Ne e zalfija mnogu malce da pozolti vodata 2-3 min i mala kolicina se dava, limon isto vo vodata sto ja pie nekolku kapki, pedijatar mi dade antibiotici, demek za toa ne bese mala na 4+ drug otidov vednas mi rece zalfija i limon ( kako sto objasniv po mnogu malce moze i da plukne samo da mu go isplakne grlceto) i ni pomina grloto za 2 dena
Denes prasav vo apteka za bel slez mi rekoa posle 3 god. zatoa sto moze da pojavi alergija. Ima majka mi doma i sakavme na malata koja e 14 meseci da i napravime caj zatoa sto kasla pak so slajm, a neli slezot e za iafrluvanje na slajmot i eve i dvete aptekarki denes taka mi rekoa, mala e mi vikat uste za slez. A drugite feminki tuka vikaat preporacano od pedijatar od tolku mala vozrast. I sega? Koj da veruvas?
Auuu pa sirup i jas i dadov od bel slez pred mesec dena, nemase nikakva alergija, sto znaci? Mozam i caj da i dadam? Da ne e pojak koncentrat ovo cajot, a sirupot moze e po light? M ?
Pa i mukoplant i slicnite site sodrzat 'trevki' pa se preporacuvaat nad godinata Jas na primer sprej od origano davam od raganje iako i toa e trevka Treba pretpazlivost sekako Neznam kakov caj imas dali svez ili kupen Jas imam davano kupen koj se preceduva ,izleda kako voda bukvalno nema ni miris ni boja
Емед А 610 И јас не сум за слез пред година и мајко покроце со препорачување лекови на дечиња под годинка, поготово треви и чаеви. Вонтие готови чаеви покрај слез може да има и триста дриги работи, ѓаволот ни ора ни копа.
А демек требаше и кокошка да земам оваа кога ќе се потроши, стари биле, а од ладното не неселе, само по 2 или 3 на ден и тие за дома си ги користеле. Оваа недела треба по пола жолчка да давам, два пати, така беше?
Земо си на омрон, ептен е тивок. Во споредба со емед а како зуење на комарец. Бо виола е 2150ден, во зегин 2270ден.