Majki sinko ima samo 2 zapcinja dole i denes cel den krcka nesto so usteto kako so zapcinja...ama kako koga ima samo dva keca dole Od sto e mozno taka da krcka? Cel den taka pravi i miren e si najde zanimacijai Nekoja so sl iskustvo?
Мајки на десет ипол давате овошни јогурти? Бевме кај роднини,нивното шест.месеци му даваат монте од лешник и чоколадо. Се запрепастив. За моето имав земено од зегин овошни јогурти не ги сака. Таму демек машко и да проба,сака. Да дозволев цело ќе изедеше.
Немам искуство не сум го користела.Но јас не би давала никакви протеински пијалоци на мало дете.Дали воопшто не јаде месо,жолчка,киноа? Слаба ли е многу?
Ne e slaba.Jade SE diri mislam deka i poveke od dovolno jade,jade zolcka,zelencuk i ovosje za nejzina vozrast (13), ama telesko ne saka.
Se plasam da ne i se odrazi na krvta toa.. Ama stom site mi velat deka nemora da jade meso za da e zdrava,mora da sum vo zabluda.
Јас имам едни пријатели, на бебето воопшто не му даваат месо, тие се вегани/вегетаријанци, ете бебето здраво и право, убаво и напредно. Ако јаде се, освен месо, јас не би бринула.
Не се грижи до толку Крвната слика каква е досега? Керка ми има 7 год и телешко исто не јаде откако е родена.Крвна слика секогаш добра. Нормално настинува ,ја фаќаат вируси но ги минува без антибиотици .
Odlicna i e krvnata slika.Ja fakaat nastinki ama so lesno pominuva.Ja "klukam" so ovosje i zelencuk taze spremeni..Si jade i ima 10 kg,neznam dali e divolno.
Кога се дава портокал,мандарина? Дали сте давале чоколино,медолино и дали се дава со ад.млеко или тетрапак?
Јас дадов од што морав сокчиња пишто нели не јадеме. Портокал и мандарина. Медолино не. @joy1 дај пиши ми мислење за ова. Трпение,трпение ама губам веќе се ради нејадењево.
@galapce јас дома и правам. Кисело млеко или кефир со разно овошје.Мојата го јаде,пробај. Монте не давам.Од хип овошните ги има пробано но ете не ги јаде. Или прави домашен пудинг со чоколаден гриз.Додај плазма,банана,било што сака