Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    3.822
    Допаѓања:
    9.165
    Моево второво го возам повеќе во количка, он се исправа сам од количката и да го легнам на рамно станува и апла седи уште од 6 месеци може. А вака на земја кога е на меше си лази војнички, се дига на сите 4 и се клати еве го, на страна до пола станува ама не седнува уште сам од доле. И не го форсирам да седи зошто ако се заклати ќе лупне на глава, го нема осетот уште. Шо знам, јас ги оставам да се развиваат сами. Големото ми беше како по книга, за се сам оставен и многу беше стабилен од старт. Ова како да ми скока некои фази, ама ваљда ќе поврзе сам се. Јас мислам поентава да се остават сами е за да знаат самите што и колку можат, така се постабилни.

На Amelia. му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    4.976
    9 ипол е. Само ползи не лази на сите 4. Сама си седнува веќе три недели сигурно. Не гледам уште дека сака да лази а веќе се крева.

На Amelia. му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.078
    Да јас, на 9м негде веќе седна стабилно. Не сум го ставала потпрено со перници, ништо не форсирав

На КаринаТ, hannybanny, Eho и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. Esperanza

Esperanza Истакнат член

Се зачлени на:
    1 август 2011
    Пораки:
    68
    Допаѓања:
    73
    Мислам дека и мојата е во овој скок. Урлање, успивање по два часа...страшно. Некој само нека ме утеши дека се стабилизираат после скоков ;(

5. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.854
    Добро што те прочитав ме јаде грижа на совест дека нешто правам погрешно. И јас не ја седнувам со перници. 90 посто од времето е на подлога. Се заигрува некогаш некогаш плаче ни сама не знае зошто. Сакав да прашам дали користите монтажно креветче па демек таму да пробува сама да седне па во иднина и да се крева на нозе?

На Milkiway му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Milkiway

Milkiway Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2020
    Пораки:
    7.871
    Допаѓања:
    20.078
    Монтажно немав, обично дрвено и во него исто се учеше, се движеше, креваше. Кај баба му имаше монтажна игрална таму лазеше исто се исправаше. Ама 80% од времето на под беше. Јас си имав замислено дека од 6м треба да седи стабилно ама го чекав и го оставав и стварно убаво си се разви детето и извиши.

На jagoda777 и hannybanny им се допаѓа ова.
  7. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    4.976
    Бебе има дупче во непцето доле кецот. Да очекувам забче за брзо или може и да потрае?
    Нервозна, кенкава, се лигави и се буди со вриштење..

8. Feniksgirl

Feniksgirl Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2022
    Пораки:
    9.472
    Допаѓања:
    15.873
    Па пукнато е непцето, ќе пробие забот кај и да е.

9. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.854
    Дали бебињата од 6 месеци ви спијат на страна?
    Моево откако научи да се враќа од стомак на грб само се врти и пробува да стане. Во сон. Значи спие, се врти на страна и со едната рака пробува да се крене од креветчето. Ја легнав во дневна на тросед истото го прави :^)

10. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    1.500
    Љељеее :worried:
    И сеа? Спиење со едно око отворено :D

11. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    4.976
    Неее :)
    И јас се стресирав на почеток ама мојава од 6 почна на стомак да спие, сега е скоро 10 и цело време така спие на грб никогаш. Ако знае да се врти нема гајле..

На hannybanny и EarthFire им се допаѓа ова.
  12. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.854
    Па така некако :worried:

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.854
    Откако научи да се врти овие два дена не сопре не можам веќе да ја пратам

На Peperutce6 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    689
    Една, две недели е паниката само :D после си се навикнуваш дека така спие и си тераш. Мојов веќе ни буден, ни заспан на грб не сака да лежи (дури ни за менување пелена :x)

На Germanka7, hannybanny, EarthFire и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.470
    Допаѓања:
    19.469
    дааа. Моето од 4медеци се врти од грб на стомак тоа го прави 24/7, обратно 5пати дали се има свртено. Веќе недела дена спие на стомак само и тоаа ајде главчето лево десно да е, некогаш носот во душек забиен, јас ќе го свртам на грб он се нервира и оп на стомак, почесто спие на стомак отколку на страна. Првата вечер дежурав што прави, дента на прва дремка сум задремала со него се будам на стомак мала тахикардија и тераме. Не можам да пазам постојано….
    Сега нови што почна е, лежи на стомак нозете ги поткрева ги витка и се влече низ цеееела спална. Завчера воипшто не спиев цела ноќ. Во креветче се буди и не ѕирка. Некни лупаше со нозе додека не го извадивме и зошто не реагиравме подолго почна со глава да лупа.:sweat:

На hannybanny и EarthFire им се допаѓа ова.
  16. Tulip023

Tulip023 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2025
    Пораки:
    353
    Допаѓања:
    689
    Мајки на непијачи на вода, колку сте упорни со нудењето вода? Почнав да му давам од 5ипол месеци, кога почна со цврста храна, пробано со секакви шишиња и чаши, секој пат без исклучок ја плука водата. Веќе 10 месеци има, скоро секој ден после секој оброк му нудам, иста приказна. Не знам дали треба да го олабавам малку или да сум поупорна.

17. Peperutce6

Peperutce6 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 април 2025
    Пораки:
    1.159
    Допаѓања:
    4.976
    Мајка си пробала ли да пиеш ти додека те гледа бебе?Онака од стсклена чаша директ пробај ако не си пробала :hug:

На Tulip023 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    582
    Допаѓања:
    1.500
    Јас сум ќерка на непијач на вода, исто сум непијач, ќе видиме скоро моево дете како ќе ја бендиса водата. Јбг, вкусови, различни организми.

19. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.854
    Менување пелена е невозможна мисија. Почнав од опачки да и ја ставам ама многу нормално дека така не можам да ја ставам како што треба да не кажувам што се направи со какање. Од сите страни рече :rofl: ама не знам како веќе и ќе земам деновие ми рекоа пелена гаќи. Се преморувам од една пелена менување душа ми излага а му рекоа кога ќе почне да лази ќе биде позабавно8-|

20. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.074
    Допаѓања:
    1.854
    Од тоа се плашам носот во душек. Да е лево десно нема да му ја мислам. Мојава веќе некое време се влече кај и да ја ставиш. На грб се влече нагоре на стомак се влече надоле. И многу често насабајле ја наоѓам обратно свртена главата кај нозете. Стварно не знам како во толку мал простор успева да се сврти и да не се заглави. А со лупањето со нозе по креветче и тоа не знам како не ги боли па не удираат нежно мислам со цела сила лупа.
    Сега дека научи од стомак на грб да се врати ролер Костер е :rofl: главата како ја лупа немам коментар.

На Germanka7 и Anie93 им се допаѓа ова.