Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    77.021
    Majki kaj ispituvaat tiroiden status na bebinja? Na detska klinika?

На mommy## му/ѝ се допаѓа ова.
  2. kankus

kankus Популарен член

Се зачлени на:
    31 декември 2010
    Пораки:
    1.472
    Допаѓања:
    871
    mozes da se napies antibiotik na baza na penicilin bezbeden e bar mene taka mi rece maticnata

На bella.s му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Majki kako da go zastitam krecetceto od napred za da ne se udira sinko? :( Sekoja vecer se vrti i se mava vo ogradata. Na ednata strana imam ogradica i od kaj glavceto ali neznam kolku e pametno da stavam i nekoe kebe napred :| Mi e strav za protok na vozduh dali ke ima dovolnoe

Последна измена: 18 март 2016
  4. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    77.021
    Jas imam na site 4 stani ogradica, no piknata nadole vo dusekot, neznam dali kje se sfatis vaka, sega kje ti sliknam :)

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    77.021
    @Mi-Ma eve vaka, ogradicata ne mi e do gore, do pola mu doagja vaka i vozduh sekako deka kje ima.. :) IMAG0124.jpg IMAG0127.jpg
    Jas sekogas vaka go mestam, sega e golem do dusa, inaku na 6,7 meseci noze zaglavuvase ako ja izvadam oradicata, a i mnogu se mavase :D

На Mi-Ma и galapce им се допаѓа ова.
  6. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas so uste edno prasanje koe me maci onaka bas kako sto za se povrzano so sinko me boli glava od razmisluvanje :D

Dodeka bese bebe spored stolicata znaev dali e se ok. No sega na 7m koga veke jade i cvrsta hrana kako da znam pr. ako e nastinat ili ako mu e ladno...Prasuvam zatoa sto mu tece noseto (mislev deka e od zapcinjata) ali i denes kaka po tecno od predhodno.

7. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    77.021
    Ako kaka tecno i povekje pati vo denot moze da e nastinat ili nekoj problem so meseto, stomacen virus i slicno, a ako kaka ednas, a tecno ne e strasno, so voveduvanje na druga hrana kakite kje im bidat umetnicki dela, boja, struktura se kje bide razlicno sekoj den :D daj banana, oriz i bas vidi dali kje bide pocvrsta kakata :) inaku sinko moj po ednas kaka od 5,6 meseci, tvoeto uste kaka povekje pati vo denot?

8. Kaetana

Kaetana Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2011
    Пораки:
    2.922
    Допаѓања:
    14.608
    Блазе тебе. 4-5-6 пати во денот. Не е пролив. Нормална столица.

Многу брз метабилизам.

На Miss.Sweet му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Pa kaka po ednas ili dva pati. Koga bevme samo na doenje kakase po 4/5 pati :) Ke vidam denes kako ke bide da smislam sto da mu dadam za ruckanje :)

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  10. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.735
    Допаѓања:
    77.021
    Puuu :D kakva krvna slika ima? Mnogu kakanje e toa za 1god + detence ili normalno e... Ne sum slusnala nekoe detence tolku da kaka :D

11. muchacha_a

muchacha_a Популарен член

Се зачлени на:
    23 февруари 2015
    Пораки:
    1.236
    Допаѓања:
    14.580
    И синко мој си кака по 2-3 пати во денот.мн брз метаболизам,детево се си јаде и штом изеде одма си кака а еве за 5 дена годинка ќе наполни.Ќе ја прсшам док.ама тоа е сигурно,брзо му се вари храната.Битно тој е весел и насмеан нема проблеми.

