ох миличка од мака шо не јаде се пробувам се разбирам и знам шо е здраво но здраво е и млекото па мора да се пробува.И џабе пак непие ,сега купивме аптамил 2 и пишува 3 оброци по 180 или 210 е ај дајте совет од мамичките што имат проблем со пиењето на млекото како да давам по упатство кога он едвај 150 на спиење пие а кога е буден по 70,80 мл другото му го правам со каша.Што да правам ,штетно ли е повеке пати ско се дава по помала количина од 180 мл ???
не ми е јасно стварно тоа 3 оброци ете ние неможеме 3 почесто а помалку се трудеме да пиеме .како и по колку пијат вашите бебчиња , ние сме 6+ ,кое млеко го користите
Moeto e skoro 5m i pie hipp c. ima 5 obroci i pie 180ml. No sekoe dete si e razlicno ne se kompjuteri
Jaс паничев оти не фати шише демек како без течности додека сум на работа а она си пие директ од чаша и компот и вода и се. Ама мојата уште е на доење. Од тебе не би требало да е од бацување. Децата мора да стануваат имуни на бактериите од мајката па и од таткото па после и од други луѓе. Досега е веќе имуна. Мојата имаше брунче кога друга жена ја баци на обравче и строго забранив кој било да ми бацува дете. Тогаш од моето млеко ставив капки и помина. Јас ништо не мачкам на лице освен после бањање. Затвора пори. Остави само ке си помине.
@mimidjon i nie sme isti.Preku den pie okolu 100ml.(a moze i 70-80ml.) a noke do 135ml. I jas nexnam dali moze taka ama za nas naucna fantastika e i 150ml.da ispie.i koga ke presmetam-ona pak pie okolu 500-550ml. kolku so trena spored aptamil2 @Cka malata e samo na ad.ne ja dojam
Палента можеш и со овошје и со зеленчук.Јас палента му давав на таа возраст со овошје а просо со зеленчук.Сега ја јаде со намаз т.е. абц крем сир и тоа ја обожава 3 тањири би изел.Твоето е малечко за млечни продукти така да комбинирај со веќе воведени продукти.
Ангел имаш праски замрзнати или купуваш? Ние уште малку на 5+ планираме со дохрана да почниме па да знам. Праските се во првите намирници или?
@bella24 ako ne davas mlecni mozes so ovosje ili zekencuk seedno so sto ti dusa saka Sorry tel mi zafrkava nemizev vo ista poraka da pisam )))