Може нема да ти значи но ке ти кажам јас од паника дека малце подкашлуваше ја однесов на дежурен во саботата и докторката ми рече ако качи температура ја симне повторно и се покачи треба крвна слика црп и после брисеви. Ова било знак за жариште во организмот. Сега ти си знаеш. Јас не би дала антибиотик без крвна слика може е само вирус. Ова ти го кажувам бидејки пред пола месец биевме антибиот а на детето ништо не и било во саботата на дежурен убаво ме искараа и ме подучија.
Ако се покачени леукоцитите, поточно гранулоцитите, тогаш дефинитивно е бактериска инфекција. Плус ако испитувавте ЦРП па и тоа ако е покачено, тогаш не би чекала за антибиотик, сепак мала е. Ама докторот ќе ти каже најдобро.
Синко има на газето ситни брумчиња само таму ги има, може ли да се знак на алергија? Мислам дека и пред некој ден имаше неколку такви ама сега се повеќе. Денес пробавме кромид, предходниве денови немаме пробано ништо ново, освен пред една недела батат.
Бататот не е. Да не го миеш со едно те исто од старт? Зашто многу ретко знае да се појави заситеност на кожата, ама сепак знае да се појави. Друго може да биде од пелената. Да не си му сменила бројче па нешто да не му одговара таа? Трето може да биде да се поти повеќе од претходно и од тоа да исфрли. Земи нешто за бањање ко на пример од биодерма и мачкај павлодерм. Од тоа сигурно ќе помине.
Денес и крoмид прoбa oд тoa дa не е мислaм , три ипoл сaaти oткaкo јaдеше ги приметив..пелените се исти веќе пoдoлг периoд, гo мијaм дoле сo шaмпoнче нa хипп aмa денoвиве гo немaм миенo сo негo, сaмo сo вoдичкa.
Mozno e da e od gomcata, ili stoele podolgo ili bile porazrazlivi. Od Proderm mu pominuva i crveno gaze, kure i takvite bubulicki
Gi stavate li vo dubak bebinjata? Sin mi e 7+ epten e zilav i hiperaktiven sam si stanuva saka da stoi, neznam dali da go stavam vo dubak, ortopedot ne preporacuva, tuku na zemja da go stavam ama nie sme na prizemje i pod nas se podrumi vo zgradata koi ne se great i ladno e dole taka da samo vo leto na zemja ama togas veke ke e kasno ke ima maltene godina. Neznam sto da pravam
Jas go stavam od 6m a na zemja isto go stavam dosta i ziveam vo kuka ama ne e problem. Od kockite za na zemja i gajle nema izolator se
Stavi go vo jumper, mene ortopedot na 5+ mi rece vo jumper i na zemja da go stavam. Vo staticen jumper go stavam po malku a na zemja na kockite od jumbo go ostavam bajagi vreme. Stavi nekoja podloga pa odozgora kockite i mislam nema da vlece tolku ladno
Керка ми направи на 7 ми месецов 8 месеци уште не седи самостојно на газето, ја ставам во дубак не се вози како да иде туку рипа како зајак и се потурнува со нозете. Ако ја паткаш си оди али брза битно ги мрда нозете мислите по ова дека е малце тромавка или млитава како да ја нарелам ме плаши сето ова ај ве молам за совет.
Не е ни тромава ни млитава, туку прерано си ја ставила во дубак, без да и дадеш шанса да ги зајакне стомачните и грбните мускули. Во хранилка ставај ја да лежи под агол од 45 степени, сама да се исправа за седење. Така ќе ги јакне стомачните мускули и ќе може да седи. Стави ја на земја, нека се врти и превртува, па и брзо ќе пролази, дубак нема ни да ви треба.
Порано повише се обидуваше да станува сега и давам рачиња да се крене го влече газот инаку ја ставам така во агол од 45 уште од 6 месеци. Мислите е нормално џабе кревам паника. Инаку несака да лежи само во раце и да патка.
Мами синко последниве денови и вечери никако мирно не сака да цица..Дали е скок во развој или..? 7 месеци сме само мрда раце нозе тегне па пушта па пак ке фати и ако не му дадам плаче вришти..Преку ден издржувам но вечерта ме докрајчува без сон не функционирам..Немаме никаков ред ниту на спиење ниту на цицање..Малку офф но сакав да прашам мајки на дечиња со атопичен што ви помогна најмногу..Го носев на приватно ни дадоа био дерма првите денови стакло потоа пак иста песна посебно грбот не му се гледа кожа целиот е црвен..И за курето сакав да прашам му го отварам на секое капење но вечерва некако тешко му излезе малку главичката и си ги собра нозете како да го заболе..Дали да го носам на лекар па таму да видат најдобро или..? Совет некоја..? Извинете на могуте прашања
@blessed.an внимваш ли како ги воведуваш продуктите?Те прочитав скоро за плазма .Ај што сте мали туку и со дерматит ..плазмата може само да ви ја влоши состојбата