Искрено едвај го чекам денот кога ќе се стабилизира, се намачивме и двете, а и ми е жал дека од многу работи ја лишувам за да не и направам поголем проблем.
Нова нас за какање ни помага сокче од круша. Незнам што, како, но кога ќе му дадам круша денот под 5 какања не сме биле до сега. Пробај.
Од кашичка од круша нема ефект, сокче од кајсии и сливи нема ефект, ќе пробам и со сокче од круша. Единствено што има минимален ефект е компот од сливи и водичката да ја испие па наредниот ден колку толку да се испразни и после пак неколку дена истата песна како ништо да не пиела. Фала ти Дона и на тебе.
Не сум сигурна од кога точно ама мислам пред година никако. Јас околу 15 месеци имам дадено ама не го сакаше.
жени ве молам за совет и помош! имаме проблем со нокното спиенје со синко.до кај 7 месеци не спиеше ноке,потоа почна да си спие уредно по 5-6 часа во континуитет,ке го надоев штом се разбудеше и пак продолжувашеуште неколку часа.убавиот период траеше 1месец може месец и пол и пак кошмар. се буди на секој час некогаш и пократко.откако почна да се исправа и да лази се случува ова.лесно можам да го презаспијам ама штом го пуштам во креветчето по 5-6 мин.се исправа така успан и се буди.и во сонот не е мирен цело време прави движенја ко за лазенје. дали преживува ноке тоа што го прави денје?како да го смирам детето и јас не знам?!нити тоа е одморено ко што треба а ниту ние.ноке не цица ептен ако не можам да го успијам в зори нудам аман ни така не се успива пак станува веднаш. кажувајте совет,се е добродојдено.
Ние иако сме помали, еден период се подразболе и после тоа го изгуби редот. недела дена стануваше на пола саат, саат преку сила и плачеше. Се додека една вечер не го завиткав како фишек и така без да мрда си ја преспа ноќта како и порано. Од тогаш се вративме во нормала.
Како да почнам да давам неблендирана храна? Се обидов со ориз ама се задавува некако, па почна на секоја лажичка да ми се тресе раката Бебушко има 10 месеци.
извини а зошто почнуваш со неблендирана храна?!мало е уште. моето е 10 месеци има само 4 заби и не давам неблендирано ништо.давам лепче надробено за да се учи да џвака,кашкавалче омекнато низ прсти или банана со вилушка гмечена.друго се во блендер му правам. има време ке џвакаат
Еј исти сме и ние...па кога ќе се исправи во креветчето нерв ме фаќа, се чудам кај ќе оди...жива ненаспана сум и се прашувам до кога вака... И јас неможам да го најдам чарето...
Не го ставај во креветче да спие извесен период. Нека спие со тебе, може сака да биде во твоја близина, а за теории за навикнување да спиело само во креветче од мало, почекај понатаму. Важно е бебето да е задоволно и среќно, а не да е нервозно, оти не е мама до него. Јас воопшто не се согласувам со тоа дека треба бебето само да спие, за да се навикнело така. Мојата ќерка спие со мене од кога е родена. Имаше период кога ја оставав во креветче, ама повеќе од 3 часа не издржуваше, а вака кога ќе се разбуди јас сум до нејзе, водичка, цице и пак на спиење. Јас застапивам теорија за спиење со родители доколку децата така се чувствуваат задоволни
Majki da ve prasam, soprugot mi e od strumickiot region i tamu gi solele bebinjata, za koga ke porasnele da ne im mirisa potta, jas toa prv pat go slusam i vo moja okolina koj i da prasam nikoj ne znae, nekoi slusnale no ne razbrale ni primenuvale, dokolku nekoja od vas ja znae procedurata neka mi pise, ovoj mojov zapnal soli go ta soli go, e sega problemot e vo toa sto sum sama i sama go banjam tesko koga mozam da go isplaknuvam posle banjanje i mi e strav vo vodata sol da stavam za da ne daj boze mu dojde do ocite...help
Јас прв пат слушам за вакво нешто. Прашај некој од таму ( ако толку ви значи таа постапка- роднини) ама пази ако има нежна кожа бебето, на очи како што спомна.....
И јас првпат слушам ама сол во вода никако,можеби е некој обичај или нешто ама нема врска со потта,А бе човек ке се испоти ке се избања и дезоранс нема гајле се шегувам ама јас не би ставила сол и тоа на мало бебе незнам ама ако мораш тогаш земи едно зрно само
Битолчанче еден месец сме помали од вас. Инаку ова ноќново спиење неспиење трае доста долго. Тамам мислев куртуливме од грчевите, бебе продолжи да си плаче во сон, абе понекогаш и на 15мин. Докторката ни кажа дека е мн активна и сето тоа го доживува и навечер и нели несигурна е и бара цице да те почуствува. По добри три месеци почна супер да си спие дури некогаш и воопшто не се будеше во текот на ноќта. И еве сега повторно истото...и згора на се кога ќе го додадам сега и никнењето на заби цццццц...си спие и оддеднаш ќе се превртува и оп ќе си се исправи на газето, си станува, па ај ќе ја успијам пак, па по некое време ќе почне да плаче и така се во недоглед. Абе понекогаш ни цицето не ја смирува. И сега најново ни е, госпоѓата фино лепо ќе си стане во 5 сабајле и никако неможам да ја презаспијам и така мртва уморна си одам на работа. Незнам до кога вака и незнам што да направам, само ќе си чекам, ќе и одмине валда само од себе. Инаку да, спиеме заедно ама и тоа не помага...
каја ,срцка исто ко јас да сум го пишувала ова.истото и ние го врвиме-неспиенје па спиенје па сега пак неспиенје.се сум пробала и до мене да лежи и во креветче и ништо не делува.само си барам можни причини ај заби се ај скок во развој е ај темпераментен е(а тоа навистина е 200 на саат е,минуита не застанува).белким ке мине...мора.не ми е познато ова керка ми од 6 месеци спиеше цела нок и ден денес е спанка ама ова ке ми наплати и за неа и за осумте години што мирно си спиев