Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.682
    Допаѓања:
    141.121
    Fala Angel mojata veke se od toa pravi veke mesec i poveke. Ama pa ne stoi sama. Moram da ja drzam sto e delumno moja vina oti ne ja ostavav da lezi na mev mnogu oti placese.
    На интернет многу поделени мислења, некои играчки се ептен глупи за 10м бебе а некои ми личат премногу сложени. На пример, онаа ограчката со редење на кругови на стапче до горе, ја имаше за 8м. Ја купив и ич не ја играше, само растураше. Дури сега си ги вади едно по едно кругчињата и ги враќа.
    Некаде па гледам абакус им даваат што според мене не е за сега.
    Книги вчера почна да сфаќа дека се вратат страни, иначе ми ги земаше од раце и директ у уста.
    некако немам идеи за играње :) А најзабавно и е да и дадам 3 или 4 лажичиња и цел саат ги собира и ги фрла и пак ги собира.
    У ИКЕА има многу убави играчки ама па нема кој да отиде да купи, па од Алиекспрес порачав една дрвено-метална играчка, се надевам ќе и биде интересна на попуст ја начекав за 3 долари,

2. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Сега му е интересно на мојов лажичиња исто. Да врти превртува играчки сака, одоздола дс види што има. А тие игрсчките со редење кругови и како чашки ги има, тие се најдобрс работњ за бебе. И ние се аќе земеме. Никогаш не гледам возраст, да сака бебе па ако треба и за новороденче да е. Таман ти е уживај. Мојов уште не седи сам, ама не оти не може, туку оти се го интересира, сака одма да се пушти у акција, да чепне нешто, да преврти. Пред некој ден сам и се исправи, скроз сам, да дофати една играчка на наслонот на креветот. Почна пак да патка, едно време не сакаше, сега сака пак. Иначе за плачење нормално е тоа сите плачат, ама почмавме со две минути, па пет, па десет, сега цел саат може на стомак да седи.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Која цена е Новалак 2 и грамажа?

4. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Nekoja majka so iskustvo so roseola virusot sto e so tt i osip? Ima i drugi nazivi virusov ama ne gi zapamtiv ;)

5. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Obicno novalak 2 e 410 denari i 400 grama.

6. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Go imas koristeno? Kako si zadovolna?
    Sakam da go smena Combiotic ot

7. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.682
    Допаѓања:
    141.121
    Pominavme na 5m. Ne e strasen pazi samo temp visoka mozna e. Mojata ne kaci 39

8. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Nie od pocetok sme so toa uste vo bolnica. Koga preminavme na 2 ka mi pojavi tezok zapek. Taka sega kombiniram edna doza novalak It za zapek sto e, i edna doza obicno novalak. Koga napravi zapek probav so hipp combiotik e toj ic ne go posnesuvase, golema belja mi se stori so nego pa morav da se vratam na novalak.

9. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    zasto sakas da go smenis hipp? da probas so bebelan? Ova ni e treto mleko i najzadovolna sum od bebelanov, mislam deka e podobro od novalac.

10. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Dvojkava Hipp ne se rastvara ubavo i dosta mi go povraka. Pedijatarov mi predlozi Novalac a vo apteka mi rekoa deka bas i ne se troselo, pa rekov da ve prasam.
    I stvarno ne znam sto da pravam..

11. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Mojov pa mnogu ne ja saka taa igracka so redenje krugovi. Dali mu e i nego smesna formata kako mene, ne znam :D ama stvarno. Mojava kaj roze boja se pogodi, gore so dupce, i posledniot krug neli ne se vadi abe smeski. Samo znaj da ja lapa, a da ja redi ne znaj uste! :)

12. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Kupiv Bebelan 2 pa ke go probame. Ama rokot e uzas do 9.2017

13. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Isto do 38.8 kaci, duri osipot koga izleze mi kazaa sto e prethodno ne znaea, imavme i grlo crvenko, antib primavte, mene mi dadoa bidejki do osipot ne se znaese sto e :)

14. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.682
    Допаѓања:
    141.121
    Identicna situacija. Koga ke isipe nema veke temp. 2 dena crvena i sharena i toa e. Inaku se isto. I so 2 dena antibiotik koga se isipa go prekinavme.

Dobro e sto go pominala virusot koj e edinstveno strasen kaj bremeni.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  15. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    zasto malce e? jas i aptamil i hipp koga piese imase taka po 9 meseci 10, nekoja serija rok. Jas momentalno sto go imam doma bebelan ima rok do 6.2018.

16. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мајки помош! Ја примивме вакцината што е на 6 месеци пред три дена. Се беше супер ама од вчера ми крена температура и е многу вознемирен. Претходните дена беше само вознемирен без темп. Сношти несакаше да спие само кенкаше се жалеше. Имаше 38т. Се мислев дали да дадам сируп ајде реков ќе чекам барем 38.3 да не давам предвреме ама многу беше жален мачно му беше и му дадов 3 мл парацетамол. Ја поминавме ноќта и денес еве истото само кенка плачи а темп се движи од 37.5 37.7 тука некаде. Како да му помогнам? Да дадам сируп пак или не? Прв пат има темп и незнам што е најпаметно.

17. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    Јави се на Ало докторе.
    Јас би дала пак сируп. Незнам што да те посоветувам. Мене таа докторката од вакцини дури ми рече да дадам сируп и кога нема тт доколку ја приметам да е кенкава против болки бил далеронот.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Заспа сега малку одвај да стани ќе му дадам уште 3 мл парацетамол. Таков баш од кај вакцините ми рекоја ама ако е подобар далерон да земам таков. Многу е жално изнемоштено никогаш вака не бил. Ќе звонам сега и на ало докторе. Фала ти многу.

На slobodka му/ѝ се допаѓа ова.
  19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.073
    @Верче4 а да го види лекар?
    Ако разбрав вакцина сте примиле пред 3-4 дена.Т може да биде и од вирусно потекло.При вакцина опага имунитетот и лесно може успат да закачат нешто.
    Т е знак дека телото се бори против нешто

На mimidjon и Верче4 им се допаѓа ова.
  20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Pa so ogled na toa deka e napraveno vo 2015 mal rok ima i mn stoeno. Samo molam boga da mu e ok, a pa mm mesto edna kutija da kupi za proba toj odma dve. Znaci se treba da im se nacrta

На alisijad му/ѝ се допаѓа ова.