1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.162
    И јас сум од тие што едвај чекаат проодување од проста причина што надвор во паркче или на лулашки со непроодено дете имам мал избор на работи за правење. 14м има ќерка ми и по дома си се движи по мебел, па ќе полази па пак ќе се крене ќе оди со држење и секако сака истото и надвор да го прави а не можам да ја оставам да лази во паркчињана со секакви ѓубриња, стакла и слично. И не сака никакво паткање и држење за раче така да ограничени сме само да се лула, да постелам нешто и да седиме доле или да се возиме со количка а искрено сакам да ја оставам повеќе да истражува. Дали ќе ми е потешко или полесно не знам ама си викам барем повеќе опции ќе имаме

На Baby warrior му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.729
    Допаѓања:
    7.069
    Годинка правиме неделава, исти принцип. Надвор очекува да лази или да оди со држење по објекти како дома. Во раце веќе скоро и да нејќе. Моментално ни е хит да ја однесам на игралиште и да ги гледа децата како играат и се лулаат. Премногуууу им се радува. Одвај чекам да трчка со нив. Откако почна да стои и да движи по мебел и мене ми е полесно дома … претходно беше тешко ептен. Е сега кога ќе се пушти сама ќе видиме :D:D ќе биде брканица

На SanelaS, hannybanny и dummy им се допаѓа ова.
  3. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.522
    Допаѓања:
    2.162
    Исти сме еве неколку месеци и мене ми е далеку полесно откако почна да се крева и да оди по мебел иако сите викаа ќе мора по неа да одам да ја пазам. Многу е стабилна од сам старт и си пази каде оди, ептен некоја беља да не направи да ми буричка во земјата од цвеќињата или да го кубе кучето за тоа ја пазам а за другото ја оставам сама низ дома си тера си се заигрува само да сум јас во близина да ме гледа

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    8.983
    Шала на страна, јас едвај чекам да почне да се крева бебево, барем од аспект на тоа што доле све ми собира ми фаќа, пика во уста, главата ја мава полесно ќе биде. Кога ќе прооди исто е од една страна полесно, барем поголемиот син ми беше многу стабилен од старт и немав мака со одење по него, пазење и паѓање. Сега ќе видиме овој како ќе биде, он сите мајлстоуни до сега пред брат му ги прави, ама блесав е, не пази. Смешно е бебе да пази да очекувам, ама не мора да е толку смотан :rofl:. Како и да е, сите овие фази се многу кратки, па не се нешто посебно впечатливи. Е после кога ќе заоди значи имаме на пат тодлерче и тука веќе почнуваат други "проблеми", не ги боли ништо физички мајките, нервите треба да си ги наоружаме :devil:.

На SanelaS, hannybanny и dummy им се допаѓа ова.
  5. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.671
    Ме фати смеа за ова со кучето. Ние имаме маче. Мојава е мала 6 месеци ама многу му се радува а тој ја закача и се врти тука околу неа цело време и и седнува пред нос. Пред некој ден како го фати за опашка, па не го пушта го оскуба цел, едвај рацете од влакна и ги измив. Еве го Маци сега од подалеку ја гледа :rofl:

На dummy му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    988
    Допаѓања:
    1.671
    Сакав да ве замолам дали ќе може да ми пишете мала чек листа што ми треба за на одмор за бебка.
    Вчера прв пат прочитав за облека за бањање со спф фактор и си реков стварно сум многу неинформирана.
    Отприлика што би ми требало најмногу.