Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Lele kako ne vidov deka si pisala samo sto go zedov od zegin emed a610. Mnogu li e bucen zosto sinko i onaka se plasi od zvuk.

2. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486

Само што пишав затоа не си видела. Инаку има голема разлика. Јас во аптека го пробав и еднипт и другипт. Какп зуење и брмчење се.
    Не знам, акп можеш смено го пред да гп искпристиш или пробај без црево уклучи го да водиш какп ќе реагора.

Инаку и емед е добар

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Jas imam emed dosta e bucen. A bebus treba da se nauci na zvuci kako ke izlezete od doma inaku :)
    Jas togas da ti kazam ne ni istrazuvav go prativ mm i go zemavme, ali zadovolna sum

На Верче4 и џунџуле им се допаѓа ова.
  4. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Јас малку истражував,, о во суштина нема некпја разлика голема. Важно е да брка работа. За омрон сосема случајно во аптеката еден купувач ми посочи дека е марка и тивпк многу. И навистина. Бебуш воопшто нрма страв ниту приметува дека зуи нешто.
    Инаку во Випла дефинитивно има избор на инхалатори.

5. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ke uklucam utre da vidam, ama ako e taka bucen sigurno ke se plasi. Toj od blenderot vcera kako spisti sto ne e mnogu bucen. Ako dozvolat utre da go smenam.

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.029
    Омрон имаат послаб ефект, ѕоа со распрскувачки капки нешто имаше врска, кога истражував јас така ми кажаа. Емед се кориатат и на клиника и во Козле, веројатно не од чиста мира. Јас од Омрон не сум задоволна од апаратите за мерење притисок.

7. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мсјки само моето бебе е толку лошо или јас нешто грешка правам.
    Значи 9+ е. Се плашев како ќе биде со баба му кога ќе тргнам на работа, дали ќе јаде,спие,да не бара цице. Но маки нема,барем не го мислам знам дека е најаден наспиен. Но штом се вратам од работа веќе како да не е истото тоа бебе мирно со баба му. Веднаш почнува да се тегне да го дигнам, си викам ај сака да цице. Не бре кенка,се тегне во рацете. Се сака да зема нешто што не треба. Ако не му дадеш плаче, се инати, се витка во раце додека не го добие. Несака да цица,нејќе да јаде од мене,го стацжвам во столче пружа раце да го кренам.Кога доаѓам од работа јас не функционирам. Имам време да се соблечам,јадам набрзина и после цело време со него. Многу е хиперактивен. Секунда не застанува. Не застанува уште на нозе, но се обидува да се крене. Извинете на долгиот пост но ептен сум загрижена

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Angel a kako reagira Mateo? Se plasi li?

9. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Да има право ангела дека е послаб, ама за бебе е супер.

Верче, пробај на празно уклучи го. Само машината и адаптер и види како ќе реагира. Не се грижи, грешка не си направила во изборот.
    Како што кажа ангела емед го кпристат и во здравство.

@Верче4

10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Fala vi mnogu, bas sega ke go probam. Drugo me interesira ako mozi da mi kazite kako tocno se inhalira, kolku pati na den, dali mora so fizioloski I po kolku vreme. Ne ni e preporacano od doktor ama sinko e so malku rastecrno nose pa da sprecam duri ima vreme. Ova e fizioloski za inhaliranje ili?

Прикачени фајлови:

11. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Има ли некоја мамичка што го користи калма бејби сирупот и како делува на бебенцето? Демек на природна база за смирување бил, мене ова за ,,смирување,, баш не ми се свиѓа но една мајка многу ми го исфали, бебенцето навечер било вознемирено станувало на саат време и со сирупот спиело поцврсто барем сврзувало сон, и моето е такво веќе 3 месеци ај што јас се измачив но и тоа е вознемирено цела вечер стани легни сме ни до мене кога спие не помага

12. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.018
    Допаѓања:
    328.047
    Бевте ли на педијатар?Може има некоја мака ако е нонстоп вознемирено

13. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.029
    Досега на два пати го имам инхалирано, по 5 дена. Првиот ден само кенка, после не. Пуштам цртани на тв и си гледа и си шири муцето да го лапне сирот.

Инхалирај 3 пати на ден со 2мл физиолошки.

14. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Ох душиче. Со оној физиолошки на сликата Ангел? И бидејќи имаме ист акo може да ми кажиш кај се става физиолошкиот го наместив се ама нз кај се става, па нема ни упатство внатре сама го составував.

15. bella24

bella24 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2014
    Пораки:
    563
    Допаѓања:
    789
    Бевме ништо не и е, преку ден е супер јаде весела е , кака редовно.. навечер нз што и станува не е за јадење и давам и цице и измолзено мое млеко 60, 80мл пие и заспива, пробав и со аптамил исто малку ќе пивне колку да заспие и за саат време пак плаче се буди

16. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.029
    Како бе нема упатство, кај мене има. Очигледно си го извадиле во аптека. Се става во садот на кој се прицврстува маската. Преку тоа отворчето ќе шприцнеш. Убаво ли го состави ко на сликата? Да, тој е тој физиолошки, ко инфузија што ставаат. Со шприц и игла ќе извадиш 2мл и иглата не ја вадиш од шишето, збрцај ја во капачето во тие како отворчиња што се, има помало и поголемо, извади го капачето од помалото и збрцај ја иглата, само после ќе си вадиш по потреба наопачки свртено шишето. Јас имав земено мало шишенце, сега земав големо.

На Верче4 и joy1 им се допаѓа ова.
  17. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Епа нема и мене ми беше чудно барав на нет досега. Мислам дека го составив како што треба. Да го пратам мм сега по шприц и игла и да пробам да инхалирам. Фала ти најмногу :hug:И уште ова :$ колку време да инхалирам?

18. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Dodeka ne se potrosi rastvorot.

19. џунџуле

џунџуле Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2016
    Пораки:
    805
    Допаѓања:
    1.486
    Мајки, витамин ц од кога може? И по колку капки? 8+ сме

20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Го инхалирав синко, ама како да немаше многу пареа или така треба да биде? Ставив 2мл физиолошки и за неколку минути беше потрошен со две паузи. Кизне дали правилно го инхалирав.