1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    1.397
    Купивме неколку со животни и возила, нешто не е импресионирано, не слуша што раскажувам, во уста ги става :D
    Ќе смени понатаму се надевам.

На Germanka7 и Baby warrior им се допаѓа ова.
  2. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    7.465
    Дааа малечка е, животните и се ореинтересни на ќерка ми. Сега и купивме и дрвена фарма со сите животинки и се отвара и затвара со врата па немаш поима колку си игра, прееска вика ав ав нани нани :rofl: го успивала кучево во фармата :rofl: таму околу 10месеци веќе почна да посегнува и да ги разгледува убаво книгичките, можде е и до детето, моето дете е фасцинирано ид книги :rofl: нека и потрае ентузијазмов бар до 1во/2ро одделение :rofl: твојата е малечка тек сега ќе почне ќе видиш

На Joanna28 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Germanka7

Germanka7 Активен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2026
    Пораки:
    143
    Допаѓања:
    165
    Хахахха исто моето. Ма какво слушање, си тера он неговото. Купив една со животни и звуци. Се уште му ја немам понудено, планирам да ги ротирам играчките па ќе ја понудам тогаш. Се надевам ќе му биде интересна :D:D:D

4. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    1.747
    Мајки што доите и се вративте на работа: што правите со градите, дали се одмолзувате да оставите млеко дома/градинка, кога се одмолзувате...?
    Не знам како со ова.
    Бебето јаде доручек и ручек, ама цица во меѓувреме за дремката.
    Ако се измолзувам, не знам кога да го правам тоа, сабајле ќе цица и не знам колку ќе имам за молзење....

5. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    2.714
    Не се вратив уште на работа, али бебе иде во градинка на адаптација, и му давам да цица дури накај 15 часот, само сабајле кога ќе стане цица, после во градинка доручкува, ужинка и руча па го земам накај 12 и 30. Доаѓаме дома и заспива без цицање, го учам да заспива така сам на кревет. Инаку не се измолзувам, едноставно намалувам подои, менувам со оброци и ужинки. Некогаш знае да цица и после 16:30, му давам ужинка кога ќе стане од спиење.

На EarthFire му/ѝ се допаѓа ова.
  6. hannybanny

hannybanny Популарен член

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.457
    Во градинка не дозволуваат никакво млеко да се носи.

7. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.646
    Допаѓања:
    19.881
    Какви игри играте со бебињата од 8-9месеци?:D кажете нешто интересно. Моево само сака да се пентари да стои, иде по кревет, се префрла од еден на друг предмет сам. Почнува да се пушта стои по неколку секунди во место ама игри ништо не правиме, само е негде испентарен:whew:
    Па викам да не заостануваме гледам по инста рилс како прават, сфаќаат многу работи :rofl::rofl:

8. EarthFire

EarthFire Популарен член

Се зачлени на:
    12 септември 2014
    Пораки:
    689
    Допаѓања:
    1.747

Знам, на почеток мајка ми ќе ја чува.

На hannybanny му/ѝ се допаѓа ова.
  9. MysticAura

MysticAura Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    148
    и моето само сака да стои и да се качува по се. со играчки малку ќе се залажи по пет мин и после пак сака да стане, исто и со сликовници, порано ме слушаше кога читам сега само сака да ги земе и да ги свиткува..

10. simpleewa

simpleewa Истакнат член

Се зачлени на:
    9 мај 2021
    Пораки:
    484
    Допаѓања:
    195
    Мајки, бебево е 6 месеци и заспива само во раце нели. А на 9.5 месеци ќе мора да оди во градинка и се мислам, таму сигурно нема во раце да го заспиваат?
    Дали да почнам да го учам да заспива сам, и како?

