Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Мене првото дете му се вцрвенуваа така образите одладно надвор кога го носев. Инаку, забрзана циркулација на крвта прави црвени образи најчесто, ако била поактивна.
    Или измери пак т пред спиење.
    Јас мислам дека и е топло

На Wanna.be.mum и Mari* им се допаѓа ова.
  2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Tt nema a ne sme bideni nadvor ja iskapiv i zaspa a obravcinjata i gorat

3. LUCERKA

LUCERKA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 април 2015
    Пораки:
    764
    Допаѓања:
    5.373
    Kivi od koga se voveduvaat?

4. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    12+

На joy1 и LUCERKA им се допаѓа ова.
  5. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    @coconaut nie sme 8+ i jade dorucok 130gr, rucok 200gr, vecera 125gr. Izmegu dvapati spie i dva pati cica,bidejki cica samo vo poluson i koga go zaspivam mu davam da cica. Vecer pak cica za spienje i se budi po 2-3 za cicanje. Neznam dali mu e dovolno(eve neka kazat i drugite mamicki mislenje)bidejki i toa sto go jade so molenje i eden ton igracki. Inaku i jas sakav da probam da mu dadam ad barem za spienje koga nema da sum doma da zaspiva so mlekce. Smeniv 6 ad mleka nitu edno ne prifati mu se gadi.Neznam kako ke bide, strav me faka

На coconaut му/ѝ се допаѓа ова.
  6. coconaut

coconaut Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    924
    Допаѓања:
    2.562
    Vie ste dobri nie ni po 130 gr ne jademe na obrok I toa so molenje,crtani, igracki...
    Jas ne sum probala ad mleko da dadam, no ete imam slusano od poveke majki deka na tie sto ne im peifatile ad, im davale obicno kravjo. Znam deka kravojoto ne se preporacuva do godina, no ete im bilo edinstven izlez.

7. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Po preporaka na pedijatar probav so kravjo razredeno,ne go prifati. Vo sreda trgnuvam na rabota i neznam kako ke bide. A da se molzam nemozam da izmolzam tolku mnogu, imam racna pumpa na chico i se mislam dali da kupuvam elektricna

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  8. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    Ох мамички ние сме 6 месеци некогаш јаде по 50 ,60 мл а некогаш и 10 пс останатото со лажичка и една банана внатре ставам .Другото е се на спиење ,тогдп до 150 испива.Кашички си јаде ,баш некни купив и шише до клунче од чико 530 ден и незнае да шмука го пробав и друго викам ај да не се џабе фрлени парите и тоа незнае само ја гриза а да шмукне нема абер

На LUCERKA му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Nikita7

Nikita7 Популарен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2016
    Пораки:
    881
    Допаѓања:
    13.160
    Мојата од бебе е со шише еве има 13м па не знае од клунче сама да пие јас и давам по неколку голтки не шмука

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.012
    Допаѓања:
    328.004
    После 6 месеци ако веќе седат стабилно шише не ви ни треба.Бар не за сок,вод,чај.Може чаша најобична да користите,мн е поздраво за забите и вилицата отколку шише со цуцла.

На Sunshine_1979, Cka, Annath и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Rabbit

Rabbit Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2012
    Пораки:
    2.263
    Допаѓања:
    46.222
    Дефинитивно се согласувам со кометарот на @joy1 . Мојата до година ипол пиеше вода и чај од шише со силиконско клунче (млеко не пиеше бидејќи цицаше) и после почнав потепено да ја учам да пие од пластична чаша. За среќа брзо научи што особено сум среќна и сега на 2г. 5м. не користиме никакви шишиња и цуцли, а цуцла лажливка никогаш не прифати, што за ова сум најмногу среќна зошто знам со кои проблеми се соочуваат родителите кога треба да ги одвикнат од цуцли децата.

На Girl-Rabbit, irena.1 и joy1 им се допаѓа ова.
  12. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Majkicki 7 ipol meseci sme, ispanicena sym bidejki sum sama... detevo cel den mi e so temperatura, imase 37.5'pa ja kaci na 38.5 mu dadov daleron pak ja simna na 37.5 pa na 36.8. sega pak ima 38.4,'pak mu dadpv daleron , go izbanjav. mi e strav da ne kaci mnogu preku npk, sovet ve molam kako da ja pominam nokta?

13. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.879
    Допаѓања:
    142.177
    Mojata e 8+ probav pred nekoj den od casa obicna mala da i dadam da pie i neznae:)sega mozam da i kupam od taa so klunce-ima nekoja posebno da baram ili moze bilo koja?
    I moze glupo e ama da prasam-moze ako pie od casa da odbiva sise posle ?! ili nema vrska.oti noe sme samo na ad.

14. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Ептен ми се нафрла на препоните од едната страна, кај што има како пресек, а и на обравчињата има како акни ама тоа од што го бацував јас изгледа . Не знам дали е попаметно да мачкам крема или со пудра да пробам да се повлече.

15. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.014
    Како па да нњ од бацување, мојон тееба да е цел брунчиња ако е така, јас и мм го сотревме од бацување. За каква пудра се работи? Јас би ставила крема.

16. blessed.an

blessed.an Популарен член

Се зачлени на:
    17 јуни 2016
    Пораки:
    2.588
    Допаѓања:
    12.061
    @Mari* како е керка ти и поминаа ли обравчињата...Керка ми така кога беше мала 6 мес почнаа образите да и се вцрвенуваат а ни тт ни заби ништо се така до една год додека не ја однесовме на лекар и со алерго тест утврдија дека е алергична на млеко..И док ми рече дека прв симптом на алергија е црвени образи...Не сакам да те плашам но кажувам искуство

На Mari* му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Не е така црвено сега ама има пак малце
    Ќе почекам ако се повтори ќе ја однесам кај матичниот
    Фала ти

18. kalinaka

kalinaka Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    622
    Допаѓања:
    2.073
    Мами... Кога се стабилизира целосно погледот кај бебињата? Моето е 11 месеци и понекогаш едното око на неколку секунди му забегува нанадвор. Јас мислам дека е нормално, ама мм се запна дека несмеело така, па ме фати шубе. Што мислите вие? Не ми се носи сега по доктори да не закачите некој вирус.

19. sunshine2015

sunshine2015 Популарен член

Се зачлени на:
    24 август 2015
    Пораки:
    722
    Допаѓања:
    4.488
    Пудра во прав бекутан.
    Ставам бепантен малку како да се потсмири ама му треба изгледа време.

20. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.622
    Допаѓања:
    109.014
    Мене пудра ме асоцира на затварање пори, не ставам, јас ставам на газе кога е црвено Веледа невен или Панетен во лимена кутивка, закон ми се и двете. На лице мачкам Веледа невен исто.