Вит ц,прoпoлис,чaј oд бел слез имaм дaвaнo.Супa oд петел штo е тaa,сo лимoнче мaлку.И aкo имa пoтребa спреј вo нoсе низитa сум стaвaлa.
Caj od blez slez ne se dava za suva kaslica.Ke go iritira uste poveke da kasla a nema sto da isfrli Slezot e za vlazna produktivna kaslica so slajm
Мoже. Нaс слезoгaл сируп ни рече дoкт.нo јaс чaј oд бел слез му дaвaв гo смири. @bokace јaбoлкo дa му свaриш сo лушпи oд oрев пoмaгa и тoa.Акo имaш дaденo јaдки. Или нaјдoбрo педијaтaр некa ти препише сooдветен сируп.
6 meseci do denes,treba da se prefrlam za soveti ovde izgleda ,neznam dali e period ili nesto se slucuva 5-6 dena veke mi pie po60-90ml a si piese po 150ml na sekoj 3h,zagrizena sum veke eve denes edvaj po 50-60ml I toa na 4-5h,ve molam za sovet,I dali nekoj ima slicno iskustvo so vakvo nesto
Се работи за внука ми . Почна носето да и тече и да кашла суво. До сега има само витамин ц пиено и капки марисол и сестра ми влечела со пумпица . Ќе пробаме нешто . Фала
Nosi go na urolog,najubavo ke vidi toj. Jas ne mu go otvarav voopsto. Probuvav ama sigurno ne znaev kako. I zatoa mu se zalepilo i mu otece,samo sto pojdovme urologot malku go otvori kolku da moze da se izmocka. I mackav so hloramfenikol5% i stavav ladni oblogi od kamilica 4 dena. Go odnesov na kontrola mu go otvori i od togas eve 1 mesec sama go otvaram sekoj den. Najubavo duri se malecki da se odnesat. Jas go odnesov na 7m.
дали на вашите малечки им давате сирупи за имунитет или други додатоци и од што сте задоволни п.с имаме 9 месеци почнавме со градинка па да се заштитиме малку
Ааа, мами нешто слабо активност по категоријата бебе, ни мајчински не сте ја шкртнале... Ај не ме игнорирајте и дајте совет за инхалатор - на што да гледам кога ќе бирам, арни/лоши марки, цена.... Денес мора да купам оти беба не може да дише, веќе 17 дена е со затнат нос, ми здосади веќе смрдежникот на кромид кој е краткорочно решение за саат - две!
Сношти син ми во спиењето многу почна да кашла,буквално да се дави од кашлајне. Сега го однесов на матичен. Ларингит има. Многу е зарипнат. Ова се случи буквално преку ноќ. Треба да инхалираме 2 пати на ден. И му препиша Sumamed антибиотик. Знам дека е многу јак антибиотик, малото има 8 месеци. Направив крвна слика резултатите се во ред. Дали имате искуство со ларингит?
Два дена не сме исти, 7 и пол месеци. Таман ќе почне да спие до 5 сабајле, ќе се прерадувам, и ете ти ја по неколку вечери на секој саат. Па сега последнава недела најново и е да кака два пати ноќе и се нервира :/ Па ајде преслекувај се, ќе се расони, па заспивај се на ново. Не ми е криво да се буди од глад, па да си ја наранам, криво ми е што знам дека може ноќе да спие, ми покажала доста пати дека може да си преспие, знам дека не е гладна, цица колку да презаспие, 2-3 пати ќе цицне и седи така со цицката во уста, хаха. И се ќе ми речат период е, ама кај нас период е спиењето по цела ноќ, ова другово стана нормална појава. Нека се здрави и живи, тоа е, само здравје, другото ќе си се среди
Ќе ви се приклучам уште малку во темава за кратко правиме 6 месеци. Туку ми треба совет, јакничка која големина да купам ? И дали некој видел некаде жолта јакна за бебе ?
Два пати по час и половина. Е сеа зависи некој ден помалку некој повеке ама отприлика толку. Ова денски. А навечер легнува околу 21:00 , сабајле околу 06:00 се буди пие млеко и спие до 08:00, 08:30 зависи
spie dva pati prviot pat najmnogu saat i pol, vtoriot pat okolu 2,5 -3casa taka terame veke dva tri meseci inaku sme 10,5a navecer okolu 10 zaspiva pa sabajle do 6:30bez budenje,ovie denovi legnuva i vo 11 pa znae da pospie do 7:30
Мајки кажете по колку треба да полни пелени 8 месецно бебе? Моете се разболе и пред недела завршивме со антибиотик.Уште кашла и е полн шлајмови.Не цица или ептен по малку. Од стрес и нецицање почна млекото да ми се намалува.А, најлошото е што воопшто несака шише.Уште какво шише не купив и на сила ако испие 20 гр максимум.Ѓи користи за чешкање на жлебините и ѓи гриза. Му давам сокови купечки дека се повкусни,домашни пробав,вода,млеко и ништо не пие од шише. Пукнав нервирајќи се....мочка само три пелени на ден и тоа не многу полни.Устата му е сува и гледам дека му треба течност,ама несака. Де кажете успат ако има некој совет што да правам ?!