@joy1 матичната само ми кажа (по тел.) дека црп е позитивно, а леукоцитите се благо покачени (мислам 11 ми рече). Синко има растечено носе, кашла продуктивно и малку зацрвенето грло. Го инхалирав само со физиолошки до сега ама без резултат. Во вторникот качи тт 39,4 и го носевме на лекар, ни даде Дексазон за инхалирање 2х0,3мл плус Цефаклор сируп 3х3,5мл. Го инхалиравме со Дексазон, а Цефаклор не дадов до сега бидејќи чекав првин крвна слика да направиме...
Во вашиот случај јас би го послушала педијатарот.И Т и кашлицата можно е да биле и од вирусна инфекција бидејки Т ви траела само два дена.Но ако имате повисоко црп и ви рекле да пиете тогаш пијте го сирупот.Сепак лекарот на лице место го слуша и знае дали е спуштено на плуќа или не. За продуктивна кашлица давај бистри течности,бел слез,тапкај по грб и ете инхалациите,топли купки ако нема Т и тоа е тоа е отприлка.Витамин Ц исто би ви бил од корист за зајакнување на имунитетот.
Sega pocnav da panicam pa aj ovde da prasham kako najjaktivna tema. Pishuvav deka sumljam deka maliot mi se nafrli t.e crven e na gazeto i kaj kureto.Sumljav deka e od portokali i mandarini.Beshe skoro pred dve nedeli nafrlan i taman mislev se sredi ovie dena e zar.Ne koristam vlazni i go mijam nekolku pati na den.Mackam pavloviceva so kantarion i cink.Dali e mozno da ima alergija na nekoe jadenje a da e nafrlan samo tuka(na dr mesto nema nisto)????Sovet nekoj
Искуства со инстант кашички на хип во кутија? Дали ги прифатија бебушките, столицата дали им беше добра?
Да се надоврзам на муабетот За инстант кашички. Од кога почнавте да давате? јас планирам од хумана инаку да купувам.
Снегулки, од овошје и житарки. Ги раствараш во млеко или вода и имаш каша. Како чоколиното се приготвуваат.
Jas kupiv na Lino.122den. so zitarki.So voda shto se pravat.Napraviv dva pati do sega, ama neshto mn ne mi gi obozuva.
Da znam.Mi donesoa so povojnica grizolino so mleko shto se pravi.Ama mozebi i ne e do niv.Ne e nekoj jadac mojot non stop na cice e super napreduva.A koga ke izede se jas sum presrekjna.
7 ќе прави за некој ден, овие житните ги купив земав и со овошје една ама содржи глутен пошто почнав да воведувам и добро ги прифати кесно кака ама потечно малку, затоа прашав на хип имам неколку, ќе пробам и на хумана.
мојата се нафрли кај дундето и се ужаруваа и повлекуваа наизменично,користев на своја рака маст што претходно го имав за таа намена,не ми помогна,па една крема со сосав талк цинк оксид и такви состојки исто за таа намена,и тоа не ми помогна,Третата недела ја однесов на лекар,ми кажа не е од храна,да е од тоа би имала и по телото,ми препиша 2 маста,Канестен и уште еден се мешаат,користевме 1 недела,после 2 дена одма и се повлекоа,габички биле што им трбало третман,така да може е подобро да ја види лекар.
@LUCERKA црвенилото е најверојатно од мандарини и портокали. Истото и мене ми се случи. Докторката ми рече дека цитрусите преку мокрачата прават да се воспали таа област. Од тогаш и ги давам малку повеќе разредени.
Исто .Кога ќе се разбуди ако ме осети со рака или нога само,продолжува,иако често знае успат и да си поцица .Ние смо скоро 8,ама некои ноќи мислам станува на 1 сат,а некои врзува по 4-5 сати.Често се случува кај бебињата,посебно оние што цицаат
Znaci jas nego ne mu davav portokali i mandarini tuku jas shto jadev preku mlekoto prashav dali mozi da se nafrli. Sega sme podobro se povlekuva crveniloto.