Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    mazi (facepalm) se nadevam deka ke mu odgovara :) za rokot ne e strasno mislam..sleden pat ke baras so pogolem rok :)

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.870
    Допаѓања:
    203.012
    Не се расипува, дехидрирано и вакумирано е, не се секирај. Јас на првото му давав Новалак, му одговараше. Е за двојка не знам, не стигнавме дотаму, откажа љубов на млекото и шишето.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Да, во понеделникот беше вакцината. Му дадов парацетамол пред малку и заспа сега. Ако продолжи вака обавезно на доктор да видам што е, може како што велиш да е. Од здрав прав со ова вакцините болен сега. Направив крвна слика пред вакцина, исто и урина испитав се беше во ред.

4. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    11.678
    Допаѓања:
    141.095
    Верче, вакцина 24 саати има реакција. Ова е вирус веројатно. Плус не давај лек ако е под 38 темп. Остави телото да се бори и да створи имунитет против вирусот.

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Чудно ми е истиот ден беше добар, другиот ден кенкаше ништо не му се годеше, мерев немаше т освен ако грешно измерив нешто. И наредниот ден пак така вознемирен мерев и 37.7 35.5 варираше го истуширав дојде 37. После пак 37.9 тогаш дадов сируп оти многу ми беше жален. Баш заради тоа чекав реков ако дојди до 38.3 да дадам сируп. Можно е ете од вакцината да паднал имунитетот и да закачивме нешто како што кажа јоу. Сега не давам сируп ќе го истуширам пак и ако не се среди на доктор друго незнам што да направам. Фала многу на советите.

6. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.136
    Допаѓања:
    2.718
    A sega kako ste?

7. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Сега баш мерев 36.3 ќе видам до после како ќе биде.

На Girl-Rabbit и slobodka им се допаѓа ова.
  8. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Ми треба совет или искуство
    Малиот има 7+. Последнава недела, навечер се буди многу често, некогаш со врескање и едвај се смирува. Чудно ми е бидејќи беше многу мирно бебе.

9. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Заби? Исто ни се дешава и на нас, не се буди од сон со плачење, ама многу тешко ги вади забиве сега, едвај заспива, се буди и плаче, кенка постојано, плаче, нервозен е... Вади двојка доле и единица горе.

На simonka93 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Освен врескањево друг симптом за заб вака нема, колку што ми дозволува да видам нема рапаво и потечено непце, не се лигави.Преку ден е екстра активен и весел,ова само навечер се случува.

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Мојов е цел отечен во непцата, затоа сум сигурна дека е заб.

На Girl-Rabbit и simonka93 им се допаѓа ова.
  12. simona_baby

simona_baby Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2017
    Пораки:
    3.632
    Допаѓања:
    17.591
    И официјално од денес се префрламе во оваа група бебуш наполни 6 месеци

На Wanna.be.mum, kelebeim***, slobodka и 3 други им се допаѓа ова.
  13. tripce86

tripce86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    36
    Почитувани мајки,
    Колку оброци и ужинки давате на вашите бебиња и како ви е распотедот. Ние сме 10+ и на доење плус три оброка немлечна храна имаме

14. Dioora

Dioora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 мај 2014
    Пораки:
    202
    Допаѓања:
    311
    И ние ноќе често се будиме и малата завршува најчесто на спална со нас. Ич несакам така да се учи. Никогаш не сум ја земала во кревет. Новороденче кога беше си спиеше по цели ноќи без будење. 10 месеци е малата. Забче уште немаме, а не ми ни делува дека ќе вади брзо. Малку и се набрекнати непцињата ама не е ниедно забче посебно изразено дека ќе никне. Немирно спие, се врти и коа ќе почне да плаче, по 15 мин не се смирува. Нити цуцла сака, нити млеко. :(

15. tripce86

tripce86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    36
    И кај нас е иста приказна. До 7-8месеци си спиеше по цела ноќ во свое креветче. Откако почнаа заби почна да се буди почесто па некако ја вратив да се буди само еднаш, па брзо после тоа еден вирус па настинка па воведување на трет оброк (помалку цицање и гушкање со мама) па нови заби и пак почна да се буди многу често. Сега сме скоро 11м и се буди. Да напоменам дека спие многу немирно, цело време во сон зазема положба за лазење и ќе се крене па ќе падне, често ќе се удри така од оградата (иако цела е обложена со перници и оградици пак успева да се чукне). Помирно спие ако е до мене на спална ама некоја голема разлика нема. Си реков ноќеска, до сега не те чував со мене па од сега сигурно нема да почнам да те легнувам на спална. Некаде читав дека ако бебиња почнат да се будат околу 7ми месец така може да биде и до 3 години. Па со лесно :/

16. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.418
    Majki od koga pocnaa da sedat vasite bebinja samostojno i stabilno? Nie uste nedela dena sme polni 6m go sednuvam potpren neli na naslon pozadi se isprava on ama paga nanapred ili na strana, ne e stabilen, a epten e zilav i aktiven. Rano ni e za sedenje stabilno ili da se grizam? :)

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Sum kazala nekolku pati. Mojot sam se isprava uste od 3m. Ali eve za nekolku dena ke pravi 7m i seuste ne sedi samostojno. A veke mnogu cvrsto stoi na noze, skoka..
    Jas mislam uste ne e zagrizuvacko, ali ovoj mesec sme na ortoped pa bas ke prasam

На TheSecret му/ѝ се допаѓа ова.
  18. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.033
    Имаме 9ипол месеци па уште не седи баш баш стабилно, не за друго, се го интересира и одма му ја легнува да се спружи, убаво му е да си лежи, да си работи со играчките. А од друга страна се исправа сам веќе и на нозе, се фаќа за наслонот на гарнитурата, дури цела ја проаѓа, оди од еден на друг крај, скока со тоа нозете како некој федер е, го држиме за раце патка, оди ко некој генерал маршира, ама да седне на газето потешко, не седи, одма он да му ја летне. Го форсирав, да пееме тапшин тапшин, да играме, видов дека не е заинтересиран, ме гледа и се смее, не сака да повторува. Да е жив и здрав ќе научи, ако има нешто недајбоже се гледа од одма. Дур се весели, игриви и не плачат супер се.

На ines.h, Girl-Rabbit, TheSecret и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Mm vika prvo ke proodi pa posle ke nauci da sedi hahah

20. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на: