Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Discussion in 'Бебе' started by francais, Jan 16, 2013.

1. SimonaTino

SimonaTino Популарен член

оф душа,му се молам на Бога да не е нешто страшно,побрзо да оздраве!!!

Saricko likes this.
  2. Saricko

Saricko Истакнат член

сеуште не знаат утре повторно ќе го испитуваат интересно е што му земаа крв неколку пати во денот и шеќерот постојано се покачува и паѓа што е навистина чудно за мало бебе..во почетокот мислеа на епилепсија но сега ја исклучија таа можност синоќа дури ни рекоа дека можно е да не го дочека ни утрото ама денес рекоа дека може да биде некоја бактерија на мозокот па утре ќе видиме :(

3. SimonaTino

Ајде нека биде нешто пролазно,дај боже!!!

4. captivating

captivating Истакнат член

оф лелеее.страшно, никој не треба да чуе такви вести.
    Се молам да биде нешто пролазно и дека ќе оздрави наскоро.

Saricko likes this.
  5. Saricko

Saricko Истакнат член

ти благодарам captivating :)
    ...еве денес ги чекаме резултатите од магнетна па ќе видиме што ќе биде онака оди на подобро па да се надеваме дека ќе биде се во ред :worried:

SimonaTino likes this.
  6. Saricko

Saricko Истакнат член

денес сум многу среќна :D моето ангелче си доаѓа дома ..резултатите беа добри болестите кои се сомневаа докторите ги нема ..само треба еден период да прима терапија и така... :) :) :) поззз

Mama25, captivating and SimonaTino like this.
  7. SimonaTino

Фала му на бога!!! :party: :dance:

Saricko likes this.
  8. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Fala mu na boga srce maloo :inlove: nikogas poveke da ne se sluci
    Imase edna majka za namalen apetit zborevme mislam Kuritsaki bese se izvinuvam ako gresam KONECNO apetitot go sredivme :dance: skoro 1 mesec go pieme Floradiks Kindervital i pocnavme se da jademe so otvorena usta :party: bez da ja stegame dobro osven mesoo :( toa nikako si ja tripliravme tezinata pred 1 godina da napolnime a mislev toa nevozmozna misija deka bese dosta se popravivme no sepak za tezinata koja ja imavme uste sme vitki no sme super mankenski tip sme :rofl: a bevme malce slabicki apetitot ni e dosta popraven

kallias likes this.
  9. captivating

Мило ми е што слушам дека малечките се подобри и напредуваат.
    Im happy for you

10. kallias

kallias Популарен член

Јас бев таа што зборевме за апетитот :$ Супеер баш ми е мило што сте средиле, јас не сум почнала да му давам ништо на син ми ама само по себе се среди, почна да јаде , некој ден нема апетит , некој ден цел ден само нешто ручка, така да ок сме за сега.

11. Mama25

Mama25 Популарен член

Saricko ви ја кажаа ли точната дијагноза? Незнам дали си од Ск но би ти препорачала да се распрашаш дали може на малецкото да му направите комлетно снимање односно скрининг на целиот организам. Знам дека е безопасен ама незнам дали прават на дечиња колку што ме држи памтење знам дека се наоѓа во зградата до продавницата Timst (за камини,шпорети) поточно на Партизанска кога одиш накај Симпо (од лева страна). Со тоа ќе увидат кај е жариштето и што се случува во организмот за да не го матретирате малото душиче.
    Ајде со Господ напред и се да биде во ред па да не известиш :)

Инаку сакав да прашам за Флорадикс на киндервитал од која возраст смее да се прима? И дали го има во Зегин?

12. Saricko

Saricko Истакнат член

не ни кажаа никаква дијагноза рекоа не можат да ја откријат причината дека ќе има напади до 3 години ..јас мислев дека штом го пуштија ќе биде се во ред но повторно е исто има напади кога има напад ни рекоа да му даваме цепче диезепам и сируп за крвта ни дадоа пошто му беше слаба.. сега сакавме да го носиме во систина но матичниот ни рече дека треба да поминат 2 месеци зошто може да му се оштети мозочето..а како ќе издржиме 2 месеци не можам да го гледам кога има напад како се мачи кутрото ;( и мн е нервозно никако не седи и не е весело како порано :(
    инаку ние сме од струга

