1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.629
    Допаѓања:
    8.876
    Ахахах од 7 месеци почна кај нас глупирањето, јас го држам тоа дрвцето ознаката, тој на стомак лежи и нешто фаќа доле да се занимава. Колку да има слика за спомен. Првото дете сите месеци успевав да го фатам доле легнат, само на 11 си седеше детето. Помалово е струја :devil:

2. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.629
    Допаѓања:
    8.876
    Не, не отварај такви видеа алгоритамот ќе те изеде. Не се врти цело време, не знам кое дете се врти. Големиот 6 години па тек да видиш како не ме рецка.

3. Black-Beauty

Black-Beauty Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2014
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    219
    Мајки, како сте? :inlove:
    Сигурно е пишувано на оваа тема но ајде и јас да пишам и да побарам совет од вас.
    За една недела мојот син ќе полни 9 месеци. Со пробување вкусови почнавме уште на 4 месеци и 2 недели. Сега веќе има три оброци. Кога почнав со вкусовите му давав блендирано, сега постепено сакам да му давам гмечено па парченца понатаму. Сам јаде смоки и лепче, му давам парченце и го џвака но кога ќе му се залепи на непцето се гади и повраќа. Пробав во оброк да му давам пола гмечено пола блендирано, и исто на пола оброк ќе се згади и се што јадел ќе поврати.
    Сакам да ве прашам за совет како да постапам да го научам да џвака зошто некако ми е голем за блендирано веќе. Можеби сеуште не е спремен а има веќе 6 заби :D

4. Merten

Merten Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    971
    Допаѓања:
    1.392
    Едвај една слика успеав само и почна да ми шета низ кревет. Претходно цела фотосесија, сега ништо:D

Иначе не знам дали сме во скок или во што сме, ама секоја вечер по 2 саати е буден. Не е за да го земам и да играме, туку плачи, се врти, ќе дремне 2 секунди и пак истото, се качува по мене.. не знам дали јас грешам негде, ама општо многу напорен период. И денски само приплачува, ништо не му е погодено