Скафандер цело зимо неставив. Мојата цело зимо е со боди по долги, блузиче и јакна зимска. Доле хулахопки и дебели нафатирани панталончиња.
Е добро де, сега сте потпораснати. И чим велиш се поти дефинитивно не е за скафандер. Стави јакна зимска и дебели панталони. Веќе е значително стоплено времето. Само со капа обавезно.
На ова време надвор никаков скафандер Скафандер е за декември јануар кога е минус Т ,евентуално за на снег
Јас изгледа моево најмалку го облекувам Горе боди, тенко блузиче и јакна, а долу само тренерки. И капа ретко му ставам,само ако дува Скафандер само кога ептен е ладно
На ова време топло е со боди по кратки, блузичка и долни тренерчиња, чорапи кратки. Од горе едно како мекичко дуксерче кое е подебелко и служи како јакна. Во моментов кај мајка ми во двор седам и толку е топло што ни јакна ни капа нема, а ногавиците му отишле нагоре пола нозе голи се гледаат. Гледајте ја температурата надвор,не месецот во годината, овие 15 степени да беа во мај ќе ги облакавте многу помалку него сега
И јaс гo спaкувaв скaфaндерoт. Прескa шетaвме сo тенки хулaхoпчињa, пaнтaлoнчињa плишaни, бoди пo прерaмчињa, бoди сo дoлги, блузиче и oдoзгoрa кo мекaнo јaкниче кoе е бaш зa прoлет. Кaпче му стaвив прoлетнo, пoвеќе зa мoдa
Јас кај нас на североисток малку е постудено од др места и синко го облакам со хулахопки тенки боди по долги блуска и панталонки и пролетно јакниче тенко со памучна капичка.баш сега шетавме така.
Мајки нашиот период уште трае со пиштење навечер и често станување од октомври до сега еве веќе 9+мес сме нема забче мислев дека е тоа но и премногу се плаши ако некој ја задени изненадно или имаме гости непознати дури и кпга ќе кивна мнакашлам или дубан нпс знае да зајде од што се плаши. Гревче ми е ептен дури и мислам дека навечер и се рефлектира ако денски се исплаши така. Дали некоја мамичка го користела Калма бејби сирупот. Читам добар бил за вакви случаеви на природна база од билки смирувал.
Ja zboram za temperaturata, ne moze isto da se oblece sega na +16 i na 0 na primer Ne mozam da zamislam sebe da se natuntam so znaci ni nego hhj
majki pomos kako da izlecam prolivce na bebe doktoeot samo lineks prasok mi dade , a toa se sto izede go pretvara vo tecna stolica nekogas zelena nekogas zolta
Нормално е бебињата да какаат потечно. Како заклучи дека е пролив? Инаку линексот е пробиотик, само тоа е дозволено кај бебиња под 6 месеци.
Moeto e pogolemo za 7dena 8m koga pocnav so cvrsta hrana pa do pred nekoj den so imase normalna stolica a sega pocna da e meka nekogas potecna i da kaka posle 2casa od obrokot koj go prima,denes samo kompireden obrok voda od oriz idr.obrok oriz i malce banana plus doenje nema da mu mesam namirnici cisto ke mu davam ama ako nekoj ako ima nekoe iskustvo neka pise.
Јас не знам веќе кои пелени да ги користам. Користев Виолета 3, последното пакетче не го ни потрошив, цело време ми пропуштаа, купив Канбебе 3, ама еве 3 пати до сега и тие ми пропуштаат. Бебуш е ситен, не е крупно бебе, нема ни полни 7 кг. Дали некоја користи 3ка Канбебе и 4ка Дајперс да ми слика, да видам колку е разликата во големината на пелените, да не му се мали 3ка, ама му го покриваат папочето и добро ги стегам. Само дајперс немам пробано ама 3ка ретко да најдам негде се 4ка се. Пробав и бекутан, од нив не можев да ги исушам бодињата, секоја пелена ми пропушташе. Некој совет?