Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Мачкате нешто на лицето против сонцето?

2. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.676
    Допаѓања:
    1.954
    Благодарам,почнав киви,денес аронија :) полека полека ....а белка како се дава кога,колку

На Kitten му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.201
    Исто како жолчка, почни од осминка.

@galapce мали сте за заштитен фактор, плус не е толку јако сонцето. Стави му капче и немате гајле :)

На Kaetana, espana, joy1 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  4. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    153.524
    Dali vi se potat.mnogu bebcinjata. Malovo koga cica glavata.mu e ziva voda nekogas i koga se buta vo mene da se uspie isto. I na brat isto koga bese mal mnogu mu se.potese glavceto a i sega kako golem posebno dodeka zaspie samo glavata mu e cela.mokra. si mislev aj on masko poskletcii se demek ama eve ova e devojce i pak isto. Neznam zosto ne sum se setila na nekoja kontrola da.prasam dali e povrzano ova so nesto.
    Vasi iskustva?? Mislite dska ima vrska so nesto ili ednostavno si se takvi decata

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.614
    Допаѓања:
    38.078
    Помалиот син многу се поти. Кога е вакво времето, вода се цеди од него. Некои бебиња не трпат топло. Моево летно време го оставам да спие по пелена. Највеќе му се поти главчето.

6. makedonkamak

makedonkamak Форумски идол

Се зачлени на:
    17 октомври 2013
    Пораки:
    3.616
    Допаѓања:
    27.002
    Majki da ve prasam za mislenje...
    Bebo veke tret den e so pokacena temperatura. Denes ja nosev na lekar i napravivme krvmna slika. Se pokaza pokaceni leukocite, dozvolena granica do 40 a kaj nea bea 60. Rezultatite odkrvnata slika gi vide eden doktor prijatel od infektivno i mi preporaca da davam antibiotik 3 pati na den po polovina lazicka so obrzlozenie deka e virusna infekcija. Maticniot pedijatar mi kaza krvta deka i e vo red i deka nema potreba od antibiotik. Samo Blokmaks da davam i cepcinja po potreba. Isto i grlenceto crveno deka e. Vcera bese nedela i nemozev da cekam do denes , a imase temperatura 38.5 ja odnesov na privaten pedijatar i toj mi prepisa sirup Cefaklor i cepcinja eferalgan na sekoi 4 casa. Jas ne dadov antibiotik zosto sakav maticniot da ja pregleda i krvnata slika kako ke bide. Dalivda dadam sirup antibiotik po preporaka od doktorot na infektivno ili da pocnam so Blokmaks kako sto mi rece maticniot? Trojca doktori - site razlicno. Sepak e virisna infekcija so temperatura. (Znam deka na virusna infekcija ne se dava antibiotik)
    Pozz

7. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Ako ne se lazam za spanakjot pisuvavte da ne se dava vo kombinacia so mlecni produkti ili grska sum?ako znae nekoj da mi objasni zosto?

8. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    Без млечни,да. Така неможе да се врза железото.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  9. mami blue

mami blue Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2015
    Пораки:
    1.274
    Допаѓања:
    21.996
    Kivi i portokal pocnav da davam pred edna nedela,kivi i vo kasicka a portokal ceden,proslata nedela majka mi pravese grav za nas,pa odvoila sosem malku i za nea da proba,i se dopadnalo go izela,e zelka nemam uste dadeno

На espana му/ѝ се допаѓа ова.
  10. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Prasuvam zatoa sto go procitav bas sprotivnoto,deka za spanakjot prrporaclivo e da se kombinira so mlecni prod.,ama moze za decata e razlicno..

11. galapce

galapce Форумски идол

Се зачлени на:
    4 ноември 2014
    Пораки:
    4.318
    Допаѓања:
    106.805
    За сите е исто.

