој ден … мојата заспива 7ипол маж ми запнал барем до 8 /8ипол да сме ја држеле во ден сум ја успивала :$ станува во 6

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    4.739
    Јас утре купувам некоја завеса подебела зашто малце светличко е :D:D

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.824
    Во 5 на жешкото е пекол. Дури после 6 ипол-7 малце заладува. И јас се мислам што ќе правиме летово, може ќе фатиме некој ред со 2 дремки, сега сме жив хаос, барем 8-8ипол да заспива добро би било. Не за нас, за него. Цел ден дома ќе окапува летото ако легнува толку рано.

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    4.739
    Исто скроз. Ние сме супер вака со две дремки ама стварно не знам што ќе правиме. Ќе ја шетам кога ќе стане и до 8 ипол а после тоа не знам..

5. Miss_S

Miss_S Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    4.559
    Допаѓања:
    9.404
    Околу година и пол кога беше баш најдоцна до 20:00 ептен преку сила 20:30 беше заспана. Јас пукав од нервози оти кога е свежо не може да се прошетаме.
    Е следно лето на 2,5 години смени да заспива во 22:00. Повторно јас прекапана, престимулирана и така непогодено |(

Сакам да кажам терајте си како што си има ред. Да не се жалите вака

6. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    18.424
    Во лето премногу е жешко дури и до 20часот некогаш едвај изладува, ништо нема да и се поремети и еден саат да и поместите покасно да легнува. Денеска баш околу 20 часот се враќав од работа си се шетаат со колички, времето преубаво. Мојава девојка ме дочекува од работа едвај со последни сили и во 9 веќе е заспана кома, ама и јас сакам да си ја изгушкам, помилувам, дома кога ќе си дојдам од работа, до сабајле спие во 6-7ч е будна, имаме две дремки по саат, саат ипол во текот на денот. Не мора се да биде по книга, бебе да не се измачува е најважно, а ние секако ќе се прилагодуваме.

7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.086
    Допаѓања:
    4.739
    Ако терам нејзе како и е супер тогаш тоа е вака, легнување во 19:30. После тоа тек се измачува и не може да издржи..

8. Marge

Marge Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    1.235
    Допаѓања:
    5.221
    Бебе завчера направи 8 месеци, ама цело време нешто му е непогодено и кенка. Има ли некој скок овој период и до кога трае, да знам дали ќе го преживеам? :D

9. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    18.424
    Кај мене сама менува на одреден период, покасно од 21 часот гледам да не е легната, иако вчера јас додека си дојдам заспала, направи дремка од 10 минути и потоа играше до 22ч. Не знам, јас цело време навечер откако е затоплено гледам со колички возат бебиња, јас и касно се прибирам кога сум втора смена, немам опција да ја шетам, евентуално татко и да ја шета, а кога ќе бидам прва би можела кај 19-20ч, зависи и како ќе биде спиена преку ден, ќе направиме некој распоред. Моментално едвај се стабилизиравме, ако дувне малку ветер страв ми е да ја изнесам, кога ќе ја изнесам ја облекувам како за скијање од што ми е страв пак да не се разболе.

10. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    18.424
    Има, тешко беше, ама преживеавме.

На Marge му/ѝ се допаѓа ова.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    27.359
    Разболување од бактерија или инфекција се случува. Од надвор шетање и ветре не. Ако дувка, стави тенко капче и уживајте надвор.
    Само дожд не спречил да сме надвор. Дури и ако малце роси со чадор, еден круг вртиме.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.596
    Допаѓања:
    8.824
    Запчеее имаме :inlove:. Цела недела е настинат, лигав, носот дупка, крена температура, доби антибиотик, уши го болеа, излезе бактерија во нос на брис, цели ноќи вриштеше ама препишував на се ова другово. И денес лижеше еден праг, да му ја измијам устата, фаќам избиено запче, тропка на лажичка. Ако ги вади сите вака како овој, ќе биде весело :devil:

На Tulip023, Puffy2019 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  13. Amore.Mio

Amore.Mio Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2021
    Пораки:
    429
    Допаѓања:
    1.167
    Моево бебе од 5 месеци како му затече нос мислам дека сеуште не му е престанат, еве го 11 направи завчера… Разбирам брат му да носи од градинка ама ова веќе страшно ме нервира. Завршуваме антибиотик денес, еве сеуште му е полн носот.
    :@
    Освен брис што друго да барам да испитам?

14. Guns N` Roses

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.653
    Допаѓања:
    18.424
    Ни се случи нешто премногу трауматично додека беше болна сега последниов пат, од тој момент како контрол фрик сум некој нешто да не и пренесе, да перам стерилизирам играчки, ако не е покриена одма ја покривам да не се разболе, хулахопки обавезно да има облечено на нозете да не се голи, не ја изнесуваме или ако ја изнесеме времето да е идеално, знам и кој е начинот на трансмисија и се ми јасно, само си мислам дека не сум направила доволно за да ја заштитам.

15. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.201
    Допаѓања:
    27.359
    Види. Сите стравуваме, кога ни се болни. Особено кога им се случува нешто, кое првпат го гледаме и се соочуваме. Јас во несвест ќе паднев, кога спушти на гради и свиреше,хрчеше, едвај зимаше воздух. Ама првпат гледам таква ситуација и нормално е. Среќа имаме смирени матични педијатри , а и во Козле ме смирија и како на мало дете ми објаснуваа се.

Ама па и тоа што правиш, е малце незнам како да кажам, ама еве нека е претерано.
    Ја облакаш без потреба многу. Стерилизираш се. А со тоа ја ставаш во стаклено ѕвоно, а тоа е полошо од тоа да играчката која паднала на ламинат, да ја стави во уста.
    И да не е покриена, нема да се разболи.

На Guns N` Roses му/ѝ се допаѓа ова.
  16. 1RedLipss

1RedLipss Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2018
    Пораки:
    327
    Допаѓања:
    482
    Девојки колку е вистина тоа дека малите прекинуваат (привремена пауза) со баблингот додека учат нова техника, стоење, одење?