Jas se izvinuvam sto vi upagjam vo muabetot, samo da prasam znaete li kolku kosta urinokultura na privatno, znaci bez kartoni? Vi blagodaram odnapred
Neznam kaj da go postavam prasanjevo,pa mislam mozam tuka-helancinja (termo) za bebe 9+ ste videle li nekade?
Mamicki ve molam za sovet Vo vtornikot porucek kacivme temperatura so malo potkasluvanje,vcera nemase veke temperatura i ne kaslase,denes pak potkasluva bez temperatura.Ste imale li vakov slucaj ,za edna nedela polnime 7 m .Utre ke odime na lekar ova potkasluvanjeto od pamet.me vadi
Grlce moze grepka, mojata isto na 5 m taka, davav zalfija tri dena so spric da go plakni grloto voda so nekolku kapki limon pravi bazna sredina vo grloto i nedava virusi i bakterii da se zakacat i ni pomina
Ма Мајки не земајте толку се стресно,нормално е и да поткашлува и кива и прднува,но однеси на док.да провери за да бидеш мирна,може и од нешто да се надразнува синко така поткашлуваше кога цело лето си преспиваше надвор во двор во количка а никако не е бил болен.
Мајќи, бебушка од пред неколку часа чудно ми кашла. Онака ептен засипнато... Температура нема. Прв пат се соочувам со ова. Досега сме имале само мали настинки. Смеам ли нешто да и дадам? Да ја носам ли на дежурен сабајле? Помагај те. Инаку 9 месеци сме.
Kako da ne se zema stresno koga cela.nedela sme taka i dvajcata kaslaat i so tem.bolnicite se poli so deca vcera ne dojdovme na red eden vrz drug bea a nikoj ne ne pusti preku red se golemi deca bea vnatre a nie samo nepolni 7.Ima epidemija vo drzavava a nikoj ne ja proglasuva,zatoa cuvajte si gi doma decata ne mesajte gi vo kontakt so pogolemi deca da ne se zarazite i zagazete kako nas
Епидемија на грип има секоја година буквално,ништо ново не е тоа.Затоа во ваков период не се оди по игротеки,молови,родендени било што од затворен простор.
Сега во овој период болниците се полни со сите видови на вируси и ако го однесеш иако е можеби здраво голема е веројатноста да закачи нешто посериозно. Кашлањето е одбранбен механизам на телото. Кога кашламе исфрлуваме нешто што не треба да биде во нашето тело, но не треба да трае подолго од неколку дена. Следи му ја состојбата, температурата. Важно е дали јаде и дали е весел? Течности нека пие повеќе.
Лошо ме разбра.не дека не е стресно,туку сакав да кажам ако само малку кашла без никакви други симптоми,ако не одма на болница,и да тамо чекајки може повеке да се разболат да фатат нешто.и кај нашата док е преполно и мн се чека и плус стари лица доаѓаат,хаос.само дома да си се пазиме.
Да се пријавиме и ние. Полни со секрет, кашламе ларингитично, веќе човек да се измори. правиме инхалации со физиолошки и во носе капнуваме солена вода синомарин. Не ја однеспв на лекар од страв бетер да не си направам.
Ima virus nie denes bevme na dok.crveno grlce nemaat nisto na pluca ,vit c ni recea samo u kasickite 5 den da stavam i tolku.A na seta maka mi mene me fati i.jas sum cela.nedela so temp.i suvo grlo