11. MysticAura

MysticAura Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    148
    Бебе осумипол месеци, си јадеше каши убаво и наеднаш престана да јаде, ја стиска устата ја врти главата и плаче, пробано со домашни, купечки каши, дури и со парчиња, единствено што отвара уста да јаде е палента и грчки јогурт. запчиња има три излезени, нема некое да пробива моментално.. некој со слично искуство?

12. bgirl6666

bgirl6666 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2021
    Пораки:
    344
    Допаѓања:
    408
    Моето така престана зеленчукови, тој период траеше негде месец ипол каде одбиваше скрос да јаде, плаче не отвара уста, немаше шанси ништо да му дадам, послем магично почна се да сака повторно како порано што јадеше со сласт, најверојатно е некој период

На MysticAura му/ѝ се допаѓа ова.
  13. MysticAura

MysticAura Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    148
    се надевам ќе помине.. дали продолжуваше да му нудиш или му направи пауза?

14. Joanna28

Joanna28 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2023
    Пораки:
    1.523
    Допаѓања:
    1.397
    Исти бевме, од мали во раце, некаде 7 месеци беше кога почна да ми успева да го спуштам долу на спална и да си продолжи да си спие.
    Ама чекај ти прашуваш за сам и да си заспие, или да спие сам?
    Не знам од кога се способни сами да заспиваат моето исклучиво во раце или при возење во кола или количка.

15. MysticAura

MysticAura Истакнат член

Се зачлени на:
    8 октомври 2024
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    148
    моето од 7 месеци почна само да заспива, неколку заспивања со нишкања ми плачеше и не сакаше да заспие и почнав да ја спуштам на кревет до мене за да се смири и со врткање низ креветот и со цуцла во уста сама почна да се заспива, сега е осумипол месеци и цело време така заспива, и ставам мече со шумови на кревет, некогаш заспива врз него, некогаш врз мене, јас само лежам до неа во тишина

На simpleewa му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Mrs.Cuper

Mrs.Cuper Популарен член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    2.913
    Допаѓања:
    2.714
    Моево само заспива од 2-3 месеци, има моменти кога заспива со цицање али претежно сам заспива, го легнувам до мене на спална, со цуцлата во уста, ќе се преврти неколку пати во кревет и ќе си заспие. Откако ќе заспие цврсто го префрлам во негово креветче.

17. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.457
    Некаде видов дали на Инстаграм или на тик ток не се сеќавам, ако сакате пола саат раат закачете штипки на прекривачите и оставете го детето на земја. Кај мојава функционира, иначе нема раат веќе. Фаќа кај што не треба, кабли, штекери, завчера прочистувачот го бутна кога проба да се исправи на него среќа и она не падна.

18. hannybanny

Се зачлени на:
    2 јануари 2011
    Пораки:
    1.384
    Допаѓања:
    2.457
    Уживај таму прават магија :rofl: бев на родителска во понеделникот ми рекоа дека ја ставаат во креветче ја нишкаат за газе и заспива. И викам на негователката за моето дете зборите??? Да мајка. Аууу викам тоа дома не се видело. И уште дома заспива во раце а во градинка магично легната со нишкање во раце.

На Vegegirl, Cherry333 и EarthFire им се допаѓа ова.
  19. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    4.646
    Допаѓања:
    19.881
    мојов ќе ги лапа штпките и јас ќе паничам да не лапне од металните делови хахах. (facepalm)Не дека не се занимава ама повеќе мислев на оние работи здраво, браво како ги учите. Бакнеж, тропање итн итн. Моево само чао знае сеза за сега :D

20. Baby warrior

Baby warrior Истакнат член

Се зачлени на:
    27 декември 2023
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    7.465
    Peek a boo / нашки - ѕе - на ќерка ми онилената игра. Сега кога е поголема кога работам нешто низ кујна ми се крие позади островот кога не ја гледам и ми прави ѕе и се убива од смеење сама :rofl: кога беше 7-8месеци почнавме и многу се смееше и ден денес сака да си играме тоа / криенка

На Eho му/ѝ се допаѓа ова.