Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    20.629
    Допаѓања:
    109.036
    Кога спиеше само беше мирен сега знае и кога спие да клоца, да се пика у мене, да мрда... Јас не знам од кај му сила по цел ден да прета. Вампир бе, вампир. Сва среќа спие вела вечер, нека мрда, само да спие.

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  2. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    jas uste ne go ni sednuvam ortopedot mi kaza da ne forsiram da sedi on sam da si pokaze koga ke e spremen da sedi. sega denoive pocna koga lezi vo krevetce da se faka cvrsto za ogradata i da saka da se podigne :) probav go sednav odma padna nanapred :D

3. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    lele i mene maz mi taka vika prvo ke proodat pa ke sedat ,mislam ne sakaat da sedat mnogu,poveke se za skokanje i pretanje.Mamicki aj sovet za ednoto bebence deka ,mleko pie samo koga spie onaka nesaka dali smeam da mu davam navecek okolu 8,9 mleko so oriz deka zaspiva vo 11 ,11 i 30 a ruca vo 5 mnogu vreme e buden a gladen.Inaku sme polni 8 meseci?

4. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.420
    Mislam deka ista vozrast sme, cim veke se isprava sam znaci spremen e poleka da sednuva. Mojot veke od 3m se isprava. Normalno e da paga nanapred i mojot isto taka bas pisav pogore ne se stabilni uste da sedat normwlno pod 90stepeni agol kako nas. Ama pod 45 stepeni veke moze da go ostavas potpren na pernica pozadi nemoze samo da lezi. Nas takw ni kaza ortopedot a koga jade na 60 stepeni da go sednuvam da ne se zasrkne, pa i ne se jade lezeecki

5. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    na 8mi pravime 6 meseci, vie mislam posle nas bevte? inaku go legnuvam na visoka pernica pa ne lezi bas bukvalno , i vo hranilka go stavam polulegnat si gleda crtani taka :)

6. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.420
    Nie na 11ti 6 tuka sme nekoj den. Jas go potpiram na pernica potkrenata so grbceto a na gazeto sedi pod agol 45stepeni ama crvec e se podiga sam i deka ne e stabilrn uste paga nanapred ili nastrana pa pak go krevam pa pak paga i taka do beskraj. Cesto i vo rrlaksator pod yoj agol sedi a vo hranilka pod 60 stepeni samo za jadenje

7. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мајки пак јас за помош! Пред скоро две недели ја примивме вакцината што е на 6 месеци. Имавме темп 2 дена ама помина. Денес нешто вознемирен и жежок ми беше мерам сега 38.7. Веднаш дадов парацетамол. Што можи да е вака наеднаш не е настинат ништо. Мм е трета на работа само што замина и во паника сум малку. :worried:

8. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Вакцината нема врска со ова. Многу време е поминато. Давај сируп, полесно облечен, тиширај ако можеш сама. Веројатно е вирус.

На Wanna.be.mum му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Охх го расоблеков се излади малку и заспа. Кога ќе стани ќе видам како ке биде ако има пак ќе го туширам обавезно. Ми е чудно како наеднаш температура добар беше весел и наеднаш вознемирен и жежок. А ни нос течи никакви знаци на настинка. И никогаш над 38 немал ова е прв пат.

10. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.019
    Допаѓања:
    328.081
    Ушна инфекција?
    Уринарна инфекција?
    На лекар да го носиш изутрина

11. TheSecret

TheSecret Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    4.998
    Допаѓања:
    9.420
    krvna slika napravete utre so crp. I jas mislam ne e od vakcinata ima pominato bajagi obicno prvite 48 casa od vakcina moze t da ima

На Верче4 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Мора да има нешто наеднаш така неможи. Ќе одам утре крвна слика да видам. Пред вакцина крвта и урината беа во ред. Сега можи има нешто закачено. Па кај се годи сабота матичната не работи, приватниот педијатар кај што го носам и тој не работи. Ќе морам на брза помош да одам. Уф само да ја поминеме ноќва добро.

13. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    А дали е можно од заб да е температурата или не? Оти некој викаат од заб не се крева температура ама немам искуство околу тоа.

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ima primeri kade tolku visoka tt e od zab. Ima nababreno i belo?

15. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Има малку набабрено, ама бело не гледам. Му спадна од парацетамолот, ама пак еве мерам сега 38.7, а нема поминато 6 сати уште. Ќе се мрднам вечерва. И го истуширав и се незнам што да направам друго. :(

16. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Paracetamol odi na 4h. Dadi pak i stavi corapcinja so icet na nodzinjata.

17. mimidjon

mimidjon Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2010
    Пораки:
    1.323
    Допаѓања:
    2.321
    kolku vreme pomina od posledniot paracetamol
    k

18. maja.mitrova

maja.mitrova Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    471
    Допаѓања:
    173
    Majki poiskusni ili nekpj so imar cueno.. nie smw skoro 10 meseci..im I dorucek,rucek I vecera..',sakam da go odbijam preku den skros ama ne faka sise ,so znaci nema da prima mleko?'kako da go nadoknadam mlekoto so nema da go prima? I primer alp treba da odam na svadba vecerta nezmam kako da napravam uste stanuva po 1-2 pati da jade?

19. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Voda, sok, caj od sto pie?

20. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на: