1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    2.692
    Никако не го покривам, исто се врти, јас покри го тој се отскрива. И на крај се откажав нека спие така, а се будев навечер го покривав на секое. Инаку на есен во вреќа за спиење и нема кај да бега :D
    И двете во едно се лудило, се тешам јас дека уште малку ќе заврши скоков, а и дека нема да има нови запчиња уште некој месец барем :sweat: Кај бебе со спиење има промени, пред скоков си спиеше и по цела ноќ без да се разбуди, сега и со плачење се буди и полоши му се дремките преку ден. Плус и гледам полека ја отфрла третата дремка.

На EarthFire и hannybanny им се допаѓа ова.
  2. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    19.693
    ние со ништо, порано со тетра ама сега одма се открива,дури и да спие ја осеќа и лупа со ноџето ја вади…

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    19.693

Моево бебе откако р родено станува на 2-3саати , дремки исто не знам која колку ќе му е. Спие некогаш од 20ч некогаш 23ч го фаќа ама многууу е мирен генерално. Мислам не е плачлив во вакво безредие само ги чекам забите:rofl::rofl:
    Од кога почна да спие цела ноќ и како?

4. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.889
    Допаѓања:
    2.692
    Цела ноќ почна да спие на 7+++ месеци, откако воведов вечера да му давам, и нормално цицање пред спиење.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    19.693
    мислиш трите оброци се причина?:)

6. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    2.277
    не мора да значи, ќерка ми со 5 оброци (3 оброци и 2 ужинки) и цицање само пред спиење си стануваше по 487484 пати ноќе. Проблемот е што многу промени им се случуваат, многу е брз развојот и ги мачи, сонуваат ноќе и плус стануваат за да вежбаат вештини, па плус ги мачат забите, па си ја бараат утеха и си ја бараат навиката за заспивање - цицање. Секое дете различно ги поднесува сите промени. Ќерка ми пример на неполни 3 месеци имаше преспиено цела ноќ 2 пати но после се будеше по 384948 пати. Имаше период таму на околу 11м кога само по 1-2 пати ќе станеше но кратко траеше. Еве и сега (16м) иако не цица веќе пак знае да стане некоја ноќ, особено ако сонува нешто или ако вади заби.

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    120
    Исто никако. Јас отварам прозорец на кип, оти спалната е буквално сауна. Ама 3 пати во текот на ноќта се будам отварам и затворам пак. Оти исто мислам, да не му е ладно, да не измрзне итн.

Туку друго да прашам. Во 8ми месец навечер почна да ми спие немирно. Оно си спие ама стално се врти, како да не може да најде удобна позиција. Мама е будна цела ноќ. Друг така да бил?

8. dummy

dummy Истакнат член

Се зачлени на:
    21 август 2024
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    2.277
    Ние спиеме со клима од ходник и отворена врата од спална инаку не се издржува. Инаку се врти и мојата исто така дур спие и од пред 8м.. обично повеќе ако има некоја мака како вадење заби или настинка

9. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    2.145
    Ехх вие касно сте почнале :rofl: од крај на шести почна да спие немирно. Ако ја покријам кога ќе се умота не можам да ја одмотам или е непокриена. Најчесто ја наоѓам со главата каде што треба да и се нозете или главата кај мене во стомак а нозете во креветче кренати на оградицата (креветчето е залепено до спалната без едниот дел од оградата). Јас веќе се откажав од преместување. Спијам. Станувам кога ќе ме зашиба со нога или рака или ако плаче.