Не сум му ги дала уште а ги купив денес, матичната денес не е на работа на семинар е и неможам да ја прашам, п.с има штета или само корист од нив?
Нема штета ако разумно се дозираат нормално.Ефект дали ке имаат незнам.Јад лично синтетички витамини сем витамин ц никогаш не сум давала.Кај некои деца отвараат апетит ,јачат имунитет кај некои исто како да не си ги дал.
Утре баш ќе се консултирам и со матичната.Инаку синко нема апетит баш, но мислам од забите дека е таков, плус минатата недела кога бевме на контрола носето и кашлаше докторката вит.Ц само ни даде рече дека е вироза,сеуште кашла и чат пат знае носето да му потече тт нема уште ќе видиме како ќе ги извади забите.
Колку време не треба бебето да го дојам одкога ке примам анестезија при вадење заб исто и што можам да се напијам против болка што не би штетело на бебето.
Може слободно да доиш. Ако ти е шубе, прескокни еден подој, т.е измолзи се и фрли го млекото. Против болка само бруфен од 400 мг. Друго ништо.
Da vi se umesam vo muabet jas i davam babyvit veke pola godina i od togas se ima razboleno nekoku pati i plus sega posle nastinkata mi namali so jadenje. Taka da i jas licno ne gledam nekoe kojznae kakvo fajde..
Ај некој нека ми даде совет свекрва ми на бебушот кој има 8+ и дала павлака и сега е нафрлена тоа се случи сабајлето дега е само нафрлена што да очекувам има пробано јогурт кисело млеко али паблака поголем процент на масленост има и си претпоставувам затоа е така нафрлена.
Нема врска масленоста, баш за бебе и дете треба полномасно, со што поголема масленост. Најверојатно реагирала на адитиви/конзерванси што се ставаат за поголема трајност. Инаку павлака се дава после година и пол, две. На поголемиот не паметам кога му дадов првпат, ама мислам дека беше после две години.
А што е нафрлена само ке се повлече ме плаши да не и се случи нешто само ја слушам дали диши дали е во ред.
Со кои креми за сончање фактор 50 ги мачкате бебињата? Од фрезидерм има со фактор 25 ама вика дека е за дете над една година.
@joy1 @Annath или некоја др мамичка ако имала искуство, ако можи да ми кажи.... Пробуваме вкусови и бебето еднаш го забележувам кај рамото назад нафрлано. Дека само на едно место си викам од блузите е, но почна да се проширува на 2те рамења напред и назад и нема подобрување. Можно е да се работи за алергиска реакција? Доколку е алергиска за колку време би требало да се изгуби? Сега и да е алергиска, незнам од која намирница би било... Еве 2-3 дена не воведов ништо ново. Или пак можно е да е атопичен? Досега сме немале, можно е сега да се појавил? 7+ е бебето.
@Lorins да не го облекуваш премногу? На рамениците не се појавува реакција на храна. Некој крем, лосион или купка ако користиш, може од тоа да е.