1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. јolene

јolene Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2017
    Пораки:
    2.785
    Допаѓања:
    13.184
    Ѓакичките се кинат од страната, не ги соблекуваш надоле ко обични гаќички.
    Костимите со долги ракави се навика. Ама несомнено се многу практични за бебе. Тоа може на нас ни смета, ама за бебе е подобро да е на долги на сонце. Плус матерајлот не ги топли, туку ги штити. Па и да се исфлека не е страшно пошто се носи само една сезона. И чисто за мир на душа, драги мајки не се замарајте со флеките на облеката кај децата, ни па губете енергија околу тоа децата да се комплетно чисти, дотерани, стилизирани.
    На нив им треба сензори активности. Нека се играат со кал, нека ја фаќаат храната, нека се валкаат. Само да се среќни.

На BellaBibi, Guns N` Roses, SanelaS и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.385
    Исто и ние, еве ќе правиме 1 год и 8 месеци и уште цица само навечер и си тераме, само не знам до кога хаха. Пробувам да прекинам скроз веќе и да ја одбијам, срце не ми дава ми бара цице па цице и жал ми е и давам. Така мене ми е полесно си презаспива ама уште се буди навечер, и само со цицка заспива. Навика и е, затоа што јаде преку ден други оброци, не е гладна. Се надевам ќе соберам сили да ја одбоијам, не ми се слушаат плачки по цела вечер, немам нерви и сили да ја слушам да плаче и жал ми е. Ако имате џ полесно кажувај те :D

3. Laura7

Laura7 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2023
    Пораки:
    1.956
    Допаѓања:
    1.385
    Омега и д3 до кога давате? Ортопедот ми кажа на прегледот кога прооде да преќинам со нешто, а со друго да продолжам и летно време, ама не можам да се сетам точно како беше.

4. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    9.288
    Допаѓања:
    27.572
    Веќе преќинав и омега и д3. На есен пак ќе почнам.

5. Guns N` Roses

Guns N` Roses Популарен член

Се зачлени на:
    25 август 2017
    Пораки:
    4.687
    Допаѓања:
    18.482
    Кој да прочита дека се кинат (facepalm), се изнамачив со нив. На ова сонце дефинитивно не е да оставиш бебе без костим со заштитен фактор, е сега што моето бебе цела кашичка ја блуцна на него, па се воденеше и мене ми изгледа како не практично е друга работа.
    Се сложувам со напишаното, само да ни се здрави и среќни.