За кашичка збориш или за чајче? Мојот чајче нејќе, одвај некогаш само ќе се напие. Си вечера нормално ама навечер се буди пак за цицање.
Normalno deka m ozesn doma da mu pravis vecera, tie na hipp taka sd vikaat samo radi reklama ako sakas mozesa i za dorucek da mu ja dades haha. Vecera obicno mu davam zitarka so ovosje ili tikvica ili morkov, se dava obicno mlecna kasa sto podrazbira zitakra so mlecen proizvod, ama nie na mleko sme alerficni taka da ovosje so zitarka mu davam
Фала ви на одговорите..Сега уште едно прашање во рок од 3 часа синко кака пролив..Вода само и како лушпи има..Вчера јадеше слива..Што да му дадам..? Плус со растечено носе сме
Ако не грешам вчера даде ноќна со гриз, реакција може да е, така да паузирај со глутенот малце. Дај банана, компирче, морков, тоа нас не затвара.
Мајки, син ми е 8+, последниве неколку дена често му се поти главчето, особено кога цица. Нема многу коса па не верувам дека е од тоа. Дома не ни е многу топло 21-22 степени. Го облекувам по боди на прерамки и еден слој со долги (пижами, тренерки...) кои не се воопшто дебели. А надоле не е ич испотен, само главчето. ???
Сосема нормално, и мојот се поти, главчето особено. Добро го облекуваш, не е страшно. Ставај позади вратчето пеленка или крпа додека цица и немаш гајле.
Дади пробиотик. На 3 часа какање е течна столица. Ноќната со гриз ја даде? Во кашата со слива имаше лушпи? Столица во која е необработена храна може да е знак за интолеранција на храна. (Ова ми е од педијатар)
@wannaBeMomma да ја дадов нокната..Не знам дали е до тоа утрово ми качи тт гледам горе кецовите и двата пробуваат па може и од нив да е..Инаку секогаш кога давам каша од сливи има лушпички внатре и кога кака ги вади секогаш било пролив или нормално..
Сега ме загриживте со столицава. Ако кака на 3 саати може да е пролив во прашање или не разбрав? Мојата денес е 3 пати какана на 3-4 саати растојание.
Сакав да кажам: ако е воденаста столица и на секои да речеме пола час тогаш се рачуна за пролив Ако е воденаста на 3 часа тогаш се рачуна за течна столица А ако е нормална ништо од тоа
Пролив е течна столица околу 3-4 пати во два часа, па и помалку. Ако кака на три часа е ок, доколку столицата е нормална за видот на храната што се внесува.
Па само на млеко сме. Доење и аптамил навечер, но сфатив, столицата е со нормална текстура, не се грижам веќе
Јас накај 19 најкасно 19 : 30 му давам кашичка кога можам му правам кога не давам на Хипп коќната што е или Лино Кексолино мн ги сака и си спие мирничко само еднаш се буди и тогаш му давам чајче или водичка обично вода ама и чајче му правам кога ептен плачеинаку веќе повеќе од недела дена не пиеме млеко преку ноќ откако му воведов ноќна каша 7+ сме си ставивме ред кога да ја јадеме таа каша и накај 21:30 најкасно 22 часот пие млекце и веднаш заспива.
Дури е муабетот околу столицата синко кога кака некогаш тешко му оди па му помагам и ми е чудбо почнува со потврда па помеко кака и завршува со течно. Дали е нормално? Хаха муабетов
И јас приметив сабајлево и мојов лази под полна пареа.Сигурно не е ништо се имаат потчукнато или прошле преку некои играчки.
@wannaBeMomma знам не е за овде прашањево но кога почна да лази твоето ние за некој ден полниме 9 уште абер немаме на земја не сака никако
Он војнички лази од 8 ипол месеци негде, а сега недела /две веќе правилно лази. За 3 дена прави 10 мес