Не блендирaв, сaмo пaсирaв или гребев сo лaжичкa oд oвoшкaтa. Му дaвaв и дa шмукa aкo беше пoцврстa пo кoнзистенцијa, aмa и дoвoлнo сoчнa дa му биде вкуснo. Oвoшје вaренo сaмo aкo сум прaвелa кoмпoт зa дa се искaкa, aмa тoa мнoгу реткo.
Jas do sega varev se od ovosje i zekencuk ,a znam deka svezo ima poveke vitamini !A korata od ovosjeto od koga pocna da ja davas ,jas lupam se sto davam?
Кoрaтa пoдoцнa, кoгa веќе се излезени сите зaби и мoже дa џвaкa. Амa тoa сaмo кaј нaши дoмaшни oвoшки штo знaм декa не се прскaни, купечките ги лупев.
Ах тоа запче , ние го чекаме со месеци, уште од три кога почна да се лигави и се да пика в уста... Сега полно 8, се не асоцира на запче ама еве уште го нема... Пред три дена температура од нигде никаде... Нема запче... Вчера па не сака да јаде ништо, не сака да цица... Цело време гледаме во уста, дури и со лажиче пробавме да тропкаме
Мајки од кога бебушите ја преспиваат ноќта?Моето е 8 и пол месеци и сега воведов и ноќен оброк.Станува навечер со ист интензитет,се е на цицка закачен и плус каките веќе една недела му се зеленкасти најчесто.Не се пролив само таква боја имаат.Малку ли му е јадењето?Од што може да е вака? И колку треба да јаде количински на еден оброк?Оти бебуш ми јаде по 100 гр на оброк,максимум 120...
Na 25 meseci uste stanuva po 2 pati nekogas i 3 pati.Navika.Cela nok nema prespieno vo ovie 2 godini.Verojatno koga ke ja odbijam skroz ke pocne i da spie.
Тогаш се мислам докај година и некој месец да го дојам и после да го одбијам,мислам дека ќе му е доволно цицање....
Не мора да значи ако ја одбиеш нема да се буди ноќе. Мојата е одбиена веќе 5 месеци и сеуште некои ноќи се буди. И бидејќи јас бев убедена дека такво си е детето и нема врска цицањето со будењето ја доев 23 месеци, веќе кога се буди и мене ме буди зошто да и го ускрстувам цицањето барем до 2 год. Сега кога ќе се разбиди некогаш ја презаспивам, а некогаш се расонува и си игра 2-3 саати.
pa pomaga za reguliranje za crevnata mikroflora taka da mozes da probas proklumaj go ubavo sisenceto pred da go otvoris kapki protiv grcevi,kim imas probano?
Имам да, помагаат и тие ама сега вадиме заби и се стега насабајле и плаче па викам да му дадам знам педијатарката ни рече да ги земеме. Треба да е јаден пред тоа или нема правила?
Јас зеленчукот уште го варам,зависи на кој колку му треба,а овошје од 6ти месец почнав да давам свежо,рендано јаболче или испасирана мека круша или банана,ама некогаш кога и варам компот и тоа овошје и го давам омекнато.
леле истото прашање мислев да го поставам,ама изгледа и јас ќе се изначекам за преспивање цела ноќ.Бебето е 6 ипол месеци,уште цица,ама имам чувство како цееела ноќ да ми е закачена и цица,дури и цуцлата почна да ја плука,сака да цица,не дека е гладна.Ноќите ми се како низ сон,од таа причина нејќе у креветче,штом ќе се разбуди по прв пат навечер,не сака да продужи у креветче.Денски почна да се навикнува,ама ноќе тешко
Мајки што ви се бебињата на Ад,после година какво млеко планирате да давате? Моето пие Аптамил 2,наредната недела прави година и сега не знам дали да продолжам со Аптамил 3 или да почнам со домашно кравско?