Ние па 20ки купивме/добивме и гледам скоро таман се па си викам ако се смалат брзо ептен криво ќе ми е. Бар и есента да ги носи ај некој од поискусниве ќе каже.
Мајки на синко јазикот од вчера го забележав му е како бел не целиот но некој дел бел некој не и се така кругчињаа мали..Што може да е..?
Она соор нели на јазик се манифестираше. Веројатно Нистатин ќе ти дадат, правец на педијатар. Или кандида може да е, веројатно и твоите брадавици ќе ги мачкаш. Ама одма на педијатар и да не ти кажат да ги мачкаш брадавиците, оти така тоа иде, на ти го дај ми го. Знам дека темава е за бебиња до 12 ама ај да прашам, синко кога гледа тв или игра често знае да ја навли главата на страна, тала прави ѕе кога прави ама еве го гледам се што сака да види повнимателно гледа навален на десно со главата. Почна со барање работи под кревет, сега се што гледа со внимание гледа така. Имам место за паника?
Денес неможев да ја добијам матичната за да ја прашам што може да пие бебе од 10 месеци за стомачен вирус да си купам да имам при рака бидејки цела куќа ги фати(од деца) кое едното од четвртокот е на болница и не се подобрува состојбата. Па ако може искуство што сте давале вие на таа возраст за пролив повраќање.
Ke probas pak da ja dobies, ili eventualno ako e noz pod grlo na dezuren. Vakvi rab ne se resavaat na forum, posle cacko kriv. Se znae deka mora pedijatar da go pregleda pa da dade lek ako ima potreba.
моево моментално нема ништо ни пролов ни повраќање али страв ми е ептен...... инаку пред една недела поврати двапати и пролив еднаш и си реков ај од храната е и не отидов на лекар. и од тогаш не се повтори ништо ов ова. сепак фала
Ќе си одиш одма на дежурен. Иначе секогаш имај си дома пробиотик, електролит и емесан к чепчиња, нормално против тт нешто и тоа е тоа. Ама тоа нека то биде ептен последна сламка ако не можеш одма да станешмда ја однесеш. Секогаш избирај прво дежурен и преглед или матичен ако е во време на работа, па после совети од фб и форуми. Мојата аптека содржи Хип Орс (електроли) , Провен (пробиотик), ЕмесанК чепчиња (против повраќање), Неофен чепчиња (против тт) и Далерон сируп (против тт). Имав и дијазепам бидејќи сум имала јас грчеви па од предостеожност, ама тоа го имам за во случај лекар да ми препорача да можам само да дадам одма да не барам аптеки, ма своја рака само пробиотик давам и за тт ако нема други знаци освен тт.
Кај наогате емесан к чепчиња?мене ми рекоа ги нема веќе во продажба.Ама искрено и не ми се некои ефикасни при вирус
Најдов едно пакување во Виола и ги купив, не сум ги користела оти не сум имала потреба, фала богу. Иначе арни се пошто се чепчиња, кога повраќа има ризик да го поврати и лекот.
Електролити се оние црните? Тие за што се поточно? Јас имам блокмакс, парацетамол и едни чепчиња ама само блокмакс сум дала...другите џабе се купени.
Аха. Добро, јас не ги знам затоа прашувам. За што се користат? Ќе одиме на одмор крајот на мај па да знам што да спремам во торбата со лекарства за не дај боже.... моментално имам топломер и блокмакс
Мами давате ли нешто пред спиење чајче, водичка или само цицање..Синока за прв пат му дадов нокна на хип и дете си спиеше мирно цела нок нормално со станување за цицање неколку пати..И дали може дома да му правам и што се дава..?