Имам смрзнато. Првиот месец ми дадоа праска, кајсија, слива, јаболко, крушка, банана, тиква, тиквица и морков.
Ние втор ден леќа. Треба телешко да купам ова го потрошииивме. Најдов домашно пилешко и јајца од следна недела јајца поччнуваме. Секој ден се дава јајце? Знам дека прво осмина па четвртина итн ама не разбрав колку често и колку пати осмина, колку чччетвртина...
Фала многу да знам со што да почнам. Се ова по три дена даваше? Имам домашни јаболка, тиква и тиквица. Друго треба да купувам само органско кај да најдам.
Само жолчка Белка по годината Ако даваш месо не даваш жолчка и обратно. Јас давав два дена осмина па пауза два дена.Па четвртина два дена па пак пауза од 2-3 дена и се така
Дај бе кажете што да правам со неспиењето? Еве ја 9 и пол месеци, уште како новороденче станува на секој саат. Ќе изненади некоја ноќ со спиење (читај, на 4-5 саати ќе станува, не е пак спиење без престан) И најадена, и напиена и се. Си викам забите прават мака, ама дење мирна е не покажува никаква мака со непцата. Ја зедов сношти со мене да спие, пак плаче на секој саат. Ај нид слииип.
SPijte zaedno. и треба љубов и гушкање. Мојара се буди да ме допре некогаш и да ми се намсее. некогаш само да ме допре со усноте и заспива. Ако не сум до неа вреска и ете ти будење.
Kako ja prigotvuvate palentata? kolku na kolku Neli koga ke se podiladi se zgusnuva pa sig nema da mi ja jade
100ml voda 1supena lazica palenta, kje stavis ovosje ili zelencuk i malku od vodickata sto.se varel i ke bide potecna ama gledaj presno.pravena da ja davas deka se zgusnyva neli. Jas spremam prvo se i na kraj pred da i dadam ja varam za 5min e gotova pa mesam zaedno.
Kakov vi e ritualot na zaspivanje i kolku vi spijat. Moevo ke praj 8 za nekoj den, i veruvajte se osejkam kako krajno ne sposobna majka. Zaspiva kon 11-12 nikako eve tolku vreme ne se nauce porano , aj toa ama kako zaspivame toa e nekoe si cyudo nevideno , cucla ne sakal nikogas znaci taa ne ni pomaga , melkoto ke go ipsie (ako mu dojde red da pie pred zaspivanje ) i tolku se rasonil samo sto ke go dopie ,vo kolicka se uspivavme sega i tamu nesaka , samo v race (sto najmnogu mrazev i velev ne dete taka )so trcanje niz soba so dumkanje i toa trae vremesnki dolgo dodeka se uspie , se bori so sonot ,kako da ne e svesen sto mu treba . A noke isto stanuva kako da e novorodence na dva saati- 3 obavezbo propratno ke stane ako mu dadam od cajceto da go fatam na cek ke se uspie ,se na se edvaj s e uspiva i nema miren son.
Јас ја седнувам на спална со мене да си игра и се преморува. Си играме со топки со смеење со тркалање и по некое време се прозева. Додека не се проѕевне не ја успивам. Когаке видам паѓаат очи ја легнувам и давам да цица и кома е за 5 мин.
Poretka ke ja napravis so poveke vodicka vednas stavi go ovosjeto i taman ke e e kako ladi se zgusnuva pa pobrzo lapkajte ))))
ja jas d bebe gotvacot vidov 150 ml voda a 2 golemi lazici palenta ja varam stavam i maslinovo a posle mesam t.e blendiram so ovosje
Ej znaes deka ne sum primetila deka ima za toa recept Se mislam dali denes da mu napravam, zs na ovaa zelenava sto ja imam za nas pisuva deka moze da ima tragi od gluten i soja mislam
Mami kako edna od najaktivnite temi da prasam tuka, a ako ne e ok premestete Kakvo sediste za vo kola za 9kg+ koristite? Koi se dovri i bezbedni? i cena?
Мамички, Синко има позитивен црп и благо покачени леукоцити... Ситуацијава е за антибиотик, така? Инаку Цефаклор ни препиша матичната (синко кашла и качуваше тт 2 дена) @Annath @joy1 ваше мислење?
Воспалителен процес,инфекција...зависи и од другите параметри во крвта,симптомите.Инаку колку е всушност покачено црп то а колку се леукоцитите?