По колку смоки на ден е дозволената граница за бебе +9, ако воопшто има дозволена или препорачлива граница? Денес за прв пат и дадов смоки и ептен ги бендиса. Вика, се кара, за нова да и дадам. На нив пишува без сол, без шеќер и без арома. Таков е и вкусот уствари, ама еве ги сака.
Jas davam 3,4,5,smoki,ne sekoj den,ponekogas,epten gi saka i bas se kara i mojata.mozebi ne e zdravo ama ete gricne nesto,pa i pisuva od 9 moze da se vovedat grisini gricki tie raboti,se razbira so mera.nekako mi e zamoruvacko ova so strogiot rezim na zdrava ishrana,ne deka ne e dobro ama dali nie se hraneme postojano ispravno,na deteto kolku i da mu kazuvas sto treba sto ne,tie nema da slusaat sto zborime tuku ke ne gledaat sto pravime.taka da,balansiranje na nestata i se ke bide vo red.denes dadov od nasiot oriz,staviv poveke zelncuk,i pomalku sol,ne jadese ni toa,bar ja rascistiv dilemata deka ne e do solta dali ima ili ne,deteto ne mi e jadac,i jas sum bila takva kako mala..
Јас и имам купено на мојава еве вакви: Ама таа штом ги допре до прстето се стресува и се гади и не ги јадеше. Не е нешто заинтересована за кексови, смоко, вакви грицки и слично. Исто ко син ми ко беше бебе. Несвесно си бираат здраво Додека не пораснат @danichap нема некоја граница, тие се топат во устата, доволни и се онолку колку да не и влијаат на следниот оброк. Сигурно нема цело пакетче да изеде, неколку
Majki sakam krvna slika da mu napravam na sin mi pa neznam sea kako so ishranata...Dali moze da mu napravam dorucek pa da odime popladne ili treba da bide samo na mlekce Aj pls sovet/iskustvo ? @Joy ako moze od tebe sovet mislam imase pisano deka rabotis vo bolnica
Ти благодарам многу за советите. Поубаво се чувствувам кога некој ке ми објасни што се случува. Купив брусница ама не баш го сака, на сила се напи 50 грама. Приплакува дури спие ама јас си мислев сонува нешто, сега сваќам дека е од бактеријата. Извинете девојки што бев напорна со мојот проблем овде, ама мајкичка де!
ах да се ожалам и јас, син ми цела недела не ми ги јаде зеленчуковите каши , доручекот овошна ја јаде и тоа околу 200-250г кога како, а подоцна кога му давам ручек -зеленчукова каша не сака,а пред недела дена мав правеше сега две три лажички ќе касне и после го затвара устено и толку, му ја нудам и покасно и пак исто не сака...
Period. I moeto ne mi go jade zelencukot. Ke mi kapnam nekolku kapki jogurt ili malo lazice pavlaka i ke izede se. Vcera pa nadvor go ranev i malku mu bese toa sto go ponesovme, a nemase potreba od jogurt da stavam. Samo finti mama
Kolkavo e tvoeto. Mojava e 7m isto so zelencukovite se gnjavime ama kolku tolku jade vajda ke se razjade poveke kako raste
Nie sme golemi, za edna nedela pravime godinka. Periodi im se. Moeto obozavase zelencuk, koga mu pravev se malku mu bese. Sega pomala kolicina mu pravam, pa mnogu mu e. Ne se sekiraj, ke jade poveke
Да прашам за совет...бебево мое не сака да му ги четкам запчињата. Успевате во тоа да им ги исчеткате? Како? Сега за сега со газичка и ги поминувам. Се друго пика во уста освен четкичката.
Alana sega bas go zedov tel.i jas da prasam za istoto.imame 3,4 zapcinja i znam deka imam procita deka i edno da e treba se pominuva so nesto,pa neznam kako sto po kolku pati i samo so suva krpicka ili vlazna?
Јас ги поминувам со газичка натопена во превриена вода или во чај од камилица 2 пати на ден...пошто и излегуваат запчиња камилицата убаво делува. Не ја правам јака камилицата исто како за пиење...јас си ја пијам после. Првите запчиња може така. Само со четкичка сакам да почнам. 4 запчиња имаме, 5тото е на пат.
Здраво мамички,ние за уште 1 недела ќе славиме прв роденден,д си прашам кога да дадам портокал,грав,зелка,од кога се...