Да не е полазено од некој инсект!? Како и да е јас секогаш ставам Aven Cicalfate и навистина делува, за се го користам.
јас почнав со 10 полни и еве сега супер се адаптиравме на кравјото-разредено, а незнам за козјо имам можност да набавам домашно ама имам слушнато се и сешто околу тоа, ако има некој искуство нека ми каже
епа ако се домашни кози немаш гајле пошто нашиве сточари т.е тие што чуваат по 5-6 кози ги хранат со сено трева и толку мислам
и јас сакам да му дадам козјо кога ќе почни да го има.ама вујко на приател наш живее подалеку (незнам каде точно) и незнам како ќе се снаоѓаме и дали воопшто ќе му дам ама козјото е најздраво
мамички дали може да ми препорачате некоја крема за бубулички за бебе на син ми повремено му се појавуваат како бубулички по челото и на обравчињата дали од тоа што мн го бакнуваат во лице или од тоа што се сака да фати и после се фаќа за лице или сасвим др причина незнам ама стварно мн лошо изгледаат на лицето дали некој имал вакаво искуство и од што може да се појавуваат поздрав
мојава принцеза нејке нисто да става во уста освен прстињата нејзини ниту корка од леб ниту бисквита нејќе да ги дтжи ајас кога и давам сака незнам дали се има случувано и кај вас така она ги фрла и лебот и бисквитата а цуцла лажалка нејќе уште од старт ниту пак глодалка нити др.игерачка става во уста ај тоа е о.к али со хранава незнам што е искуства ако има некој
здраво.јас сум од бт,и тука на русе докторот сестра прај маст за бебиња мн мн ефикасна.јас ја користам и сум презадоволна.за се е лековита.за мозолчиња,за ранички зад увце,за црвенило.за се апсолутно.не е скапа 300ден е.ако си од бт,пиши ке ти кажам кај се наоѓа да си ја земиш.поззз
не сум од битола од скопје сум а може ли да ми кажеш нешто подетално за таа маст и како можам да ја купам ако стварно делува зш се сум пробала и пантексол и јекодерм и помади и павловичева ама ништо не му помага поздрав
taja mast nema ime,ti kazav ja praj zena,a sto stava vo nea neznam,ja prodava vo butik za deca.samo bt ja ima.pomaga za se kaj bebinja.mene sinceto mn mi se razranuva kaj usinjata i od masta go mackam navecer koga ke go iskapam,do sabajleto nema nisto.br neznam.kako da naprajme neznam.nemas nekoj bt,da ti ja zemi pa da ti ja prati???
имам роднини во битола преку нив може да се организира ама како да најдеме број или локација на бутикот...ако можеш распрашај се па кажи ми за да знам кај да ги упатам ти благодарам
e super koga imas nekoj.vaka sega ke mu kazis deka toj butikot kaj sto ja ima masta se naoga vpazar,potocno kaj cesmata kaj sto prodavaat canti.tuka odma ima dva butici za deca,eden na sprat koj se vika barbi ken.i odma do nego dr butice pomalecko e vo toa pomaloto ja davaat masta.samo neka mu recat mast za bebinja da mu daat,i dr nisto.aj ke mi kazis sto ke napravis.pozzz i se najubo.
mene mn mi pomogna,ti garantiram deka so nekolku mackanja ke isceznat mozolcinjata.samo od taja mast da znajs ne se klava mn,samo so vrvot na prstot i razmackajgo ubo,taka mene mi kazaja taka ti kazvam.i ne samo za bebe i za golemi e efikasna.mene od sjaj mn mi se ostetuva kozata,posebno ako nosam prstenja,i se mackav i jas i odma mi pominvase.uste denes slusnise neka pojdat utre.ke vidis deka ima efekt.ke kazis sama dali ima ili ne.pozzz
И јас ја имам, мене сестра ми ми ја нарача, и` ја препорачала некоја колешка на работа....бела крема во мало бело кутивче мислам дека беше некаде околу 280 ден. И не е кремата Цвет која има кортикостероиди, да не се помеша некој. Инаку навистина е ефикасна, син ми имаше атопичен дерматит, неколку дена по ред 3-4 го мачкав навечер пред спиење и се` му помина, нема ништо...пу пу пу Исто апомага и за пеленски осип, за гребнатинки, за мозолчиња....јас си ја чувам како очите .
http://encimenci.com.mk/proizvod.asp?id ... t=4&sn2=35 далиима некој вакво користено и што мислите???јас се мислам дали да му земам знам дека како кученце ќе го шетам ама сега кога патка рацете 5мин поназат му се.ако има некој искуства нека писи.....
мамички сакам да ве прашам дали е доволно два пати во денот пие 180мл. ад сабајле и пред спиење а другите оброци на пр. то околу 11-12ч и го правам со млеко или чоколино или др.житарки со овошје па накај дваипол или три саат и давам ручек зеленчук зготвен дома па после накај шес шесипол дтуга каша со млеко или бисквити или житарки завоси што сум и дала во 12ч и после накај девет деветипол млеко чисто и толку мислам дека е во ред или мн.малце млеко чисто и давам ваше мислење позз а имаме 9 полни месеци
Моето синче има 8 и пол месеци и еве го нашиот дневен редослед на јадење 7-8ч-млечна каша Хипп/Хумана/Милупа (не сака АД, а моето млеко не го заситува, плаче) 10ч-пудингче-на Нестле/Хумана 8+ или пак овошен јогурт/кисело млеко/јогурт 12ч-овошна каша 14-доење пред спиење 16-17ч-зеленчукова каша 19ч-доење или ако не сум дома-пудингче, јогурт, кисело млеко. 20-21ч-млечна каша со АД (чоколино, кексолино, Нестле 8 житарки) 01ч по полноќ-кратко доење, повеќе лигавење отколку цицање 04ч-убаво доење и до 07ч наутро ништо. Сите цврсти оброци се околу 100-130 гр. освен вечерата, таа е 200 гр. тогаш е најгладен. Ми останува да работам на случајот да го укинам доењето во 04ч.и конечно да почнеме да ја преспиваме ноќта, плус и го редуцирам доењето затоа што кај и да е планирам за месец, најкасно два да го одбијам. Не знам колку ти помогнав затоа што ние уште се доиме, ама според она што јас го имам читано без млечни каши детето треба да конзумира околу 500 мл. млеко дневно. И без замерки, ама ако сакате употребувајте барем точка и голема буква за полесно да се разбираме.
о.к фала за советот нашето последно јадење е во девет,девет ипол навечер т.е млеко и толку до сабајле ништо спие, уствари се буди пошто забите ја мачат гревче