На Kaetana му/ѝ се допаѓа ова.
  12. bella.s

bella.s Популарен член

Се зачлени на:
    27 август 2013
    Пораки:
    2.163
    Допаѓања:
    10.941
    Kako mala znam deka i doma a i od drugi sto znam go jadea so mleko ,ama neznaev zosto.ovde gledam deka nekoi sovetuvaat sprotivno na toa,i denes bas malku istrazuvav i ostanav zbuneta.vo sekoja statiia pisuva deka se jade so mleko za da se namali oksalnata kiselina.aj da ne ja dolzam,da ne ja tupam:D

13. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Majki so maski decinja... Sto pravat vasite decinja na skoro 1god? Na 12ti pravi godina i voopsto ne me registrira. Site dr decinja sto gi znam (no zenski) vikaat cao, karaat so raceto, ooo ooo galat, na edna majka znaese da pokaze kaj e se (oko, nos, usta, uvce, stomak, noga, glava). Znam deka maskive se pospori vo takviot razvoj, no nekako epten ne me registrira, samo mu zboruvam, doma site mu peeme... Edno vreme a mu recev bravo pleskase so racinja, sega vekje ni toa ne pravi :/ Jas mu zboruvam on levo, desno e celo vreme... Gleda da mi izbega i da si pravi sto mu odgovara... Nisto ne ni kazuva, osven brm brm brm za tocakot ili kolicki koga vozi so raceto. Jas sum se zasekirala, a mm se smee mi vika e dobro ne se sekjiraj.. malku e smotanko naseto dete :D

На Kaetana и galapce им се допаѓа ова.
  14. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.969
    Допаѓања:
    153.524
    Nemoj da go sporeduvas so drugi deca site se razlicni a moze i da maskite se po mrzlivi za nekoi raboti. Jas imam.masko veke e golem ama na godinka sto znam kako bese osven sto znam deka nese kenkav mnogu i ne sakase nisto sam da pravi i uste e donekade takov ☺. Taka da ako samo si igra i toa e dobar znak moze ke si bide posamostoen

На mariz му/ѝ се допаѓа ова.
  15. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Neznam mene me cudi ova sto ne me registrira i zagleduva koga mu zboruvam :/ Inaku sam si igra nema gajle... Vikam aj rano e, ama pominaa mesecive on pak nikoj ne registira, samo gleda da izbega od race od nekoj...

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  16. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    не сум била сама :D и мојов е таков кога беше помал правеше чао плескаше со рачињата а сеа буквално ништо пуштиго сам да си игра само, едно време почна по малку да стои на нозе јас кефови ке прооди и пак ништо само си лази мада поча како мајмунче да се качува на спална и крвет, го дига ноџето и оп се качува.
    ете може навистина ни е смотанковци:lol:

17. mariz

mariz Форумски идол

Се зачлени на:
    17 март 2014
    Пораки:
    17.628
    Допаѓања:
    76.857
    Moevo proodi pred 1 mesec, odi on gajle nema, misli proodi i gotovo coekot samostoen e, nikoj ne mu treba hahaha

18. malooto

malooto Истакнат член

Се зачлени на:
    6 април 2011
    Пораки:
    641
    Допаѓања:
    380
    нека се здрави и живи па кеги чекаме кога сами ке одлучат.
    татко ми кога бил мал не зборувал до 3 години ама кога почнал како воденица неможеле да го сопрат дури и кога спиел зборувал

На marchi-cool и mariz им се допаѓа ова.
  19. eleni27

eleni27 Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2011
    Пораки:
    1.473
    Допаѓања:
    8.169
    Mojot palavko denes pravi godina, motorikata mu e dobra,ali kako nekoj cicko e, se znae - so raka pokazuva13 zivotni,emitira 5 zivotni,kazuva mama, tata,baba, dede, tete,njenje za macka, kaka koga ke se pokaka, cao pokazuva so raka. Ama nisto ne pravi sam. Koga i da sakam sam da go ostavam toj pocnuva da place. Za da se zaigra moram da mu zboram. Ete site se razlicni ;)
    Nie odime od denes vo kategorija dete,neli gotovo golemi sme,ali ke se vratam jas za 6-7 meseci povtorno vo ovaa kategorija.

На Kaetana, galapce, Smizzy и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Sinko moj za nekolku dena pravi 8m i isto neznae da si igra sam nemozam ni 5min da go ostavam so igracki odma place za vo race da go zemam :)

A mene pa mnogu mi e cudno koga sme sami si e super, a odime kaj babite i dedovcite od race mi ripa i ne me registrira :D Duri nekad i place kaj mene i podava racinja da go zeme drug :| Inace za zborenje i moevo aber nema duri mislam deka kolku sto poveke im zborime oni pokasno prozboruvaat.Imam drugarka mi se cudi kako se mu kazuvam pr.sega mama ke rucka, ajde sedni da se vozime, peeme postojano, mu citam sekoj den po edna prikazna od pred 3ednako naviena sum koga sme sami :D a drugarkava usta ne otvara i eve go pocnal da vika mama, tata, dede, baba...:x