Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Да да пишува дека имаат АД и се спремаат со вода ;)

На galapce му/ѝ се допаѓа ова.
  2. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    Мајки синко почна некако чудно да кака како жолто со кафеави линии и тврдо како камче.
    сега какаше само малку како топче и додек го извади плачеше.
    дури и го сликнав во случај да треба да одам кај матичната.
    ако не ви било проблем бија ставила и тука сликата

3. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.741
    Допаѓања:
    77.049
    Синко има 3 оброка, јаде по 200г, вечерниот оброк му е и помалку од 200г. Голема тегличка испаѓа уствари, тоа му е таман. Толку јаде а супер напредува... навечер никогаш не цицал :)

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  4. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.164
    Допаѓања:
    10.941
    Majki,zavcera na desnoto race nad laktot zabelezav nesto kako lisa krugce kako beleg od izgoreno so cigara,rapavo na dopir,no ne e crveno,onaka malku potemno od kozata.ja pregledav nema na dr mesto,samo toa e,sto moze da e?

5. Mekuska

Mekuska Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2014
    Пораки:
    398
    Допаѓања:
    2.301
    @danichap јас просото го комбинирам со јаболко или круша малку да се сварат како две три. минути и после исцедам вода и во блендер,бебе мое така сака

На danichap и ZojaP им се допаѓа ова.
  6. ZojaP

ZojaP Истакнат член

Се зачлени на:
    18 ноември 2014
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    308
    Моето со круша и слива го обожава :)

7. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.637
    Допаѓања:
    15.785
    @mami blue ,не давај навечер компот,само водичка,кај мене после годината не го пие веќе млекото,шознам дали така сама не го сака,пред спиење ако испие едно шишенце и тоа и е за цел ден дури некогаш и тоа ми го фрла,не сака,а навечер кога ќе се подразбуди само водичка ќе се напие и продолжува.Дали дека јаде преку ден повеќе цврста храна и не и треба ноќе,ако и дадам ноќеска или накај сабајле млеко после во градинка доручекот не им го јаде и вака тераме веќе може два месеца

8. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Pa ne pie ona mnogu, ednas samo i davam ke se napie 10-20 ml i si zaspiva.e sea toa sto i davam e od jabolko i visni malku ke svaram , i nee nekoj kompot, povekje e vodicka ama ete so nekoj vkus.:)
    Ete nokeska se trtkase nekoe vreme se dur ne i dadov mleko i si zaspa odma.uste ne e spremna za odviknuvanje, iako jade ubavo preku den, aj se nadevam od godinka..imame fora uste dva meseci

На galapce, espana, ZojaP и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  9. azelea

azelea Популарен член

Се зачлени на:
    14 јуни 2012
    Пораки:
    3.637
    Допаѓања:
    15.785
    Да,да мала е уште,сама ќе си покаже кога е спремна,еве кај мене веќе преспива и цела ноќ понекогаш,ама еве оваа недела и става па често со плачење,изгледа заби ја мачат нервозна е две недели

На mami blue му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Dali e mozno od zapcinja da mu tece kako vodicka od noseto? Sabaljevo se razbudi so zatnato nose. Inace gi imame 2 keca dole i sea izgleda nespienjevo ke ispadne od zapcinjata. Drugi se si e ok ubavo si kaka pred da pocneme so dohrana kakase po 3/4 pati vo denot, a sea po 1/2 pati. So prvoto zapce nemase problemi ali so vtortoto kaci TT samo eden den. Sto mislite majki ima li nekoja sto znae dali e od toa ili da ne e nastinat :(

11. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    majki kako go davate mangoto vareno peceno jas probav svezo ama mnogu e tvrdo za taka

12. MissDior

MissDior Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2011
    Пораки:
    1.214
    Допаѓања:
    10.130
    Мене како тазе мама која почнува со подготвување каши не ми е јасно зошто воопшто да се дава манго. Прво не е од наше поднебје, прескапо е и којзнае колку време стоело по магацини и ладилници додека му го дадете на вашето бебе. Верувам дека има многу витамини и хранливи материи, но сигурна сум дека има соодветна замена. Сега се фатив за мангото ама среќавам и други "егзотични" намирници низ темите. Јас сум за тоа да се збогатува исхраната со разновидна храна ама не по секоја цена.

