Не би требало се грееме на дрва. А еве денес како продуктивна да станува кашлицата и малце да и се подзатнува носето па на дежурен ке ја носам по се изгледа.
Pocna da se vrti na strana i na stomak dur spie. Iskreno strav me faka. Sabajle go nacekav na stomak svrten so glavata vo dusekot ne na strana svrtena. A koga e na strana svrten nozete gi zaglavuva vo resetkite od krevetceto se drzi so niv taka Ima ogradica od site tri strani samo od edna ne za da go gledam. Care nekoe?
Ме интересира дали вашите бебушки мавтаат често со рачињата и дали тогаш се радуваат? Ќерка ми нонстоп скоро е активна со рачињата,мавта по цели денови, се смее,вреска,вика ма ма та та дај ба ба итн,,, па претпоставувам дека тоа им е начин да искажат радост. Ваши мислења...
Јас се извинувам што ќе прашам тука , прашав и во тема исхрана ама ми треба брз одговор оти бебуш стана па планирам да му дадам жолчка Мајки ке ве замолам некој подетално за жолчката да ми објасни. Се почнува со осмина нели, и 3 дена ли да давам осмина после 3 дена четвртина. И дали преку еден ден, зошто читам некаде еден ден даваш после 3 дена пауза. Ништо не ми е јасно. Месо имам воведено. И дали кога давам да проба жолчка тој ден да не давам месо или тоа важи само кога
Spie ama sigurno so glavata na strana. Ovoj na stomak ama glavata ne na strana tuku pravo vo dusekot, nez dali dobro objasniv, znaci so liceto nadolu vo dusekot a so toa i nosot i ustata ne mu se slobodni.
земи сврти му ја самата ти на страна да те сфатив но сум заборавила да пишам дека сам си ја мести главата како му одговара.
Probav ama se budi i si se vrti na grb pa ke se svrti posle nekoe vreme pak nabstomak. Ajde moze ke se navikne
I ovoj odamna se vrti na stomak i si go drzi glavceto kako sto treba, ama golem spanko e i koga e pospan neznae sto pravi samo da legne nekade gleda a kade i kako ne e bitno
Nemoze da se ugusi,toa e instinkt,ke ja svrti koga ke mu treba vozduh. Mojot spie od raganje na stomak i mnogu cesto si ja mesti taka vo dusek, po nekoja minuta ja vrti. Ne se sekiraj
Malava mi kaci tt do 38, sega ima 37,6. Bevme na lwkar taa nema poima, mi dava antibiotik a mi vika stomacen virus deka i kazav deka povrati ednas koga piese mleko. Ne sum dala seuste dalwron. Sto da pravam ide vecer ako nespusta. I sto da i davam za jadenje, mleko? Elektrolit kolku? Antipirea? Neznam sto da pravam. Samo sto napravi godina, mislam deka se nastina. Ks napravivme blago pokaceni leukociti.
Ne panici. Mleko, tecnosti, elektorliti vo sokce i daleron ako kaci nad 38. A utre na asalen lekar nosi
Мајки како ги заспивате бебињата што ви се околу 7месеци..Еве синко му се спиее а никако не сака да спие ниту на цицка ниту во раце..Ке го ставам во количка ке писка малку и ке заспие колку 20мин и потоа го земам и на цице е цела вечер..Зошто не заспива цицајки..? Еве околу што имам познанички се чудат зошто не заспивал цицајки нивните така заспивале..Каде грешам незнам
До пред некое време во раце седната со лажливка а веќе 1 недела легнат на гарнитура со главчето на мене плус лажливка. 8м
Мамички помош, јас стварно незнам што да му правам на бебуш мој, имаме 6 месеци и 5 дена, до пред 3 недели супер си беше, спиеше по цела ноќ, ќе станеше за цицање 2/3 пати и пак продолжуваше.. сега не спиет воопшто, мислев спиет и почвит да плачит, па ги креват ноџината во вис, па после се туркат со ноџината нагоре во креветчето, се дур не дојт со главата до штицата, некогаш испуштат и гасови..и морам да ја кренам враце да ја смирам, таја и плачит и спиет, ќе ја клам, ете ја за 10 мин. Пак истото, и пак истото по цели ноќи, што можи да е, се побудалив веќе, дали е период, дали дека имаме проблем со тврда столица, тешко се празнит, користевме клизми 2/3 пати, сега демек регулираме со сируп, не е испразната како што треба по малце секој ден, некогаш на два, дали тоа и ствара некој проблем... запчина веќе имаме 2, не е тоа знам.. ама веќе немам сили... се извинувам многу за долгиов пост.
Koga ke zaspie vo kolicka ostavi go neka pospie tamu nekoe vreme, ili do prvoto budenje za cicanje. Ne go zemaj dodeka ne se razbudi samoto.
@joy1 @Annath malava cel den e so tt. Moze da vidite ks dali e za antibuotik mene mi lici na bakterija plus povrati ednas kako da e grlo vo prasanje. Od vcera ne sum dala seuste antibiotik samo daleron. Koga go pie simnuva potoa pak tt.
Majka odi na lekar. Dete ne se leci na forum. Ako ne si sigurna vo maticnata pojdi na drug. Od sk li si?