12. Smizzy

Smizzy Популарен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2010
    Пораки:
    852
    Допаѓања:
    4.151
    Мојов исто кака повеќе пати на ден, после секој оброк, а некогаш и додека го хранам (си прави место :lol:) и мислам дека е во ред, нема простор за паника.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  13. tincemajmunce

tincemajmunce Форумски идол

Се зачлени на:
    8 февруари 2014
    Пораки:
    2.347
    Допаѓања:
    28.376
    Синко уште малку ќе биде 16+ а кака 3 до 4 пати во денот,нормално не пролив.
    Мислам ќе ми биде чудно ако се искака еднаш.хехех

На muchacha_a и mariz им се допаѓа ова.
  14. SnowWhite91

SnowWhite91 Популарен член

Се зачлени на:
    15 септември 2012
    Пораки:
    1.153
    Допаѓања:
    1.399
    И мојов кака најмалку по 3 пати во денот. Ретко кога помалку, ама без еднаш никогаш не е. Крвната слика освен малку намалено железо му е супер. На лик цел на мене, али метаболизам цел на тато. :) Има денови кога е ептен на цврста храна, или ќе изеде и 2 банани во текот на денот, па пак исто.

На muchacha_a му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Miss.Sweet

Miss.Sweet Популарен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Синко е 9 месеци па кака 1-2 дневно. Ако му дадам пченични снегулки или леќа, знае и 3 пати да се искака :D

16. Miss.Sweet

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    @danichap , @irena.1 почнаа ли вашите бебуши да паткаат? Мојов од пред 2 недели не сака никако во раце (освен за заспивање). Се сака доле да го држам и да патка или во џампер статичен :) Сеуште не се исправа, но знае од лежечка положба да седне со мала помош.

17. danichap

danichap Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    26 јуни 2011
    Пораки:
    16.540
    Допаѓања:
    289.039
    Мојава сеуште е во фазата на лазење, но интензивно се поткрева на лактите и така со дигнато газе се клати напред назад додека ја држи сила.
    Пробува постојано да се поткачи на нешто, масиче, комода...но не успева. А ужива кога некој ја држи подигната.
    Со помош знае да потседне, но тешко се задржува во истата положба бидејќи ќе здогледа нашто, се фиксира на истото и тргнува по тоа. Место не ја фаќа.

Ние имаме џампер обесен во соба. Само она не скака со него, она се лула. Зема залет и се пушта со дигнати низе. Кога ќе застане, пак се залетува и почнува да се ниша со дигнати нозе.

Туку детево многу вика, дискутира на тоа нејзиниот јазик, се кара...главава тапан ми е.

На SpangeBob, Espadrila и Kaetana им се допаѓа ова.
  18. Miss.Sweet

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Мојов кога лази од сите играчки бебешки омилени му се тие што не се за него - кабли, адаптери за модем и потпирачи за врата (facepalm) Кој шо праи јас сум клекни-стани. А за поткачување на комода и маса секој ден се труди се повеќе и повеќе. За зборење машала да не го урочам пред некој ден кажа цела реченица: Кај е баба. И сега често тоа го кажува, ама мама ќе тргне во вторник на работа па ваљда ќе научи да каже кај е мама или дај бабо цице :D Почна и да "аплаудира" со рачињата и да мафта со раче за чао-папа.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  19. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.365
    Допаѓања:
    21.351
    20160318_220711-1.jpg 20160315_223102-1.jpg 20160315_223055-1-1.jpg
    Мојов е цел ден по доле. Се што можеше да се повреди тргнав и купив два огромни теписи. Па во цела соба е меко, ко теписон да има(исклучок кујна два квадрати). Играчките му се на сите страни. Па цел ден е ко навиен. Лази лази, па ќе се исправи на ѕидот или на гарнитурата и си оди со придржување со една рака. Па пак доле, па пак горе и цел ден така. Јас не го паткам, затоа што нема потреба, сам си се движи. Имаме проблем и надвор кога сме сака да го пуштам долу, а во потрага сум по соодветни чевли, уште нема.
    Од друга страна па едно зборче не кажува. Буквално ништо, само вриска, ржи, се кикоти.
    Туку кажете ми од каде им купувате наочари за сонце на бебињава.
    Еве го пикнат кај што не треба. Помеѓу столици.:D може носот да го скрши, ама страв нема.

Последна измена: 20 март 2016
    На alana, galapce, Smizzy и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Miss.Sweet

Се зачлени на:
    27 октомври 2011
    Пораки:
    1.002
    Допаѓања:
    4.538
    Срце слатко, да го јадеш. Ко мајмунчиња се дур проодат убаво :) Да се само живи и здрави, тоа е најбитно.

На irena.1 и galapce им се допаѓа ова.