13. captivating

[quote не ни кажаа никаква дијагноза рекоа не можат да ја откријат причината дека ќе има напади до 3 години ..јас мислев дека штом го пуштија ќе биде се во ред но повторно е исто има напади кога има напад ни рекоа да му даваме цепче диезепам и сируп за крвта ни дадоа пошто му беше слаба.. сега сакавме да го носиме во систина но матичниот ни рече дека треба да поминат 2 месеци зошто може да му се оштети мозочето..а како ќе издржиме 2 месеци не можам да го гледам кога има напад како се мачи кутрото ;( и мн е нервозно никако не седи и не е весело како порано :(
    инаку ние сме од струга[/quote]

Е баш ми е жал, кутрото детенце. :worried:
    Ова во државна на детска клиника ви рекоа така? Дека неможат да откријат причина и дека ќе има напади до 3 години? Значи немам коментар. Исто како нас. Повраќа малата, не можат да најдат причина па ај рефлукс е ќе и помине со тек на време. :x :x
    Често има напади? Терапијата како помага?
    Мој предлог седнете на интернет и пребарајте се на таа тема и запишивајте сите прашања што ги имате и појдете си на приватно. Може не може да му го снимаат главчето за брзо време ама зошто со тие снимки што ги имате да не побарате друго мислење?
    Јас така правам па ќе видиме како ќе биде во четврток ако не ми одговорат на детска клиника ја носам малата во систина и јас.

14. Saricko

Saricko Истакнат член

па штом повторно има напади значи не помага многу терапијата не знам што да кажам веќе :x
    бараме на интернет ги пишуваме симптомите но не знаеме како да побараме кога немаме точна дијагноза..јас се чудам какви лекари се ова??.. воопшто не помагаат..пред малку имаше таков напад што мислевме дека нема повеќе да се врати ;( му дадовме диезепам цепче по малку подобро му дојде разговаравме со матичниот повторно за во систина тој вели да почекаме дека не смее сега пак да го снимаат зошто е мало.. :(

15. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Saricko zemete deteto i vo Sistina ne go macete po kliniki najprekrasnite pedijatri se tamu poskapo e no razlikata e ogromna ke se molam za vas so pomin da e dusice malo :hug:
    Floradiksot e okolu 570 den i moze da se dava od 6 meseci Kallias bas mi e drago sto projadovte ja taka vikam jeee projadovme :inlove:

kallias, Saricko and Mama25 like this.
  16. saseiefi

saseiefi Истакнат член

Majki za podobruvanje na zelezoto kakvo mevce osven telesko treba da davam citam nesto dziger kakov treba da zemam help :^)

17. macy28102012

macy28102012 Истакнат член

Телешко и риба, доколку сака бебето, можеш да даваш секој ден да јаде, јајце, мешункаст зеленчук, лиснат зелен зеленчук и тоа најдобро свеж. Меѓутоа месо обавезно, бидејќи содржи неколку пати повеќе железо од зеленчукот.Немој да заборавиш и витамин C да даваш, заради подобра апсорпција на железото од храната. За џигер,сигурно можеш и телешки да даваш, но и месото ќе ти заврши работа.

18. mihael4u

mihael4u Активен член

женски денес кога ја слеков за капење малата позади на грбчето од газето нагоре целата е модрици/ синејци, кога се роди имаше монголска пена ама сега е раширено или пак е удрена .. што мислите вие од што можи да е, има место за паника да закажвам кај др Камбовска или ке помини само од себе инаку сега седиме и почнавме во дубаче и мн е бесна не застанува..

19. Meredit

Meredit Истакнат член

Моето мислење е дека сепак треба да си закажеш кај лекар и да ја види лекар,ж.Јас на пример моите деца си ги носам секогаш на лекар за да си ги прегледа и да си се осигурам,да не му ја мислам многу.

20. fifi16

fifi16 Истакнат член

мајки имаме 9 ипол месеци, вчера качи температура, па цела вечер си имаме работа со неа, достигнавме и до 39 со 5, ама ја симнавме, исто така имаме и дијареа, дали е настинка или вадење заби не знам, го бајнам и му ставам оцет на чорапчињата и чепчиња, освен тоа сакам да ве прашам што друго да правам за да му падне температурата? дали да земам некој сируп на своја рака или да чекам во понеделник матичната да го види? инаку сега има 37 со 6, му се качува и слегнува, и се во круг се вртиме