На Tanjusce, Kitten, bella.s и 5 други им се допаѓа ова.
  13. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.042
    Манго немам дадено, само за себе го конзумирам :tmi:. Но не е тврдо, напротив баш е меко, односно меко треба да биде.

На kankus и Miss.Sweet им се допаѓа ова.
  14. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Potpolno se soglasuvam so tebe :) I jas sum za toa da se dava ona sto e od nase podnebje. Toa sto uspeva tuka toa e potrebno na nasiot organizam. Sekako ima isklucoci ete za banani, nekoi citrusni ovosja, i sl. Isto nekako nesakam i da mu davam kinoa i amarent (nez i dali dobro go pisav :lol:) za koi slusnav od neodamna, a veke gledam site majki gi davaat na svoite deca. Mozebi gresam no ete skeptik sum za nesto za koe ne sum slusnala i jas da go konzumiram, a kamoli da dadam na moeto 6m since :?: Mozebi ponatamu ke promenam mislenje ke se zapoznaam podobro so ovie zitarki pa ke gi vnesam vo nasata ishrana ali dotogas ke si ostanam na toa sto jas jadam, toa stk smetam deka e najdobro za moeto dete

На Miss.Sweet, mami blue и MissDior им се допаѓа ова.
  15. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    Не сум давала манго. Искрено ни јас не сум пробала. Но ако не јадеме храна која не е од наше подневје тогаш банани зошто јадеме. Мислам дека се е до животните навики. Или ако се иселиш во друго подневје тогаш таму што ќе јадеш.

На Kaetana, Miss.Sweet и joy1 им се допаѓа ова.
  16. volsebna

volsebna Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2012
    Пораки:
    1.162
    Допаѓања:
    806
    моите не ја јадат таа каша, незнам, може затоа што не сум и дала АД до сега..

17. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    ne razbiram kako mislis loso

18. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.102
    Допаѓања:
    328.732
    А како мислиш дека може добро да биде во 1 или 2 по полноќ место млеко ,сок да им давате?
    Тоа ли сити ке ги држи.Ем пред време забите ке им ги расипите ем шекерети од сокот ги прават додатно хиперактивни.

На galapce, Kaetana и PUPICA им се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Jas se cudam i zosto voopsto gi odviknuvaat od mleko a mislam deka nemaat ni godinka.
    Demek gi ucat son da vrzat cela nok,ako se na AD demek da zastedat,majkite raat da spijat...
    Navistina ne mi e jasno.
    Ili mozebi sum propustila nekoj post kade e navedena nekoja sustinska,opravdana pricina.
    P.S.Mojov uste malku 1,5god ke napravi a tri veceri po red bara mleko nakaj 2-2.30 iako piel pred spienje nakaj 21-22.Mu davam bez razmisluvanje.Zosto da ne mu davam ili da mu davam voda,caj,sok,kompot|(
    Si go znam deteto,ne stanuva zbor za potreba od cice(od prv den na AD bevme),tuku apla se gleda deka e gladen.

На marchi-cool, galapce, Kaetana и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Син ми е 3 год. и до летото, значи на 2.5 год. се будеше ноќта и сам си бараше млеко, секоја вечер, значи до 2.5 год. секоја вечер пиеше млеко во текот на ноќта, никогаш не сум размуслувала да го одвикнувам, уствари пробав, ми се чини едно време, не се сеќавам после 2 год. ли беше или пред тоа, ама не успеав, тој пак си бараше и не заспиваше додека не му дадам, после сам се одвикна и не се будеше, не ми бара еве сега е 3 год. само пред спиење ќе пие, така заспива секоја вечер и понекогаш кога стане сабајле, ама не секогаш ми бара насабајле, значи само еднаш во денот пие млеко околу 200-250 мл