Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ама сега му де намали лигавењето плус не му оди таму..кога најмногу се лигавеше немаше ништо, а не знам од што би било..

2. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Можеби алергија
    Однеси го на педијатар не чекај
    Не е малце ова црвенило

На wannaBeMomma му/ѝ се допаѓа ова.
  3. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    34.273
    исто и ние имаме чат пат се појавува ама само од еуцерин со 5%уреа се смири на бебуш му се појавуваат од лиганчињата кои што се мокри.

4. ZRNO

ZRNO Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2014
    Пораки:
    128
    Допаѓања:
    107
    8+ eve 5 den sme so sipanica celata e isfrlena posebno dole i gazeto epten mnogu place ne se smiruva nikako iskustvo nekoja da pominala na malo bebe sipanica .Ja tusiram so hipermangan i pudro i paracetamol za temperaturata.

5. kelebeim***

kelebeim*** Истакнат член

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Da ne ima povrateno malce pa mu poslo pod vratceto i se nafrlilo? Ili od bluzata ako si stavila poveke prasok/omeknuvac pa da javi reakcija. Od hrana ne veruvam. Sepak prasaj dr i redovno pod vratceto mijaj go

6. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    Uste malce 10m ke pravime, abe nikako da vrzi son detevo. Se na mene spie. Pocnav na rabota, aj izdrzuvam nekako do 14h, posle toa ne. Ama zosto se budi na sekoj saat? Kako da se plasi od sopstvenite race, noze.. nz veke sto da mislam! Ne nokni kasi, ne nokni caevi, ne kapeno /igrano pred spienje , abe se, provetreno, ne mu e zesko znaci se e ok a detevo samo na mene zaspiva i ziva voda se pravi i sto sme napravile!? Dvajcata ne spieni, jas nervna i to e... Sto da napravam zeni daj kazete nekoja finta. Ne se izdrzuva vaka!!!

7. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    почни до тебе да го легнуваш, па постепено да го одделуваш, со тоа што во креветче ќе му ставаш мечиња и твоја блуза да мисли дека си до него

8. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    I jas mislam ne e od hrana..se e mozno
    Utre odime na lekar, a zemav da mackam krema na baza na cink da zasusi malku, se nadevm ne e gresno

9. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    имам читано дека од забчиња се прави осип, а може пак да се поти и патентот да го гребе... Како и да е, лесно и брзо да мине

10. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    До мене спие од сам почеток :)

11. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    кај моето бебе ако нешто со патент го облечам исто такви како на вратчето на твоето бебе се појавуват затоа исфрлив се со патенти што има ништо не му облекувам.

12. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    јас сфатив на тебе, на раце дека ти спие само. :)

На kelebeim*** му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Бебушот ми е 8+ и му е растечено носето. Бевме на лекар ни дадоа спреј аквамарис и капки физиолошки раствор со гарамицин. Дома и го инхалираме. Луѓе не можам да му се доближам ни со капки ни со инхалаторот, пиштимсе корне. Инаку е мн мирен и сега прв пат сме со вакви плачки , не можам да го слушам и јас си плачам. Совет некој како да му помине побрзо? :(

14. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ќе бидеш упорна мора да се инхалира и капки да се ставаат.

На Kom.pot и joy1 им се допаѓа ова.
  15. Mari*

Mari* Форумски идол

Се зачлени на:
    8 април 2016
    Пораки:
    3.728
    Допаѓања:
    45.620
    Исти сме сеуште и ние :x
    4-6 пати се буди навечер а уште поголем проблем ни е што без млеко никако да прзаспие
    Можеби се сите така којзнае
    Или нешто грешно правиме

16. kelebeim***

Се зачлени на:
    23 октомври 2015
    Пораки:
    533
    Допаѓања:
    1.336
    @Mari* Do deteto e. I od sestra mi isto bese , i toa e. Ke se pomirime.
    Jas se cudam kako im spijaat bez prestan po 8-10h. Toa za mene e naucna fantastika :/ Od 4h eve stana nesto, kako topol mi e, ima malce tt - ajde belki ke izvade zapce :)

17. tripce86

tripce86 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    36
    И кај нас често се појавува нешто слично, приметив дека пред вадење заби се влошува ситуација.
    Пробав со повеќе креми, најзадоволна сум од еуцерин атопик контрол акут и од а дерма дермалибур.
    Јас би ја носела на дерматолог, но никако да се погодиме со докторот (дерматолог) за термин кој ни одговара, а не сакам да ја носам кај друг зашто од овој сум лично јас презадоволна

Во ист период бевме со вирус плус заби вадеше и со затнато носе. Одбиваше храна а не можеше да цица колку беше затната.
    Плачеше од инхалаторот и од аспираторот за нос, но мора. Ние пуштавме цртани и така се инхалиравме, таа плаче со солзи јас плачам во себе и ќе успеевме до крај. Ако имаш некој друг дома подобро тие нека превземат обврска зашто мислам дека не се толку емотивни како ние мајките и не ги попуштиле.

Иначе нема друго решение, капки инхалација и шмукање :)

Јас бев од оние среќни мајки што бебето им спиеше цела ноќ од 21 до 9часот со еден подој наутро кај 6 часот. Но ококу 8ми месец целосен преокрет. Заби+вирус си го направија своето, се будевме по 100пати на ден. Заради вирусот ја доев и навечер дека слабо јадеше тој период. Претпоставувам и се створи навика и продолжи да се буди по 3-4пати. Сега сме 11+ и веќе не ја дојам навечер, се буди ама ја смирувам со нишкање галење... Се буди можеби 5-6пати, или пак во сон ќе кмека.
    Цврсто сум решена да не ја дојам повеќе навечер. Сеуште ја дојам ококу 6часот, тоа и не планирам да и го скратам од причина што кога ќе тргнам на работа да ми е полесно мене. И после тој подој е помирна и спие уште два три часа.
    Некаде читав по порталите дека бебиња кои почнуваат да се будат околу 7ми месец ќе се будат така до втората третата година, па ако е вистина, нека ни е со лесно и да имаме живци да истраеме :)

Последна измена од модератор: 16 февруари 2017
    На Girl-Rabbit и kelebeim*** им се допаѓа ова.
  18. Kom.pot

Kom.pot Популарен член

Се зачлени на:
    20 април 2012
    Пораки:
    470
    Допаѓања:
    1.825
    Уф леле колку било мачно со настинато бебе. Сами сме со мм, тој до 17 е на работа па 2 пати јас сама морам да инхалирам и капки да ставам. Ајде тоа е, само да е подобро. Ставив и кромид во креветчето, но освен што цела спална корнеше , не видов ефект.

Иначе и моето сега е со мака од забчиња, горните единици се пред излегување

19. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.987
    Kakov rastvor stavate za inhalacija? Od onoj golemiot od pola kilo ili drug nekoj poseben?

20. wannaBeMomma

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Da od toj, a ima i malecki.

На kallias му/ѝ се допаѓа ова.