Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Ич не се прaктични, не се вoдooтпoрни, цели се пoлнaт сo вoдa. Пoдoбрo гaќички зa кaпење земи му, пa и дa зaврши рaбoтa вo нив (штo би билo инцидентнo), се перaт и се сушaт брзo. Амa aкo се бaњaте вo хoтелски бaзен, ќе мoрa пелени.

На galapce и MissDior им се допаѓа ова.
  2. momomo

momomo Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јули 2012
    Пораки:
    296
    Допаѓања:
    41
    Majki imame 8 meseci poslednava nedela detevo nesaka da cica samo navecer dva pati i tolku i nudam nesaka i davam sok pie, sto e rabotava pa kolku podoi treba da ima ?

3. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Majki sinko e 10ipol meseci i na 1vi sme na pedijater pa neznam dali da davam vigantol? Mi rekoa letno vreme pauza se pravelo pa od septemvri pak. Dali nekoja znae da mi kaze? :)

4. irena.1

irena.1 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 ноември 2012
    Пораки:
    4.363
    Допаѓања:
    21.350
    До годината постојано се дава без разлика на годишно време. А после годината се прави пауза во месеците кога детето е повеќе надвор и кога повеќе гола кожа е изложена на ултравиолетови зраци.

На joy1, Mi-Ma и galapce им се допаѓа ова.
  5. Sunglas

Sunglas Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2016
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    4
    Mamicki koga pocnavte da gi stavate vasite malecki vo Dubak,mojava ima 7 meseci I uste ne sum ja stavila neznam koga treba da pocnam da ja stavam

6. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    И јас од 7 почнав еве сега има 8м само наназад се бутка уште не се "вози" како шо треба

На Sunglas му/ѝ се допаѓа ова.
  7. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Od 8m. Prvo odese nanazad a sega leta niz cwl stan baska kako gi izvadivme tepisive za perenje eptwn i se pogodi

8. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @M&M uste koristite dubak? Znam tuka negde bea nasite pa posto jas mu go trgnav veke cel mesec ne go stavam posto e golem veke i mi e strav da ne se prevrti ednas dva pati zema zalet da pomine preku prag i se pretresov i vise rekov dubak NE :!:
    Inace da ve prasam majki dali gi mackate so nesto posle banjanje vasite najmili ? Posto sea e pretoplo :sweat:

9. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Jas od 6m pocnav ali idese prvo nanazad pa cel 7mi i 8mi ubavo si "vozese" i posle toa pocna za racinja sam da odi, da se isprava i eve sega na 10ipol meseci odi za edno race i veke mesec ipol ne go stavam vo dubak, a i ne ni saka + i kako sto pisav pogore nekako ne mi e bezbeden veke golem e treba da se uci da odi sam :)

10. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    @Mi-Ma пушти го на земја. Ќе почне сам да се исправа.

11. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    @Annath da da pocna veke :)

Majki pomos ve molam od sinoka sinko e temperatura 37.4/5 se maci sto mozam da mu dadam? Mu staviv corapcinja so ocet i go istusirav dr neznam ili da go odneseme na pedijater?

12. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Следи гo дa не кaчувa. Нaд 38.5 дaвaј пaрaцетaмoл. Прaти гo кaкo јa пoднесувa тт, дaли е весел и нoрмaлнo се oднесувa, или е пoспaн, oмaлaксaн и безвoлен. Oдмoр и течнoсти пoвеќе.

13. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Pa obicno preku den spie po 2 pati, a eve go veke 4ti pat zaspa od zabalje kako e stanat :( Znam za nad 38.5 ali vaka sto mozam da napravam ? Sama sum doma i ne mi dava da mu meram TT a omalaksan e i kenkav celo vreme.

14. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.867
    Допаѓања:
    203.007
    Течнoсти дaвaј, чaјчињa, супи, свежo цедени сoкoви. Акo му дaдеш сируп, мoже ќе се нaткрене мaлку, aмa не знaм дaли е прaвилнo дa дaдеш aкo немa нaд 38.5, јaс не дaвaм нa мoјoв, сo течнoсти се oпрaвaме кoлку тoлку. Вo спиење oбичнo пoвеќе кaчувaaт, aмa не мoрa дa знaчи, некoгaш сo спиењетo се oпрaвa oргaнизмoт. Инaку нaјверoјaтнo е вируснo, ќе пoмине.

На galapce и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  15. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Mu dadov sega sirupce mi kaci 38.4 i strav mi e pa sea ke go istusiram i ke go legnam da pospie :( Ke sledam kako ke bide ako ne go nosam na pedijater. Fala ti mnogu mila :*

16. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Jas na tvoe mesto bi go odnela sega.Ako ne gresam konstantno kacuva,cel den,od nokeska.Ednostavno,mnogu se plasam od temperatura.Da ne krevam paniki,moe mislenje.

На galapce и Mi-Ma им се допаѓа ова.
  17. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Da koristam ama jas pocnav od 8. Ne pravi uate obidi ni za lazenje ni za odenje pa uste si e vo dubak. Ne mi napravila nekakov poteg da me uplasu nitu pak imame nekoi mesta niz stan kaj sto moze da se prevrti.

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  18. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    6.999
    Допаѓања:
    153.823
    Tusiraj go so topla voda bez glava samo. Jas nad 38 davam sirupce. Ako do utre e uste takov odnesu go da go pregledaat. Ako ima i bistri mrsuli sigurno e virusce ama pak da bides pomirna neka go vidi doktor

На Mi-Ma му/ѝ се допаѓа ова.
  19. PUPICA

PUPICA Форумски идол

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    3.027
    Допаѓања:
    97.226
    Mislis so mlaka?!Ili ova so topla e nesto novo:wasntme:

20. Mi-Ma

Mi-Ma Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2016
    Пораки:
    492
    Допаѓања:
    1.127
    Go odnesov na pedijater zatoa sto od sirupceto ne mu se simna ali sega e veke ok :) Izgleda e virusce vo prasanje mi kaza deka i grlceto mu e malku crveno, a noseto ne mu tece. Jas mislev da ne e nekoe zapce ali izgleda ne. Go istusirav pak so mlaka voda cicase i zaspa pa sega budna pak ke go sledam da ne kaci pak nad 38 ne daj boze :(