Мојава кака по многу и темно зелено Авокадо 2 пати неделно давам така да неможе да е од тоа Шо симптоми други треба да има ако е бактерија
Од балтерија може да има оодувано меше, ама па на сите бебушки им се подувани мешињата, многу смрдлива кака, дури и крв во каката, не јадат, не спијат мирно, хиперактивни се и плачат за сенешто, проливи чести... Тврда кака и бактерија не одат заедно, истражував пред две години доста за тоа.
jas prolife davav na malovo uste na dva meseca. pet dena po pola sisence, ama vie posto ste pogolemi moze i celo. malovo mi kaka podolgo vreme zeleno, ima nekoj period podobruvanje pa pak zeleno, smenivme ad da ne e od toa ne e, probiotik pie vo kapki otkako e rodeno mu davam, plus dodadovme i uste eden probiotik i pak nisto. Napravivme koprokultura i se e negativno i tuka mi olesni i ne se zamaram veke. Pedijatarot uste pred toa vikase deka ne e niusto ama jas nastojuvav da napravime koprokultura. Inaku mene mi rekoa i od kapkite zelezo sto gi prima moze da e zeleno, niv gi zavrsuvame za nekoj den pa ke vidam bas kako ke e.
@Joy @alisijad mm prasal vo apteka za nekoj drug probiotik i namesto Lineks mu dale drug -Darmaflora.Aptekarkata mu rekla ona koristela za bebe nejzino i toj go zel.Kesicka mala ,120den. se rastvoral vo tecnost. Se mislam deka drugarkata mi go falese nego ama togas ne mi trebase i ne zapamtiv.
Какви капки користите за бебе 8+ за затнато носе? Кажете некои во спреј мислам дека така полесно ќе и ставам до сега ставав корин ди фарм моно дози физиолошки раствор од зегин ги купував помала даваше сега не бива легната мора стоечки, па и тт качи а вчера на крвна слика не покажа ништо, педијатарот ни рече само чистење на носе сируп далерон и често на цице, антибиотик не ни даде никаков. Не знам што е правилно дали да барам др мислење?
За настинка оти антибиотик? Не е бактерија. Јас мојов два антибиотика сум му дала и мислам премногу е, ич да не дадам поарно. Да е бактерија нешто ајде, ама вирусно, настинка, поарно од течности, чистење носе и цице нема, а ни антибиотик нема за тоа фала богу.
Зелени мрсолчиња почна да вадам, темп неможам да симнам подоле од 38.5 најмногу доо 39.5 оди, далерон пие еднаш и чепче ставив не бива..кажувајте некиј бабин лек, еасоблечена е туширана е исчиистено носе со многу труд и да кашла многу како со шлајм продуктивно а градите и се чисти...
Се е направено чекам резултати.мислев за да симнам темп на било кој начин иначе не се водам по бабини лекови
Чим е бактерија терај до резултати, а до тогаш редовно шприцај спреј, чисти, давај многу течности и ќе пројде.
Жолти значат бактерија, зелени се знак дека заздравува организмот. Денес ми потврди матичната на малото. Му правеше аспирација и кажа дека е добро што секретот е зелен, а не жолт.
70% alkohol ke zamesas so voda, pola- pola kolku malo fildzance, ke izdropckas paracetamol pola tableta i ke gi istries tvoite race i taka ke ja navodenis nea po teloto, tecnosta da e na sobna temp. ne ladna, posle tusiras so normalna voda kako za kapenje i davas paracetamol , tecnosti mnogu, so lesno
Мајки не знам дали прашањево е за тука, малото ми е 10 месеци и сеуште не кажува ни 1 збор. Вашите кога за прв пат кажаа мама тато баба? Се нервирам малку
Моето е уште малку 9м, јас пробувам да учам со него тапшин, тапшин, браво, чао, ајде, дај... Ама многу е мал, јас повторувам и он пример плеска со рачињата ама ако го прашам сам не прави ништо. Не се оптеретувам многу, иако ми е страв бидејќи имам веќе историја некаква која ме тера да се плашам, ама не мора да значи. Мислам дека до 2 години стравот е неоснован, се потоа треба да се посматра.