Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Ха ха, со среќа скротување.
    Кај нас е украс.

На Anastasia579 и EarthFire им се допаѓа ова.
  2. Надеж♥️

Надеж♥️ Истакнат член

Се зачлени на:
    4 ноември 2024
    Пораки:
    671
    Допаѓања:
    1.617
    Мајки здравоо. Ме снема еден убав долг период од форумот ама еве мее. Ние пораснавме пред 20 дена направивме 1 година:party: Официјално проодевме и сега секојдневието ни се врти околу тоа да се погрижиме еден палавко да го преживее денот. Од каде им е енергијата на децава? Вчера 2 часа во парк трчаше, се изморив јас повеќе господинот не сакаше да си одиме, уште да си играл. Сакав друго да ве прашам. Што да давам за имунитет што би помогнало? Од вируси и болести преку глава ми е веќе. Опструкцијата на градите се уште ја има веќе 2 месеци, денес на контрола се надеваме дека е веќе смирено дишењето оти веќе го контролираме рефлуксот и не би требало да прави транспорт. Минатата недела со вирус бевме со висока температура, а не ни оди во градинка. Од септември треба да тргне ама не можам да го вакцинирам оти никако да оздрави. После вирусот со усна кандида е и еве сега тоа лечиме. Моментално му давам вигантол и мулти вит омега на бекутан. Дали мулти витот му е доволен за да качи имунитет? Крвната слика му е стакло

3. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.457
    Ние ја намонтиравме, купивме коцки за доле да не ја лупа главата од земја пошто моето дете не знае да седне или легне туку се фрла и ја собравме за 3 дена :rofl::rofl: нејќе во неа плаче најверојатно нема доволно место за да се движи и плус топло и е, а ја ставам внатре после некое време на гледам испотена во главата. Мојата е 120 на 120 ама па и немам место за поголема. ​

На Germanka7 и EarthFire им се допаѓа ова.
  4. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.747
    Лелеј моево и вака мн се поти во главчето....

5. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Исто плаче и кај нас. Дури и да има некој со него внатре, не седи, си се врти према излез и си лази надвор. Се разбира на ламинат каде што нема подлога. Ама јас не ја тргам во ходник спроти кујна ни стои, со надеж дека ќе сака понатаму да си игра и да го гледам барем додека сум во кујна. Останува да видиме ... :D:D:D

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Cherry333

Cherry333 Популарен член

Се зачлени на:
    30 јули 2019
    Пораки:
    4.010
    Допаѓања:
    9.452
    Хахахаха ме насмеа до надежта. Баш кажи дали се заиграл некогаш на подлога :rofl:. Јас ја фрлив, и онака големиот парче ја направи, дупки цела. Не земам нова зошто немам надеж :D.

На Germanka7 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. MysticAura

MysticAura Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    148
    ние зедовме ваква од пи ки, 180х150, мн е цврста конструкцијата и бебе има огромен простор да лази и да си игра, а и ние да си полежеме внатре

Прикачени фајлови:

На Anie93, Germanka7 и EarthFire им се допаѓа ова.
  8. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.646
    Допаѓања:
    19.881
    @EarthFire и ние ја купивме од пи ки 120х180 многу е убава, за еден ден стигна. Јас многу се мислев ама нашето бебе ја сака. Мене искрено ми е одмор после лудување низ куќа влегуваме двајцата внатре јас да одморам:D а сам не го оставам баш затоа што се исправа и не знае да се спушти, цело време ја гриза и си стои на нејзе но ќе научи. Топ е, моја препорака да си земеш:D

На Puffy2019, hannybanny и EarthFire им се допаѓа ова.
  9. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.646
    Допаѓања:
    19.881
    не знам колку траеше кај нас ама тоа беше пред лазење, па се клацкаше на сите четири тоа долго беше може месец дена ама после одма почна да лази на четири немаше војнички. :)Многу убаво брзо стабилно почна да лази уште негде на 5ипол/6меееци мислам беше. Вежби не му правев никакви

10. Muki-coocie

Muki-coocie Активен член

Се зачлени на:
    8 август 2025
    Пораки:
    50
    Допаѓања:
    26
    Здраво девојки. Сакам да прашам дали и како имате искуство се жени/девојки за чување на бебињата? Се мислам меѓу градинка и жена, реално кратко сум на работа а и работам навечер така да мислам дека повеќе ќе ми заврши работа да имам некој дома. Ја гледав и Литл ми градинката во Аеродром, ако имате искуства и таму ќе ми значи. Ако не е за тука прашањево, прескокнете го. Фала ви

11. ira.franko

ira.franko Активен член

Се зачлени на:
    30 март 2024
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    41
    Мајки дали им давате нешто за имунитет на бебчињата? Бебето ми е 6 месеци, дали нешто треба за зајакнување на имунитетот пред да почне сезоната на настинки?
    Пие витамин Д со омега, и пробиотик.

12. poker_face

poker_face Популарен член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    917
    Допаѓања:
    4.802
    Сосема доволно е ова. Плус ако цица тоа најмногу му го зајакнува имунитетот бидејќи во мајчиното млеко има се што му е потребно.
    На оваа тема имам прашање, дали некоја мајка дава Moller’s омега и дали бебињата ви го прифаќаат. Јас престанав да му давам омега пред некој месец ама сакам сега да почнам пак, 7 месеци е бебе а читав дека може од 6.

На Anastasia579 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Anastasia579

Anastasia579 Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јуни 2025
    Пораки:
    252
    Допаѓања:
    234
    И јас сакам да му давам Mollwrs, големата го обожава од Tutti fruti. Ќе го пробам деновиве.
    За бебиња е 2.5мл дозата мислам

На poker_face му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    40
    Искуства со росеола вирус? Малото е со темп 5 дена со прекини, и ние исто а во градинка ја имало

15. young.wild.free

young.wild.free Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2013
    Пораки:
    42
    Допаѓања:
    2
    Мајки дали може помош сакам да нарачам да пробаме од шишенцата ма МАМ пд бејби центар но на страната не пишува проток на цуцла. С мене ми треба со проток 2 дали знаете кој се со проток 2 бидеќи не враќаат на пораки

16. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.457
    Ние немаме поим каде ја фативме. Бебе има 8 месеци 5 дена изгоре од температура. 6 ден немаше температура и се исфрли по цело тело. Осипот траеше 3 дена. Ништо не ни дадоа терапија само течности и електролити за температурата.

17. medglow

medglow Нов член

Се зачлени на:
    19 август 2026
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    0
    Здраво мајки, дали некоја има искуство со Babylove 2 формула?

18. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    3.281
    Допаѓања:
    7.615
    Ако уште бараш игрална, ја продавам од пики истава шо ја пишале погоре, еден ден користена, малце се преценив со димензиите, ми ја фаќаше цела дневна немаше кај да стапнеме:rofl: пиши ми порака ако си заинтересирана :D

19. Sss26

Sss26 Активен член

Се зачлени на:
    26 април 2025
    Пораки:
    82
    Допаѓања:
    40
    Исти сме, веќе една недела.. Каков е осипот? Дали е нешто како убод од комарец?

20. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    690
    Допаѓања:
    1.747
    Помала сакам, 120 на 120, дека и јас имам (за сега! (fingers)) мала дневна.

На Anaroz1 му/ѝ се допаѓа ова.