http://www.vitalia.com.mk/zitni-snegulk ... gulki.nspx еве има објаснето за рецепт како да се подготват за деца http://www.vitalia.com.mk/ovesni-kashi.nspx имало и каши овесни а незнаев
Majki bebevo mi e 6 meseci.Od vcera zabelezav na jaziceto kako beli tocki ima i denes edniot agol od usnite mu e bel i gore i dolu .Dali nekoja od vas imala vakvo iskustvo i od sto mozi da e i sto e.Vponedelnik sme na vakcina ke mi kazi doktorkata ama dotogas me kopka.se izvinuvam oza lat od mobilen pisuvam
И син ми имаше така во муцето, но беше многу мал тогаш можеби 1 месец имаше. Му ставав нистатин капки. Тоа белото мислам дека му е од млекото. Консултирај се со педијатар ако е од млекото земи си ги капкиве за 2-3 дена ќе помине.
Костадинка тоа е СООР, или кандида ама не е страшно како што звучи. Како што кажа дона можеш да му даваш нистатин капки, три пати по пола пипета, после цицање ( откако ќе дадеш пола саат да не цица) ,, исто на газа капни од капките и внимателно ( намотана на прст) помини кај има бело. Се чисти и си сода бикарбона ( едно лажиче мало растворено во ецен филџан превриена вода)- со газа поминуваш низ устата. Од време навреме на истиот начин помини ги и градите зошто при цицање може да остане од кандиудата и на нив па пак да фати.
Ama nie sme na ad ili nema vrska toa.Denes se javiv kaj pedijatarot mi rece so soda da go cistam a ajo ne pominelo kapki ke mi pisele i mi rece deka toa pak ke se pojavuvalo ponatamu bilo infekcija a ne mi e jasno od sto infekcija???
мамички на син ми му тече носето неколку дена.прозирен е секретот и се тегне ко ластик.му го вадам со пумпица колку што можам и синомарин солен раствор ставаме.ноке не може да спие му грчи носето полно е секрет. што можам друго да преземам да му олеснам ,а да избегнам носенје на лекар?!
Кромид исецкан на ситни парчиња и во тацна до главчето каде спие. Се усмрдува цел стан ама е ефикасно многу за полесно дишење.
Јас и го ставав под креветчето зошто во креветчето го туркаше со рачињата. Искрено не приметив дека и солзат очите, а за пола саат со него и беше полесно дишењето.
Мамички пак јас Сакам да прашам бебево ми е здраво право нема температура не кива не кашла вцера бевме на вакцина ама денес како сменет му е гласот како на повозрасно бебуле незнам како да кажам можи смешно звучи прашањево ама ми е чудно.Некоја мамичка со слично искуство???????
Осто кај наас,малава често го има како подебелко гласчето и кога имавме контрола ни рекоа дека не е заболена или настината дека од што растела било. Е сега ако имаш други сиптоми на настинка провериси подобро.
Пиперка мн малку вчера му дадов со морков компир и месе. А за патлиџанот ќе почекаме некои си 10/11 месеци. Баш читав и на др.места на нет.
Можеби малку глупо ке звучи прашањево ама ајде да си прашам за сигурност еве вејкем три дена давам на сабајле пченичен гриз со овошје и сега прашањето ми е дали со тоа што воведов гриз воведов и глутен и може да давам производи или кашички кои содржат глутен
Да си вовела глутен, ама полека, не дај Боже целијакијата не се приметува за три дена ( не е како алергијата). Постепено.....