И јас мислам дека е од заби сега на моево и излагаат 4 одеднаш исто вчера имаше 3 такви столици. Иако бевме на клиника во четвртокот со висока тт ни рекоа вирус али јас сепак мислам на забите.
Дали сте забележале намалување на апетитот кај вашите малечки кога вадат заби? Моево е нервозно, ич не јаде, ни овошје, ни зеленчук од тоа што има пробано, поточно, ќе лапне неколку лажички и толку. Искуство со нејадење немам, првово јадач е. На малово почнав да му давам да пробува вкусови на 4 и пол месеци, сега има 6 и пол и од пред некој ден сакав цел оброк да му воведам, ама не јаде Колку за мера, една тегличка од 120 г ја јаде на три пати забележувам дека е нервозен деновиве многу и само си ја чеша вилицата. Каши не сака, ама парче јаболко ако му дадам, го шмука и гризе, не го одбива. Страв ми е уште да му давам сам, сепак мал е за фингер фуд. @wannaBeMomma чинам беше, имаше купено мрежичка за фингер фуд, дали ја прифати малото?
A при пагање на имунитет се закачува вирус.Значи секоја Т при заби вадење е обично од вирусно потекло.Убаво и кажале и на лекар така.
Ok, znaci pricinsko posledicnata vrska na virozata i tt mozebi se zabi. Znam slucai so tolku visoka t od zabi iako ne sum lekar. No si ima lekari neka kazat.
Јаааде од неа банана не застанува дур снема а не сака да ја држи иако се друго зема и пика во уста. Му купив и смоки на Лино за да почнува да се учи и тие си ги држи и си јаде
Здраво женски малата синоќа ми крена температура 38 а ниту е затната ниту кашла еве денес нема но е многу кенкава можно ли е да и излегува запче долните кецови и се набабрени.
Кои зборчиња се сметаат за први зборчиња на бебето? Си кажува баба, деде, мама, тете ама не знае што значат По секој предмет или било што си збори така. А кога ќе му кажеш "Ајде браво" со рачињата прави аплауз, те разбира што го прашуваш и имитира, на пример како кашла баба - почнува да кашла и сл. Има 9 месеци.
Ние сме со носето чат пат растечено кашламе а докторката кажа дека е вироза еве по една недела приметив доле кецот десно се белее.
Да,малата сите заби така ми ги вадеше,бидејќи си јаде убаво штом одбиваше храна знаев дека се заби,после откако ќе избиеше си се враќаше во нормала со апетитот
Некоја да ми каже имало некои капки што ги содржеле сите витамини за бебиња? Така ми кажаа ми препорачаа да сум давала на синко, совет искуство?
Majki ajde ve molam za sovet, sto da kupam klasicen blender ili nesto slicno na nutri bulet, so poveke razlicni nozevi??
Jas imam Nutripraktik slicno na Nutribullet i klasicen na Philips. Pozadovolna sum od klasicen. Gledaj da ima i racen blender vo komplet za nekoi raboti mnogu se naogja.
Сега само д3, c витамин. Нешто од типот на мултивитамински сируп да не е тоа, за какви капки не знам. @joy1? Јас го имам нутри булет и обичен кжрачен блендер, првиот само за соковник го користам а вториот душа му извадив, подобро блендер зошто за мала количина храна за еден оброк е подобар. И нутри булетот е добар,
Jas imam blender, onakov sto se montira na mikser, ona dolgoto samo I bas ne sum zadovolna. Pa sega razmislivam za klasicen blender onoj od ramstor za 1600 ili ima eden vo neptun za 4000 na lucky day ili taka nesto na promocija e. Da ne go ia nekoja toj od ramstor na max e.