Совети, искуства од мајки за бебиња од 6-12 месеци

Дискусија во 'Бебе' започната од francais, 16 јануари 2013.

1. TheSecret

TheSecret Форумски идол

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    5.000
    Допаѓања:
    9.425
    Babylove od dm

2. slobodka

slobodka Популарен член

Се зачлени на:
    24 октомври 2010
    Пораки:
    2.139
    Допаѓања:
    2.720
    Бејби лино од Стокомак нас ни се спасот, Памперсот ни пропушташе и на овие се префрливме супер се.

3. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Puffies или Babylove od DM, екстра ми се покажаа. Сега зедов Daipers не се лоши и тие, неколку дена ги користам само па уште не можам да кажам за сигурно.

4. flower30

flower30 Форумски идол

Се зачлени на:
    10 април 2014
    Пораки:
    7.894
    Допаѓања:
    142.296
    Calma B sirupot ni go prepisa dr.deka vadi 4 zabi oddednas i plus nastinata.Ama davav i antibiotik i nemozev redovno da go davam.Pred nekoja vecer se razbudi i 2 saati ne spiese i kenkase.I dadov 4ml.od sirupov i zaspa za 10min.E sega dali e od toa neznam ama dr.go ispofali deka bil mnogu dobar.I e na prirodna baza.
    Konsultiraj si se so doktor,ama mislam mozes da probas batem pred spienje za pocetok da mu davas

На bella24 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. TutiFuti

TutiFuti Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    3.882
    Допаѓања:
    34.273
    Земи на бекутан 4ка со сигурност нема да пропуштаат џамбо пакување 76 броја за 599ден. ние сме 7ипол кг и не ни пропуштаат.

6. wings

wings Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2011
    Пораки:
    1.201
    Допаѓања:
    2.889
    Пробај и со evy baby ги имало во локо кроко, сум слушнала дека се најдобри за непропуштање, јас од памперс се префрлив на тие од ДМ ама пак почна да пропушта :(
    Секое пообилно какање кај ластиците и накај грбот искача.
    Следни ми се тие evy baby:?:

7. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.903
    Допаѓања:
    203.112
    Daipers 3 во Зегин само. Инаку јас ги користам за малово БејбиЛав од ДМ, ама ако не си од Скопје, тогаш Дајперс или Пафис ти се добри, ова од искуство со првото што беше така поситно бебе, второво ми е побуцко малку.

8. alisijad

alisijad Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    3.305
    Допаѓања:
    6.765
    до сега искрено освен бејбилав од дм други не ми пропуштиле, како најдобри ќе ги издвојам Пафис, Бекутан и Бејбилино од Стокомак. И ние сме ситни 3ка користиме од сите.
    Кан бебе 3ка се ужас, не пропуштаа ама цело газе препони му беа со остатоци од гелот :(

9. Love86

Love86 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    526
    Допаѓања:
    195
    Мами за една недела полниме годинка,синко не пие млеко,не прифати никакво адаптирано.Сакав да пробам со некое друго,ваша препорака какво,на цицање е ама само ноќе цица,ама планирам да го одбијам веќе.И друго што може да воведам ново во исхраната.Инаку малку сме проблематични,не знае дз жвака,се дави, ако не е блендирано не јаде,добива нагони за повраќање:puke:

На tripce86 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Majki pak jas za pomos. Sinko mi bese zezok meram temperatura 37.8. Najverojatno e nekoj virus drugo nz sto bi mozelo vaka naednas. Da cekam 38 za sirup? Sto da napravam davajte sovet.

11. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Да не се запчиња? Јас би чекала над 38

12. Верче4

Верче4 Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2015
    Пораки:
    1.219
    Допаѓања:
    5.368
    Mozno e nemame seuste, za nekoj den 8 meseci. Cudno dobar bese sega naednas temp.

13. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.227
    Допаѓања:
    70.692
    Следи го, ако качи над 38 дај му сирупче.

14. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Nie veke nekolku casa sme so temperatura 38,2. Cel den e kenkav i pospan. Uste nisto ne sum dala, do 38,5 ne davam nisto. Ova mi e prv pat da kacuva. Sega go izbanjavme i simna, 37,8. Strav mi e od nokta, dolga ke bide. :( Drugi simptomi nema, za zapce e rano, se cudam stvarno od sto moze da e, ako e bakterija ili virus valjda bi imalo i drugi simptomi??? :?:

15. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.377
    колкави сте?
    забче може и на три месеци да извади?

има секако некој инфект штом има Т.Вирус може и само со Т да минува а може од утре симтоми да пројави.

16. Wanna.be.mum

Wanna.be.mum Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.019
    Допаѓања:
    1.101
    Do kolku max kacuvaat bebinjata tt od zapcinja? Iskustva ili soznanija? Pa duri ako badat nekolku istovremeno? Konkretno moze li 38. 4 da e zapce se drugo ok ligavenje I grizenje mnogu simptom nikakov

17. wannaBeMomma

wannaBeMomma Форумски идол

Се зачлени на:
    15 декември 2013
    Пораки:
    8.128
    Допаѓања:
    40.344
    Ne sum bas iskusna so vadenjeto zabi tek edno imame, ali beli se bepcata pa verojatno i taka ke znaes deka e od zabite, plus nervoza grizenje i sl

18. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    2 meseci i 1 nedela sme. Ima na dolnata zlebinka bela tocka na mestoto od 3kite ili 4kite ne sum sigurna, na dopir kako da grepka, no imase i na drugata strana isto no iscezna pred nedela dena, zatoa se somnevam i ova deka e zapce. Race pika vo usta, se ligavi, sega i temperaturava, stvarno ne znam??? Kako i da e podobro da e zapce otkolku nekoj virus.

Edit: Sega vidov, ne sum vo soodvetnata tema spored vozrasta, se izvinuvam

19. joy1

joy1 Форумски идол

Се зачлени на:
    14 август 2012
    Пораки:
    20.056
    Допаѓања:
    328.377
    малечки се ..ако крева и понатака јас би одела на лекар.

На Lolipop23 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    Ke dezuram cela vecer, ke meram, daj Boze da se simne. Ako nadmine 38,5 ke dadam sirupce. Ako e ok sabajle go nosam na pedijatar i za proverka na krvna slika.
    Spored tebe do kolku temperatura da cekam za da odime nokva na lekar? Mnogu mi e strav, prv pat mi se slucuva, od druga strana ne sakam da panicam....