Mamicke i nie imavme takov problem,kremata so cink uste poloso i napravi. Edinstveno nas sto ni pomogna redovno co kamilica ja miev i zedov krema od Weleda- calendula i bademovo maslo. Sega kako pamukce i e meko i nezno gazeto. Ke pomine no dusicinja srce da te boli kolku se macat a neznaat da kazat. Pozdrav i backi za bebusot.
Јас користев една крема Мирфулан се вика,прашај дали ја имаат по апотеките.Кај мене бебето ми имаше многу проблеми по раѓање со разрането газе и многу ми помогна кремата.Содржи рибино масло,цинк оксид и разни витамини во комбинација.
Majki za crveno gaze na kerkickata mackam Mustela za pelenska regija ama ne gledam mnogu fajde. Sakam da kupam na WELEDA pa da ve prasam dali ste zadovolni??? I moze crvenilo i neubav miris da se javat od peleni (vo slucajov Pufies) neli?smenivme is Pampers na Pufies i sea e poizrazeno i miris i crvenilo.
Miris na sto? Jas sum zadovolna od Penaten probaj toa i sigur o e poevtino od weledata. Bogato e so cink i za brzo mu pominuva crveniloto
Pred nekoe vreme prasav ama ne dobiv odgovor, vie sto koristite ili ste koristele dubak, spodelete iskustvo
И А што конкретно те интересира за дубакот? за првпто топ ми беше, го ставав во дупак и си бркав работа. Самп цела дневна ја преместив за да му ослободам место да шета и не допира ништо ризично. За ова многу е голема женскава, нема дубак.
Pa deka momentalno ortopedive ne se mnogu za dubak a jas mislam deka dubak e spas od pricina sto kako raste e poljubopitno i sl pa nikoja od nas ne moze non stop u race i da seta niz kuka ili da izigrava klovn. Vaka si vrkas rabota a toa si igra i odi po tebe. Pa zaradi ova so go zborat sega ortopedive zatoa prasuvam iskustva, neli vikaat noze se krivele na prsti se odelo i sl..
Mirisot neznam kako da pisam,znaci dundeto i mirisa kako koga pr.sum imala i jas cesanje i sum stavala vaginaleti.Stana poizrazeno koga pocnavme so Pufies @simonka93 porano pedijatarot mi imase kazano Bepanten +Canasten da mackam koga i bese crveno pa neznam valjda ke moze taka.Imam Bepanten doma pa ke probam(jas ja zaboraviv taa krema).
Не знам што да ти кажам. Од првото дете до сега како во сруга држава да сум отишла.Се е различно. ТогашВидоевски ми рече може во дубак. Сега било кој ако прашаш доктор ќе ти рече никако. Ставај го по малку. И нозете мора да допира, никако цела нога. Моето прво дете има прави нозе какп девпјче а од пет месеци беше во дубак
моето на тестисите беше поцрврнето, од храна најверојатно. Јас искрено на своја рака ставив, и ете помина А во однос на дубаците, јас планирам да го ставам, бидејќи ако до толку се штетни ко што велат, како сме пораснале ние?
Јас не му сменив пелени за да е од тоа, мислам дека е од нешто покисело што јадел, па од мочката е така...Бидејќи на газето беше чист...Како и да е,од маста му помина
А да и направиш уринокултура? И јас користам Пафис и немам мака, ама бели секоја планина своја тежина. Купи кесички од аптека, залепи ја, однеси урина во лабораторија и така најубаво ќе знаеш. Мој совет ова уште одма да го направиш, да не чекаш да пројде време, бактерија знае да е опасна работа. Јас плабирам да го ставам во дубак после Нова година, да ја кренам елката, засега е во џампер. Ама не седи по саати, обавезно го зимам на кревет, во раце, релаксатор, столче... Кога си иде мм па ич не седи, се е до нас, си играме.
Znaci moze i od toa.jas ovoj mesec jogurt,praz ,grasok i ovesni snegulki dadov.ama ne primetiv dali e vo isto vreme crveniloto @AngelOfArh urinokultura kaj bebe isto mora od sabajle da se nosi?
Мене докторката ми рече во дубак може ама по многу малку, демек штетно било. Моето на земја лежи, се врти од грб на меше и обратно, кога го држам подседнат се крева...сепак ќе почекам до 7+ па ќе го ставам
Да, така ми.беше потенцирано тогаш од видоевски, никако цела нога. Мада моето долго, па скоро веднаш со цело ноџе газеше